Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.12.2010., 23:51   #1
merlin_world
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2003
Metronet - Thompson Speedtouch 780WL + Zyxel 460N

Pozdrav svima!

Može li mi itko pomoći oko konfiguracije gore navedenog routera u bridge mode. Naime, dojadilo mi je njegovo stalno pucanje wlan-a, kombinirano sa totalno zaključanim firmwareom pa sam kupio novi, po stranim forumima prilično hvaljeni Zyxel 460N koji uz 4 Gigabitna ima jedan wan port.

U početku sam namjeravao spojiti jedan eth port Thompsona sa jednim eth portom Zyxela i konfigurirati na Zyxelu def. gateway na Thompsona (kod mene 192.168.1.254.) i to je to.

Međutim, većina savjeta na netu navodi na to da se prvi router/modem (onaj u kojeg ulazi dsl linija) konfigurira u bridge mode te se njegov eth port spoji na wan port drugog.

Vođen onom starom ...kud svi Turci... i ja sam krenuo tim putem. Prema dostupnim savjetima, kreirao sam novog root usera i dobio pristup full menijima, ali nigdje nisam našao na bridge mode. Telnet je izgleda disejblan, i nigdje ni slova kako da ga osposobim, tako da otpadaju sve naredbe iz komandne linije.

Sad više ne znam što da radim, da li mi treba uopće ovaj bridge mode ili ima neki drugi način za postići ovo isto?
merlin_world je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2010., 00:17   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Prvo napomena ostalima, radi se o Metronet - u gdje su parametri veze(a) drugačiji.
Drugi važan detalj, mogući su problemi sa operaterom jer je ST780 "njihov" i kad sve složiš može im "puknit" i vrate ti (za njih) default konfig preko daljinskog managmenta.
Nisi naveo a može biti važno za daljne korake, jel imaš i njihovu telefoniju (VoIp) ?
Također nisi naveo jesi li pitao možeš li dobit tj. da ti oni daljinski podese Bridge mode za internet ?

Ako dalje želiš na svoju ruku a mislim da znaš na šta mislim trebaš:
- isključi wireless, netreba ti na tom uređaju pa da snimiš konfig kad je isključen
- rekao si da imaš root ovlasti, to ti omogućuje da izvučeš cijeli trenutni konfig ST780 (čuveni user.ini)
- ako je slućajno Backup & Restore nedostupan (ne vidiš ga), upotrebi poznati "double backslash glitch" > "http://192.168.1.254/cgi/b/backup/user.ini//" > dobiveno snimi na komp
- dok si još u web konfigu vidi fw verziju u uređaju
- svakako provjeri da imaš zapisano negdje use / pass adsl accaunt - a

Kad ovo odradiš možemo dalje, srećom ST780 je "pročitana knjiga" i preostali koraci nebi trebali biti problematični.
Ovaj ZyXEL NBG-460N izgleda dobro na papiru, evo User Guide ako ga nemaš.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.12.2010., 10:24   #3
merlin_world
Registered User
Moj komp

Da, zaboravio sam napisati da koristim njihovu voip uslugu.
A za ovo drugo mi je jučer palo na pamet te sam zvao njihovu službu za korisnike. Suprotno očekivanju da oni neće niti znati što je to "bridge mode" operater se činio prilično "potkovanim" i objasnio mi je da oni nisu uopće u mogućnosti prebaciti router u bridge mode jer oni ne koriste klasični način pristupa user/pass, nego preko MAC adrese.

Eh sad, nije da mi ta priča baš drži vodu, a i pregledavajući user.ini file na nekoliko mjesta sam naišao na svoj username (i pass u md5 formatu).

Popodne pošaljem config file i verziju firmwarea pa možemo nastaviti.

Unaprijed zahvaljujem.
Staro 24.12.2010., 03:25   #4
merlin_world
Registered User
Moj komp

Evo nisam stigao ranije.

Verzija FW je 6.2.17.5, a config file saljem na PM.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno