|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2010
|
![]() Kao prvo nemam pojma šta da napišem u naslov jel je stvar jako čudna. Spojio sam komp koji mi je u sobi sa plazmom u dnevnoj sobi sa 10m HDMI kabela. I kada pustim film svakih 10ak sekundi mi film zašteka na 3-4 sec, tj izgleda kao da je pauziran. Moju konfiguraciju možete viditi tu sa lijeve strane, <----- a plazma je LG-ova stara 3-4 god 107cm HDRedy tada plaćena 7500kn, ne vidim na njoj oznaku morat cu potražiti knjižicu. Na opcijama sam uključio 2 ekrana i preneo BS player na drugi ekran na rezoluciji 1920x1080. Uključio sam taj isti kabel na monitor i film ide uredu, a probo sam smanjit rez. za plazmu i opet šteka. Nemam pojma kako da to rješim molim pomoć. |
![]() |
![]() |
#2 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Imam identičan setup, ali sa 5m hdmi kabelom i 32" lcd-om. Ako sam dobro skužio, telku si postavio kao extended monitor? Stavi rezoluciju za koju ti piše recommended u display opcijama. Možeš probati i sa bilo kakvim drugim hdmi kabelom, možda ovog tvog nešto zeza... Probaj i sa drugim playerom. Uglavnom, poigraj se ![]()
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
Too much busy
|
Pokušaj zamijeniti ekrane, monitor postavi kao extended, a telku kao primarni. Pošto je riječ o kabelu od 10m, sigurno ti tv nije baš uz komp, ali imaš problem i trebat će malo rada da se to sredi ![]()
#8 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
#9 | ||
Too much busy
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Jesi probao zamijeniti izlaze?
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Sep 2009
|
skini negdje powerdvd , pokreni powerdvd i u njegovim video opcijama stavi kvačicu za video hardware acc. , skini k lite codec i instaliraj i pokreni film u media movie clasicu, prije toga vidi koliko ti je zauzeče procesora kad pokreneš film i zaboravih da li si uopče instalirao drivere od ploče, gafulje i dr. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
Pa ako ti slika zašteka na par sekundi (samo na video materijalu) problem ti je onda čisto softwareske prirode (najvjeorjatnije) Dužina kabela nije problem. Siguran sam 99%. Čak ni ne furaš 1920x1080, nego mizernu 1280x720. (ili 1024x768). |
![]() |
#12 |
Registered User
|
ok evo sad cu isprobat ovo sve što nije isprobano pa se javim i još nešto pošto je plazma HDRedy jel moguće da samo na njoj, koja je jedina redy a 3 tv monitora su full hd da nema zvuka preko HDMI kabla e da i kad upalim plazmu pišem koja je rez. a mislio sam da nece pustit na 1920x1080 a pušta i vidi se razlika među rezolucijama... e da svi drajveri su istalirani zato što mi je to radio PC expert koji ima svoju prodavaonicu i doma ima 16 jezgreni procesor tak da nevjerujem da je to zaboravio... ![]() evo sad više ne zašteka nego radi 5-6 sec i totalno stane, zauzece procesora je ništa vece nego kad normalno gledam, eo sad skidamo powerdvd pa cemo probat to Zadnje izmijenjeno od: nino. 26.12.2010. u 18:50. |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Problem bude nestao ako se riješiš svih tih natrpanih kodeka i pizdarija i instaliraš neki normalni player(vlc, mpc-hc). |
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Registered User
|
sad smo došli do te faze kad smo skontali da kad se klonira ekran, do sad je bio extended slika je savršena i nešteka, mislim i do sad je bila savršena slika... neke ideje još nismo probali to sa PowerDvD-om Citiraj:
ako se nerješi sa ovim koracima, sutra skidam sve playere i kodeke i stavljam jedan po jedan i eleminiram playere... Zadnje izmijenjeno od: nino. 26.12.2010. u 18:50. |
|
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
I tak nebuš niš napravil. Svi plejeri skup sa kodekima se međusobno budu poklali. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=142972 |
![]() |
![]() |
#16 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
@Joza001, procitaj pravila postanja na forumu, 2 ili 3 posta zaredom ti necu vise tolerirat.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
#17 | |
Registered User
|
Citiraj:
Kvaliteta slike je pala za više od 20% i slika čak ima sivih točkica tj. izgleda kao da snježi... bolje mi izgleda obični divix nego ovaj full hd. nisam zadovoljan... Znači došao bih do zaključka ako smijem možda Procesor plazme ne može obraditi tu kvalitetu u extended opciji, ali opet u kloniranoj opciji može, neznam znači ništa nije pomoglo osim HARDWARE ACC. što je dovelo do smanjenja rezolucije. Molim vas probajte napravit zaključak ovoga svega jel meni je mozak pregrijan... haha sorry nino nisam to vidio promaknulo mislio sam da ce to što pišem u koracima kako radim biti od pomoći Napokon mislim da sam rješio: Nakon što sam isključio hardware acc. uspio sam u ext. modu ali u slabijoj kvaliteti dobiti beztrzajnu sliku u playerima koji koriste manje procesora, u GOOM playeru koji se pokazao najbolji od programa koje imam i dalje trza ali više ne staje potpuno kao što je to bilo prije podešenja opcija u PowerDvdu. No u clone modu imam najbolju sliku bez ikakvih trzaja i šumova. Pošto je na FullHD monitoru spojen na 2 ulaza extend. mod nije zaštekalo u nijednom playeru uz iznimnu kvalitetu slike rješenje kupovina LED 127cm tv-a koji mislim ako se sve poklopi moglo biti tu do ljeta... Hvala svima koji su sudjelovali. Zadnje izmijenjeno od: Joza001. 26.12.2010. u 19:47. |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|