|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Problem pri pristupu routeru TG782
Radi se od TG782i , Amis 2U1 usluga... Naime,internet i telefon mi normalno rade,ali od jucer iz nekog razloga nemogu uc u setup od routera , pokusavam preko ip adrese 192.168.1.254 i nema sanse... probao sam ping - radi, ipconfig mi pokazuje istu ip adresu kao default getaway al jednostavno nemrem uc postavke routera... Par dana prije toga isao sam forwardirat neke portove i sve je uredno radilo 2 dana i od jucer se nekaj sje... Tehnicka podrska amisa je resetirala router (na tvornicke postavke) al opet isto... Moje znanje je ogranicemo vezano za mreze, ljudi pomoc!!! thx
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Jesi probao s različitim browserima? Koristiš li možda proxy servere? Spajaš se na router žicom ili WLAN-om? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Probao sam sa IExplorerom,Google Chromom i Firefoxom, ne koristim proxy, spojen sam wlanom ali probao sam i sa laptopa se spojit (cak i zicom) i nisam uspio...
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Šta kaže tor, žica obavezna jer je pristup web konfigu preko wlana po defaultu onemogućen iz sigurnosnih razloga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
thnx na odgovorima,trenutno sam na poslu pa nemrem to isprobat, sutra cu se zicom spojit na router pa bum probal... s tim da, posto nemam bas znanja o mrezama, moze malo objasnjenje kak da postavim na komp fiksnu IP adresu s getaway i DNS-om 192.168.1.254 ? thx.
![]() |
#7 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
odeš na network conection, pronađeš LAN konekciju s kojim si spojen na router, desni klik, properties, internet protocol TCP/IP, pa zakačiš ono use the following IP adres. Tu ukucaš npr. 192.168.1.70, subnetmask ti se sam popuni, a pod def. getaway i DNS 192.168.1.254 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
ok.probat cu sutra pa cu javit jel proslo... thx jos jednom. EDIT (20/11/2010): Evo spojio sam se zicom i probao ono kaj si predlozio al nazalost nis... Najzanimljivije mi je kaj imam i internet i telefon al nemrem se spojit na na postavke routera, bas mi nije jasno kak to moze bit... Kaj mi je dalje za napravit? Odustat i zvat sluzbu za korisnike i trazit drugi router ili ?
...o kako je lijepo biti glup... ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 20.11.2010. u 13:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Razlozi i rješenja (napomena za druge, ISP=Amis): - ako koristiš Vistu / W7, posudi / dovedi frenda sa lap - om i XP - om, spoji se Lan - om na router i probaj pristupit web konfigu. Isprobaj sa automatic i fiksnim mrežnim postavkama. - prvo ugasi router, ištekaj tel. liniju, upali i ostalo kao poviše. - ostavi kako je i cimaj support da ti podese željeno preko Remote Managmenta |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|