|
![]() |
#1 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Open Office If / THEN naredbe ...
O.K. ekipa, trebam malu pomoć ... Naime na poslu su mi uvalili rad sa Excel tablicama - u Open Office. Nećemo sada u detalje o simpatijama koje gajim prema ovom programu, ipak je besplatan .... Treba mi formulica koja može sljedeće ... NAPOMENA: Sve vrijednosti su tekst. Kolumna A10: DA Kolumna B10: NE Kolumna A3: Ciljana kolumna u kojoj se mjenjaju podatci ovisno o vrijednosti kolumne A 10. Kolumna A55: Blok texta Eh sad... U kolumni A3 se mijenja tekst ovisno o tome dali je u A10 tekst DA. Laički rećeno ( nisam pipnuo nikakve skripte / programiranje / ništa preko 10 godina, pa molim za razumijevanje zbog ne znanja u naredbama, svrha je isključivo ilustracija ) IF A10=DA TRUE THEN A55; IF A10=NE THEN IGNORE Obzirom da ovo pišem veselo frustriran, molim lijepo za razumijevanje ako fali podataka ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Isto kao i u excelu, prouči IF formulu. =if(a10="DA";"TRUE" ili A55;"FALSE") |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Hvala na pomoći, ali nije baš ono kaj ja trebam ... Možda ovaj primjer bolje ilustrira: =IF(P51="DA",CONCATENATE(skener)) Znaći ukoliko je u polju P51 vrijednost DA , onda FO napiše skener. Kasnije ja tu vrijednost ubacim u drugi cell. Naravno da ovo gore nije točno sročeno i daje mi error 501. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Tekst polja uvijek idu u navodnike, možda ti je to. EDIT: Ta naredba CONCATENATE služi za spajanje tekst čelija... ne za ispis teksta, da ispišeš tekst dosta je samo ga staviti u navodnike, bez ikakve dodatne formule. =IF(A1="da";"super";"ne baš super") |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|