|
![]() |
#1 |
Ultrapiretik
Datum registracije: Aug 2006
|
Pc -> VGA -> SCART -> TV
vecer. kako je navedeno u naslovu, na taj nacin sam spojio(slika 1) komp i tv (dolje su slike). kad sam spojio, na tvu se pojavila slika ali poprilicno defektna (mislim da je problem u syncu nekom). skinuo sam CCC, att i jos par programa koji su radili svaki posebno ali nista. slika je dalje losa. da li mozda netko od vas ima kakvu ideju? mozda mi treba gender changer da mogu spojiti VGA/SCART kabel direkt u grafu ili sta? grafa mi je ova. slika 1 slika 2 edit: probao sam sve refresh rateove i rezolucije za tv i monitor. nista nije pridonjelo boljoj slici.
Moja trgovanja: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Picoin invite: bass999 // minepi.com/bass999 ![]() Zadnje izmijenjeno od: Charmander. 20.11.2010. u 16:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Problem ti je u frekvenciji. To ti se rješava ovako nekako: http://www.allpinouts.org/index.php/...r_cable_scheme Ako možeš na svojoj grafi srušiti frekvenciju, probaj to.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Najkorisniji savjet: Skupi lovu i mjenjaj TV > LCD pa spajaj sa HDMI - jem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Taj VGA/SCART kabl što imaš je isključivo za određene modela laptopa ili matičnih sa intergriranim gpu koje imaju "feature" da šalju Y/C ( s-video ) , znači softverski se određuje slanje Y/C signala iz nekog "panela" kroz VGA na scart ( tv ). Sam kabl, kad bi ga rastavio bi vidio da ima samo odgovarajuće prespojene 4 žice, nema nikakve pretvorbe vga -> s-video u njemu. Ovo što ti je @[GOW]Nec linkao je baš pretvaranje vga signala pa potraži neka gotova rješenja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Truth is out there!
Datum registracije: Aug 2003
|
Di si uzeo taj kabal vga-scart?
![]() |
#9 |
Banned
Datum registracije: Nov 2010
|
meni se dogodio slican problem samo što sam ja iz scarta od grafe spojio na onaj scart kaj ima 3 činća i scart mali,sve radi ali slika je crno bijela |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ultrapiretik
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
I ja imam isti ovakav problem, nema ti tu univerzalnih kablova tipa VGA u Svideo ili RCA i slicno, to radi samo kao sto je netko gore rekao na manjem broju graficki i tva. Tvoje rjesenje je konverter ima ga u chipoteci ili npr ovo: http://www.mediaatlantic.com/shopima...ylite_spec.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Master of the VCR
Datum registracije: Oct 2007
|
znani i vrlo stari problem, taj vga-scart kabl je isključivo za projektore koji imaju u sebi konverterski sklop. inače vga i scart priključci jesu pin-to-pin kompatibilni, no problem je u sync signalu. vga ima dva razdvojena za v-sync i h-sync, dok scart ima samo jedan sync signal. da bi to funkcioniralo treba napraviti konverter, što se do sada baš i nije pokazalo uspješno.... no, rješenja ima u chipoteci - ima tih kovertera za kupiti po cijeni cca 400-500kn... http://www.chipoteka.hr/proizvodi/321000 na dnu stranice pod "pretvarač". drugog rješenja, ma koliko kemijali, nema...
![]() |
#15 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
I za "kraj" ako kupiš / dobiješ šroteks "pretvarač" onda ćeš dobit šroteks sliku a nofčeke si potrošio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Banned
|
jel bi ti ovo pomoglo? http://www.google.hr/imgres?imgurl=h...1t:429,r:1,s:0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ultrapiretik
|
mislim da ne jer je to kao i moj kabel: adapter sa VGA na S-Video/composit bez ikakvog pretvarackog sklopa (osim ako se ne varam). kolko sam se raspitao, ni to nema kod nas, sve treba izvana naruciti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Ultrapiretik
|
uzet cu jedan konverter, "pc to TV" kako se strucno zove. valjda se necu pokajat (jer mi novci i ne rastu na obliznoj vocki). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|