Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.02.2011., 21:24   #1
lkw_pkw
Premium
Moj komp

lkw_pkw's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
HP LaserJet 5L stalno uvlači papir, a ništa ne isprinta

Neznam točno kakvim bi ovo nazvao kvarom al meni se čini da je to do hardwera slobodno me ispravite ako nisam u pravu.Ovako imam prastari printer HP LaserJet 5L taj printer imam puno boljki npr.malo veči vor dokumen kada printate morat printati u komadima po 10listova , svako malo se zna zblesirat pa treba resetirati.Ovaj sad problem koji imam sa njim nije kakav sam ima prije simtomi su sljedeći kad stavim papir u njega on počne uvlačiti koda želi printati ali ništa ne isprinta bjeli papir izađe i tako uvlači sve dok mu ne ponestane papira???Probao sam milijun puta resetirati , izvaditi ketrige ali uvjek isto radi , malo blesavo zvuči ali tako se stalno ponaša i kad ga ugasm i ponovno upalim ista priča "mutav printer" več me pomalo živcira pa ako netko zna kako da otklonim taj čudni kvar nek mi pomogne.
K:Karambol ili neispravne iPhone, Samsung,Sony,Nokia,LG,Huawei,Xaomi uređaje
lkw_pkw je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2011., 22:46   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Kako se ponaša kad ištekaš parallel preko kojeg je spojen na komp ?
Jesi siguro da je Print spooler prazan i nema ništa za printat ?
Jesi zavirio u Service Manual ?
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.02.2011., 18:07   #3
lkw_pkw
Premium
Moj komp

lkw_pkw's Avatar

ištekam parallel port iz PC ali iste simtome ima.Pgledao sam u print spooler prazan je.
Staro 05.02.2011., 18:16   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

A preostaje ti iskopat negdi po netu Service Manual i otkrit šta se dešava.
Staro 05.02.2011., 18:30   #5
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Iste simptome je imao moj bivši Photosmart 7450, samo je uvlačio papire ali nije ništa printao, dijagnoza Megatrenda - riknula elektronika. Mislim da čak ništa nisam ni morao platiti za dijagnozu...
Kako im web ne radi a nisu jedini serviser HP printera preporučam ovaj link.

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2011., 22:11   #6
lkw_pkw
Premium
Moj komp

lkw_pkw's Avatar

neznam dal mi se isplati njega nositi na servis printer je star prek 10g ko zna dal imaju rezrvnih dijelova za njega.
A taj servis manual kak da uđem u njega neznam ni po kojim postavkam se nalazi?
Printer je PnP za njega netrbaju niakvi driveri spoji se prek LPT i to je to u XP ga ocita bez problema.
Staro 06.02.2011., 15:49   #7
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Nije service mode nego service manual ili tiga servisno uputstvo (pdf).
http://www.eserviceinfo.com/index.ph...serjet+5L%2C6L
http://www.newgen.net.ph/docs/LaserJet5L-6L.pdf
Staro 11.02.2011., 19:38   #8
lkw_pkw
Premium
Moj komp

lkw_pkw's Avatar

Evo pretrazio sam cijeli service manual kojeg mi je golega Nikky updatao linkove nisam mogao nač ništa slično.Probao sam ga resetirati i sad printa neke cudne znakova , i zna ponekad zastekati pa papir ostane na pola u printeru.
evo slike što isprinta:

Staro 11.02.2011., 19:52   #9
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor lkw_pkw Pregled postova
Neznam točno kakvim bi ovo nazvao kvarom al meni se čini da je to do hardwera slobodno me ispravite ako nisam u pravu.
Jel ti stalo do tog printera? Racunas li na njegov ispis i imas li barem jedan novi ili kompletni toner za njega?

Ako je odgovor potvrdan, mani se carobiranja jer si i prije znao odustati od slicnih pothvata.

PM-aj me, pa ti dam broj postenog decka, koji je vec nekolicni sredio printere, uz naglasak na socijalnu osjetljivost fiskalnog opterecenja PCE forumasa

Drugi dan ti prenese stetu i ako je previse, ostaje ti samo stisak ruke i nosis printer djabalesku doma. Ako se moze srediti, opet ce ti reci, sto i koliko je potrebno.
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2011., 21:21   #10
lkw_pkw
Premium
Moj komp

lkw_pkw's Avatar

Zapravo imam dva takva printera i ko začudo oba dva kad ih spojim na komp svoj oba dva imaju takve simptome.Neznam nemoguče da oba dva rade tak???Prije su oba dva radila normalno , jest bili su spori ali uvjek su mi isprintali.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.02.2011., 21:50   #11
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Kolega Visage je dao dobar prijedlog, po primjerima poviše ja bih rekao da je printer sada u nekom drugom modu rada (prikazuje neke količine umjesto da printa).
Koliko se sjećam ta serija printera je imala svoj Setup / Konfig program kojim se namješatalo default postavke (PCL emulacija, veličina papira i ostalo). Probaj to naći i pokrenit na XP - u ili čak DOS - u, paoanta je da os ne ograničava direktnu komunikaciju programa sa printerom preko LPT - a.
LaserJet 5L User Manual
DOS Drivers and Utilities
Download drivers and software
Kad provjeriš default postavke sa DOS util - om, mora ti uredno štampat Self Test Page pokrenut na samom printeru. Vezano za poznate greške evo C/P sa wikipedie:
5L Printing Issues

* The 5L model sometimes doesn't print portions of the page or prints blurred letters. This is because the page being printed is taking up more memory than the printer has available. The solution is to either lower the resolution from 600X600 dpi to 300X300 dpi, install and use the 4L driver to print to the 5L printer, or install more memory using the expansion slot.
* If part of a page is replaced by lines (or, sometimes, a blank space like above), and then printed on another page, this is because of low memory. Typically, the 5L will give an error before this occurs (i.e. it will stop printing and turn on only the amber error light, but will continue if you hit the button). There are memory cards you can buy and install into the printer to solve this problem.

Dakle stavi drajver od 4L od HP - a (ne od winsa), postavi rezoluciju 300x300 (skoro nećeš ni primjetit razliku).
Staro 12.02.2011., 01:21   #12
Trozic
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Oct 2010
Ja imam hp printer koji sam uzeo prije godinu nov i već nakon mjesec korištenja
je počeo imati takve probleme a sad je sve gore i gore,nosio sam ga da vidim imali garancija međutim vlasnik firme gdje sam kupio printer je odvratan i čak me napao
što sam došao reklamirati printer,od garancije ništa mogu samo žaliti za svojim novcima koje sam bacio na smeće koje se zove hp
Trozic je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2011., 14:39   #13
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Sad bas gledam, promaklo mi je uopce procitati 5L

lkw_pkw, imas jos ako se ne varam, jedan ili dva iz teze kategorije HP lasera kod sebe? 5L je bio prvi pomak prema ekonomizaciji i prelasku na danasnji dizajn. 5L nije opet mimoza naspram kasnijim, ali, meni taj dizajn i printer nikad nisu bili dragi. Serija 4 su tenkovi i pravi posao, posebno ako imas tonere.
Staro 12.02.2011., 21:19   #14
lkw_pkw
Premium
Moj komp

lkw_pkw's Avatar

lkw_pkw

jel ima neke velike razlike između 5L i 6L serie hp printera
http://www.printerworks.com/Top-Lase...ter-Parts.html
Staro 13.02.2011., 08:44   #15
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Autor lkw_pkw Pregled postova
jel ima neke velike razlike između 5L i 6L serie hp printera http://www.printerworks.com/Top-Lase...ter-Parts.html
Mislim da su mehanicki isti. HP je 6-ci stavio da moze nesto vise papira progutat, i mozda koju stranicu vremenski izbaciti brze od 5-ice. Pokoja brojka specifikacije, ionako uvijek mora na papiru biti veca od prijasnjeg modela. Ali sjecam se da su ti modeli stalno imali problema s naguravanjem papira, te opcenito problemima koje opisujes. 5L je imao dobre inicijalne recenzije uz novu rezoluciju i manje gabarite. Radili su kao novi (ovisno o kolicini ispisa) prilicno dobro. Tu i tamo se mogao vidjeti i u nekom manjem uredu, ali nije imao robusnost prijasnje serije. Svakako ne bez potrebe za ponekom intervencijom nakon duzeg perioda. Znam covjeka kome se nikad nije pokvario, ali istina, njegov ispis se svodio na poneki memorandum i nekoliko kuverti mjesecno.

Mozda je dizajn i evoluirao kasnije kvalitetom, ali ideal kocke je dokazan i nikad nisam volio ovakav inkjet oblik lasera.

Ako se u Adriatixu probudi neki lucidniji mode print liturgije, siguran sam da nam moze ispricati koju ratnu pricu na temu 5L/6L modela. On ih je na pultu imao podosta i zna njihove mane i prednosti najbolje.

Ovdje imas HP servisera koji znaju komentirati stare modele

.P.

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 13.02.2011. u 09:14. Razlog: krivi link
Staro 13.02.2011., 08:53   #16
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Rekao si da oba printera imaju iste simptome što bi moglo značiti da je u pitanju softverski problem. Mogućnosti su 2:
1. pokušaj spojiti neki drugi printer na komp. Ako radi kako treba, onda je do printera.
2. pokušaj staviti drugi OS, najbolje neki Live LInux (Ubuntu, Knoppix,...). Kako se radi o starim printerima, velika je vjerojatnost da će Linux u sebi imati drivere za njih. Ako iz Linuxa štancaju, onda je do winsa.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno