Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.10.2002., 14:55   #1
Studano
Premium

Studano's Avatar

Datum registracije: May 2002
Question

Eto problema, ima 20 mashina, 20 razlicitih usera, i jedan printer 2100hp, printer nije network pa je instaliran na jednu od 20 mashina i sheran da bi ga drugi mogli koristiti. Kada na jednoj od drugih masina se logiram ko admin. i instaliram printer ko network printer sve je ok, ali kad se logiram ko bilo koji od 20 usera printera nema nego moram ponoviti postupak add-anja printera pod tim userom da bi on bio u printer folderu...Ono sto ja zelim izbjeci je add-ati printer posebno za svakog usera, vec samo jednom ko admin. pa da svi koji se ulogiraju imaju taj add-ani printer. Jer 20 usera*20 kompova= 400 gubitaka vremena..

Hvala unaprijed na pomoci.
Staro 11.10.2002., 15:00   #2
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
U sharingu printera imas Additional Drivers. Tu si podesiš koje će drivere koristiti, a prema OS drugih usera.

Tako je kod XP, a kod ostalih OS mislim da ima isto.

Svi korisnici printera će koristiti iste Default postavke.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.10.2002., 17:23   #3
schofter
Premium

Datum registracije: Nov 2001
Ono sto svakako moras napraviti je instalirati printer na tih 20 masina ali ne vidim razlog zasto drugi korisnici ne bi vidjeli taj printer.
schofter je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2002., 14:35   #4
Studano
Premium

Studano's Avatar

Stvar je ovakva, printer se da instalirati na mashinu i on radi... i kada udjem ko user isto se da instalirati, ali ja imam 20 kompova na koje se logira 40 tka i vise razlicitih usera, i onda bi za svakoga morao instalirati printer, sto je nemoguce... Ono sto sam uspio je instalirati printer kao local printer pod administratorom i na taj nacin se vidi medju svim usertima, ali tu je onda drugi problem, a to je da printer nemogu onda podesiti da printa preko mreze, jer me on trazi ip adresu, a printer nije network, vec obican share-an.

Ako se nemere, nemere, preostaje mi da ga maknem negdje gdje ce ga koristiti manje usera, a tu staviti mrezni sa ip adresom i sve ce da bude ko kad ivica i marica papaju kucu od cokolade a baka je na moru.... slatko i radit ce..

Hvala na trudu unaprijed, ako netko jos zna nesto neka napise, ako ne za tjedan dana cu kupiti novi printer i mirna bosna.
Staro 14.10.2002., 14:47   #5
razlo
Somewhere around Barstow

razlo's Avatar

Citiraj:
mirna bosna.
E ova ti je dobra
razlo je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2002., 15:55   #6
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Studano
Eto problema, ima 20 mashina, 20 razlicitih usera, i jedan printer 2100hp, printer nije network pa je instaliran na jednu od 20 mashina i sheran da bi ga drugi mogli koristiti. Kada na jednoj od drugih masina se logiram ko admin. i instaliram printer ko network printer sve je ok, ali kad se logiram ko bilo koji od 20 usera printera nema nego moram ponoviti postupak add-anja printera pod tim userom da bi on bio u printer folderu...Ono sto ja zelim izbjeci je add-ati printer posebno za svakog usera, vec samo jednom ko admin. pa da svi koji se ulogiraju imaju taj add-ani printer. Jer 20 usera*20 kompova= 400 gubitaka vremena..

Hvala unaprijed na pomoci.
Cuj, morat ces instalirati taj printer svakom od usera, jer ces inace imati svakojakih problema. Isti problem ces imati i kada printer prikljucis direktno na mrezu. Jedino pravo rijesenje je imati Active Directory, ali niti to ti se ne isplati ako nemas vise stotina korisnika.
Staro 21.10.2002., 10:50   #7
Studano
Premium

Studano's Avatar

Eto nakon 10tak dana novi problem kod printera

Dakle kupio se je novi mrezni printer da se izbjegne problematika oko starog (nemreznog - koji je otisao na manje korisno mjesto kod sekretarice.), i sada se ljepo logira ko administrator, instalira novi mrezni printer, po local printer, other port, tcp/ip port, upise IP, prebaci sa LETTER na A4 u svim malim kucicama u propertisu. i odlogira..

