|
![]() |
#1 |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Jeftini gigabitni switchevi - ima li razlika ?
Treba mi 8-portni gigabitni switch, unmanaged. Trenutno ce se spajati na D-Link DIR-655 gigabitni router a kasnije mozda na gigabitni Routerboard, dakle prosjecna house/small office mreza. Cijene se krecu od 250 kuna pa sve do 900-1000 kuna. Moje pitanje je da li ima kakve razlike sto se tice brzine kod unmanaged switcheva, odnosno da li i najjeftiniji od njih moze isporuciti teoretski maksimum gigabitne mreze, to jest da switch nije usko grlo ? Osim eventualne duljine garancije, ima li uopce smisla kupovati skuplje switcheve i da li i najjeftiniji danasnji switchevi podrzavaju jumbo frames? Hvala ! ![]() Zadnje izmijenjeno od: Matta. 08.12.2010. u 19:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Mislim da je i tih 250 Kn previše, ista stvar kao i kod 100Mb modela samo su stavili drugi chip, čitaj treba odrat raju jer je to novo / brzo / Gb . . . Ako misliš koristit jumbo frames potraži u specifikacijama, mora biti navedeno da ima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
ja sam kupio dlink 1008 ili tako nekako. (najjeftiniji 8 portni koji sam nasao koji je bio dostupan lokalno) ![]() unmanaged su svi isti |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
da nadodam. u ovom gore testu su sudjelovali ul30Vt laptop i intel itx ploca s atomom 330 - integrirani NIC u oba slucaja. cak i s najjeftiniom opremom je moguce postici teoretski BW. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
system kaiser
Datum registracije: Dec 2008
|
Sve ovisi o tome koliko ti se koristi mreza. Od ovih po 250kn mozes ocekivat mozda cak teoretski maksimum ali eventualno s kompa na komp. Sumnjam da to moze izdrzati nekoliko paralelnih transfera npr ![]() A da se na GbE ne insplati preci to su gluposti. Bez nekakvog nabrijavanja diskovlja sa integriranim mreznim karticama postizem bez problema 50MB/s i to preko relativno tromog windows sharea. Ipak je to fina razlika od 8-10MB/s na 100Mbps. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|