|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
kratko trajanje(vijek) baterije
ovako prije 3 mjeseca sam kupio toshibu L650 11r i problem je taj što nakon ovako malo vremena korištenja baterija traje manje od 2h. najiritantnije je kad je ostane vrlo malo energije ali recimo da kaže 8 min remaining, a ugasi se za cca 3min. u početku sam je punio po preporuci, praznio do kraja i tako tako da ne mislim da je moja greska. a stvarno znam ljude koji imaju toshiba modele pa i druge laptope na kojima sam radio i stvarno nije tako drasticno pao vijek baterije nakon tako malo vremena.naprotiv u situacijama kad je bateriji ostalo svega par % često se zna dogoditi da radi i dulje nego što piše. zanima me je li moguce da je baterija koristena i da mi je prodana koristena slucajno? kupio sam laptop u protisu. i da može li neko dati neki savjet kako puniti bateriju odnosno, čekati da se ugasi do kraja, puniti kad dođe do pola ili možda neki drugi način? hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Šta si ti mislio da će ti baterija u laptopu sa takvim komponentama trajati 5-6 sati? 2h je sasvim normalno i tu ne vidim nikakvog problema.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Koliko ti je baterija trajala kad si tek kupio laptop? Ako je trajala osjetno duže nego sada, moguće je da je neispravna i da zbog toga rapidno gubi kapacitet. Ukoliko je to slučaj, imaš garanciju i nosi laptop na servis. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Master of the VCR
Datum registracije: Oct 2007
|
Mobilno / Prijenosnici teme: Kalibracija baterija Baterije u prijenosnicima vrlo korisno za pročitati...
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Zanimljivo je staviti u potpuno umrlu bateriju bolje članke i trajanje je duže nego kod nove original. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
kako nove članke? možeš li malo bolje pojasnit? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Gotovo svaka baterija ima standardnu veličinu članaka, znači npr možeš uzeti bilo kakvu noviju bateriju sa istim člancima i staviti ih u staru umrlu bateriju. Obično su dva članka paralelno spojena i ima ih tri ili 4 para. Nekad npr kao HP67xx ima originalno 3 para a u plastici ima mjesta za 4 te je na elektronici i kontakt za 4. par. Osim toga postoje i različite vrste članaka NIMH, NICD, LI-ion te superiorne srebro cink. Proguglaj gdje kupiti članke. Znači ako staviš 4 para srebro cink u bateriju od 67xx imaš dupli kapacitet. Takvi isti članci se recimo koriste i za aute tipa tesla. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|