Kada se logira ko user, on konacno ima printer (novi mrezni) ali nepokupi se A4 aetings za papir vec on ponovo stavi letter.

Pa opet problem , nedamise ulaziti za svakog od 60 usera i mjenjati sa letter na A$ ... dakle dali se to moze napraviti automatski pod administratorom, a useri da preuzmu od njega..

Rijesenje koje sam sproveo da radi za sada je na printeru ugasio opciju Check paper size i stvar radi ...ali??? to nije to, ja bi da svigdje bude A4.
Staro 21.10.2002., 11:21   #8
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Re: Eto nakon 10tak dana novi problem kod printera

Citiraj:
Dakle kupio se je novi mrezni printer da se izbjegne problematika oko starog (nemreznog - koji je otisao na manje korisno mjesto kod sekretarice.), i sada se ljepo logira ko administrator, instalira novi mrezni printer, po local printer, other port, tcp/ip port, upise IP, prebaci sa LETTER na A4 u svim malim kucicama u propertisu. i odlogira..

Kada se logira ko user, on konacno ima printer (novi mrezni) ali nepokupi se A4 aetings za papir vec on ponovo stavi letter.

Pa opet problem , nedamise ulaziti za svakog od 60 usera i mjenjati sa letter na A$ ... dakle dali se to moze napraviti automatski pod administratorom, a useri da preuzmu od njega..

Rijesenje koje sam sproveo da radi za sada je na printeru ugasio opciju Check paper size i stvar radi ...ali??? to nije to, ja bi da svigdje bude A4.
Hehe, jos da su sami Win2000 na stanicama dobro instalirani...
Problem je kaj se pri instalaciji Win2000 mora postaviti Croatian kao defaultni jezik. Evo di se to radi iz Windowsa (mozda malo prekasno, ali ipak): "Start=>Setings=>Control Panel=>Regional Options" i tu pod "General" imas dole lijevo "Set default..." i tu moras staviti "Croatian", inace ti sve aplikacije imaju Letter kao defaultni format papira. Vjerovatno se nece automatski promijeniti Letter u A4 u alpikacijama koje su instalirane prije te promijene, ali ce barem vrijediti za sve aplikacije instalirane nakon te promijene.
Taj "Set default..." imas pri insatalaciji samih Win2000 i tada ih treba poriktati, tako da nemas problema s time.
Staro 21.10.2002., 12:06   #9
Studano
Premium

Studano's Avatar

Re: Re: Eto nakon 10tak dana novi problem kod printera

Citiraj:
Originally posted by gpremec
Hehe, jos da su sami Win2000 na stanicama dobro instalirani...
Problem je kaj se pri instalaciji Win2000 mora postaviti Croatian kao defaultni jezik.
Nista od Hrvatskog set up-a, svi kompovi moraju biti setapirani pod English/US, radi se na engleskom.

Treba mi neko rijesenje koje kada odem pod admin. i napravim tu promjenu ... to ce da radi pod userima...

Ako netko zna gdje u registriju to mogu promjeniti, pa da useri to povuku od admina..???? Ili neko drugo rijesenje??

Pozdrav
Staro 29.10.2002., 12:48   #10
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Re: Re: Re: Eto nakon 10tak dana novi problem kod printera

Citiraj:
Nista od Hrvatskog set up-a, svi kompovi moraju biti setapirani pod English/US, radi se na engleskom.

Treba mi neko rijesenje koje kada odem pod admin. i napravim tu promjenu ... to ce da radi pod userima...

Ako netko zna gdje u registriju to mogu promjeniti, pa da useri to povuku od admina..???? Ili neko drugo rijesenje??

Pozdrav
Hm, nema ti to veze na kojem jeziku radis, jednostavno na taj nacin postavis da su defaultni europski formati (A4 npr.). Tebi i dalje moze biti Engleski defaultni jezik na tipkovnici i u aplikacijama, nikakav problem. Radio sam i ja u firmi u kojoj je Engleski sluzbeni, a tek nakon njega dolazi hrv. Sve fercera normalno, postavis da je Croatian na "Set default..." i postavis da je engleski defaultni jezik na tipkovnici. Na taj nacin ti je engleski defaultni jezik, a svi dokumenti se printaju (i izradjuju) na A4 format.

Sto se tice nasljedjivanja postavki, mozes to, ali samo novom korisniku. Inace mozes nesto zeznuti ako to radis postojecim korisnicima (obrisati ces im sve postavke, a moguce i dio, ako ne i sve podatke). Jednostavno kopiras postavke u Start=>Settings=>Control Panel=>System=>User Profiles i tu Administratora (ili vec koji poriktas za sve korisnike) "Copy To..." u WinExploreru na "C:\Document and Settings\ Default User" i to bi trebalo biti to. Kako to nisam dugo radio, moglo bi biti da sam i zaboravio u koji se kopira, odnosno, ne u "Default User" vec u "All Users", ali mislim da se dobro sjecam.

Napraviti to preko registrya? Nemam pojma, toliko vremena nikada nisam nasao. Mozda i potrazim, ali ne u slijedecih mjesec dana.
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 29.10.2002., 14:12   #11
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
Nije bas 100% na temu ali mene svejedno zanima jel postoji neki registry "hack" da se natjera hrvatski Office XP da radi s engleskim menijima? Jer hrv. spell checker bi bio zgodna stvar a nisam ga vidio standalone vec samo u sklopu Cro Officea XP.
Staro 29.10.2002., 14:58   #12
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Citiraj:
Originally posted by ozren
Nije bas 100% na temu ali mene svejedno zanima jel postoji neki registry "hack" da se natjera hrvatski Office XP da radi s engleskim menijima? Jer hrv. spell checker bi bio zgodna stvar a nisam ga vidio standalone vec samo u sklopu Cro Officea XP.
Znam da postoji hrv spelchek za eng Office 2000 i znam tko ga ima. Vijerovatno postoji i za Office XP, a mozda (mozda) taj za o2k radi i na oXP.
Staro 29.10.2002., 17:07   #13
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Citiraj:
Originally posted by gpremec
Znam da postoji hrv spelchek za eng Office 2000 i znam tko ga ima. Vijerovatno postoji i za Office XP, a mozda (mozda) taj za o2k radi i na oXP.
Par ljudi koji su probali nisu uspjeli natjerati da taj spellcheck za Office 2000 radi i na XPu... Pa ja nisam ni probavao jer mi se neda gubit vrijeme na take pizdarije.
Staro 29.10.2002., 20:03   #14
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Za 2000 postoji spellcheck za 2000, ali na jednu foru. Samostalno ne znam da li postoji. Za XP postoji i imam ga. To je fora kao i kod Windowsa (lip), ali se može odabrati samo proof only.
Elegantan kao leopard

Staro 29.10.2002., 22:52   #15
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Citiraj:
Originally posted by RAK
Za 2000 postoji spellcheck za 2000, ali na jednu foru. Samostalno ne znam da li postoji. Za XP postoji i imam ga. To je fora kao i kod Windowsa (lip), ali se može odabrati samo proof only.
jel to neki shareware dodatak ili kaj? da znam kaj trebam traziti (ovo za XP).

O.
Staro 29.10.2002., 23:46   #16
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Nije. To je mrcina koja dolazi na 1 CD-u za 3 jezika. Ja sam ga dobio čudnim putovima pa ti ne mogu reći kako se do njega dolazi. Imam još srpski, slovački i njemački jezik. Prepravi se Autocorect, doda synonyms i thesaurus. Stvar jako dobro radi, ali mislim da ode Help k vragu (koga to interesira?).

Na 2000 slučaj je nešto kompliciraniji. Instalira se Office 97, pa preko njega spellcheck za 97. Upgrade ili nova instalacija 2000 i stvar radi. Taj sam spellcheck vidio u nekoliko varijanti.
Elegantan kao leopard

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke