|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
zastita 3 racunala u mrezi od upada 4.
Bok Susjed ce se spajati na moj ADSL, bezicno. Ja imam 3 racunala u mrezi (2 na win7 i jedan na XP). Kontam da ako nema sheranih foldera da ne moze brljati po diskovima preko mreze...no, kako da za svaki slucaj dodatno zastitim racunala? Neki firewall (preporuka?)? I kako podesit firewall na racunalima, dakle zabraniti pristup samo tog PC-a? Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
Koji router imas? Postoji vise nacina. Ako ti router podrzava mozda tako zvani "client isolation mod" izoliras komp od susjeda i automatski nema pristup ni jednom racunalu u mrezi. Drugi nacin npr. da mu das staticku ip adresu, pa u firewallu zabranis sve dolazne konekcije s njegove ip adrese. Jos jedan nacin da ga stavis na drugi subnet npr. ali to je malo kompliciranije,jer moras kopat po routeru,dodat rutu u routing tablicu... Najlakse ti je ovo drugo sto sam ti reko. Inst.firewall, susjedu das staticku ip adresu i zabranis pristup sa te adrese na svoj komp preko firewall-a i stvar rjesena ![]() EDIT: btw postoje tako zvani administrativni shaerovi kojima se moze pristup iako nemas nijedan shaeran folder,dovoljno je samo da ti je uklj.file and printer shaering ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 21.11.2010. u 20:48. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Pa ovakva je trenutna situacija: moj router je sx763 (192.168.1.1 DHCP on, lease time never expires) (maxtv x2, moj pc i jedan LAN) koji preko tavana ide na drugi dio kuce, blize susjedu. Tamo ce biti spojen isto LAN kabelom Speedtouch 780. Na njemu je DHCP ugasen i nalazi se na adresi 192.168.1.2. Nisam niti na jednom odredio pocetnu i zavrsnu IP, trebam li? Uglavnom, net radi fino preko speedtoucha. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|