|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Problem: umrezavanje 3 racunara
Ovako imamo kablovsi internet koji je spojen na Motorolu SB5101UE. Imamo 3 laptopa (sva tri Windows 7), kupili smo switch i sad smo lan kablom spojili modem i switch, a iz switcha idu 3 lan kabla za svaki laptop. A problem je sto samo dva se mogu spojiti, a treci nikako. Onda kada hocemo opet izmjeniti laptope da druga dva mogu na internet moramo resetirat modem i koja dva kabla se prva stave ta dva laptopa ce imat internet. Jel postoji rjesenje, ocajan sam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
da, stavi router na modem i u router utakni računala/switch |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
ja imam samo modem i switch Modem ima 1 usb i 1 ethernet prikljucak usb prikljucak ne mozemo koristit jer driver za taj modem nije kompatibilan s windows 7, a za ethernet se driver uopce ne mora instalirat Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 27.12.2010. u 13:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
nabavi router, drukcije nejde Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 08.12.2010. u 19:07. Razlog: Pripaziti na rječnik |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Već ti je sugerirano rješenje, nabavi router koji na "ulazu" ima WAN tip priključka (dakle ne ovi sa int. adsl modemom). Sadašnja situacija je jasna, modem (slučajno) spaja max. 2 klijenta na net inaće radi samo 1 klijent. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Možda da podesiš default gateway da ti bude jedan od laptopa koji najčešće radi (taj će morati biti upaljen da bi drugi išli na net) i spajaš se na net samo preko tog laptopa, a ostali share-aju tu konekciju? Ili ti govoriš da mrežu prepoznaju dva laptopa, a trećeg na mreži uopće nema? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|