|
![]() |
#1 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Microsoft Home Server i portovi problem
Napravio sam Microsoft Home Server, podesio sam ostala računala u kućnoj mreži da pristupaju serveru i sve radi bez ikakvog problema, no kada pokušam pristupiti Home Serveru preko neta..ništa od toga. U mozilli mi napiše timeout..u exploreru Cannot Display..uglavnom ne radi iako je sve podešeno ispravno u WHS Client>Remote Access ![]() Došao sam do mogućeg problema..portovi. Naime imam router Siemens SX763 i prema uputstvima trebao bi za ispravan rad otvoriti portove 80, 443, 3389, 4125. Iako su portovi ispravno forwardani na routeru kada testiram portove na portu 4125 mi piše da je zatvoren, a 3389 bi baca timeout. Jel tko imao problema s dotičnim routerom i forwardom portova na njemu? Ima li tko kakvu ideju..volio bi da mi ovo proradi, a ne razumjem se dovoljno očito da vi sredio taj problem..nisam našao neko rješenje online.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
|
Prvo detektiraj dal je problem u portovima tako da staviš u routeru IP adresu svog home servera pod "DMZ". Na taj način ćeš biti siguran da sav promet sa neta ide direkt prema kompu. (čitaj svi portovi...) |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
..dno
|
..ima li uopće Siemens SX763 "DMZ" (na poslu sam pa nemogu provjeriti) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
pa guglaj http://lmgtfy.com/?q=Siemens+SX763+DMZ |
![]() |
![]() |
#5 |
..dno
|
Sve ok, nasao sam u medjuvremenu manual i u njemu exposed host. Probat cu kada dodjem doma.. Edit: jučer sam namjestio sve portove, resetirao router, resetirao server..i nikako da prodje veza, i sada slucajno otidjem na adresu i faking server radi. Bit će da je do routera. Nemam pojma. Uglavnom, sada je sve ok. ![]() Hvala. EDIT2: ..eto upravo došao doma, pokušam ponovno pristupiti home serveru preko interneta i ništa..ponovno ne radi. Našao sam DMZ na routeru, upisao IP od routera, resetirao ga i iako je server na DMZ-u..ništa, nikako ne mogu pristupiti serveru preko weba. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 13.12.2010. u 18:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Provjeri / probaj bar za test isključit firewall ISP - a, prošnjufaj po user stranicama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
1. Probaj direkt IP upisat i vidi. 2. Ako si narihtao DMZ prema njemu, oslobodio portove u windowsima koji ti trebaju i nakon toga ne radi onda može biti samo problem u routeru ili softwareu. |
![]() |
![]() |
#9 | |
..dno
|
Citiraj:
Direktno upisivanje IP adrese servera radi bez problema, što se sofwarea tiče..originalan je i instalirani su svi postojeći updateovi. Jel moguće da je od strane ISP-a blokiran port 4125 i 3389? Zadnje izmijenjeno od: Brown Acid. 13.12.2010. u 21:51. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
Pa nema to veze sa ISPom. Ako direktno upisivanje IP-a radi, onda server radi, Koristi dyndns i probaj sa njim. Instaliraj ga lokalno i on će osvježavati IP. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
..dno
|
Citiraj:
EDIT: Jedino ne kužim zašto iako sam forwardao portove zašto su zatvoreni. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 14.12.2010. u 14:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#13 | |
..dno
|
Citiraj:
Ja si sve brijem da je problem tu negdje kod mene pošto mogu pristupiti tuđim..evo primjerice: https://kelly.homeserver.com Bez bada..popodne sam tako mogao na svoj..no sada ne mogu..iako nisam izmedju toga nista dirao :/ |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|