Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.01.2011., 21:49   #1
ChuckinatoRR
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2011
Problem s opterećenjem procesora

pozdrav, imam problem s procesorom znači radi se o dual pentiumu d920 2.8GHz, i kada igram igre performanse su mi skoro kao pentiuma 4 3.0GHz, grafa je HD radeon 4670 1gb DDR3, 2GB RAM-a. Primijetio sam da se poprilično grije(na stock cooleru) i na full loadu ide na 70-75C, kada sam pratio temperature pisalo mi je da je jedna jezgra oko 48-50 a druga stalno stoji na 18C pa sam zaključio da možda jedna jezgra ne radi, everest također pokazuje uporabu jedne jezgre normalno ali druga je stalno 0%. ali mi je čudno kako u task manageru pokazuje zauzeće jezgri podjednako...
zanima me ako mi jedna jezgra ne radi da li je hardverski kvar ili se nekako može otkloniti..
imam win7 32bit, i još sam vidio da mi je postavka u msconfigu pod boot bila 1 procesor i prebacio sam na 2 ali je sve isto..
pomoć
ChuckinatoRR je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2011., 22:34   #2
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Pozdrav,
Zamolio bit te kao novog člana da ubuduće malo više koristiš interpunkcije i obratiš pozornost na gramatiku, jer je gotovo nemoguće shvatiti što si htio reći, čitajući sve odjednom

Nisi naveo koja igra(e)? Jesi pogledao u task manageru da možda igrica koristi samo jednu jezgru a ne dvije? Ako da, desni klik na proces -> Set Affinity -> kvačica kod CPU 0 i CPU 1

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.01.2011., 22:47   #3
ChuckinatoRR
Registered User
Moj komp

Dobro to za interpunkcije ali što nije jasno što sam htio reći??
npr igrao sam Call of duty 2 na starom procu P4 i bio mi je FPS oko 140-220. Sada na ovom procu imam podjednako FPS-a, nekad možda desetak vise.
U task manageru ona opcija mi je da prikazuje graf po jezgri i pise da se podjednako koriste ali kad pratim temperaturu jedna jezgra mi je 18-19 C cijelo vrijeme i u Everestu pise da se koristi 0% a druga normalno do 100%
EDIT: sada sam vidio da si naveo drugu opciju u task manageru pa cu je sad isprobati ali sam na drugom kompu
Staro 07.01.2011., 03:58   #4
ChuckinatoRR
Registered User
Moj komp

Evo pogledao sam task manager i koristi mi obje jezgre i instalirao sam nove winse i novi everest i sad pokazuje kako se koriste obje a prije nije... ali i dalje nisu neke performanse.
Staro 07.01.2011., 10:05   #5
Elpresidente1
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2009
Pentium D?, 70°C možda ti se uključi thermal throttling. Moj savjet bi ti bio da prvo pogledaš na koju je temperaturu postavljen u biosu, pa povečaš ako niš, al to nije neko rješenje. Treba ti onda bolje hlađenje ili još bolje nisi ni trebo kupovat to smeće nego gledat neki core2 ako ti ploča podržava, jer su i oni celeroni e2xxx brži mislim čak na tvorničkim postavkama, overklokirani sigurno, a ne griju se nit troše približno tolko struje.
Elpresidente1 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno