|
![]() |
#1 |
eXe
Datum registracije: Feb 2005
|
Problemi sa 160GB PATA by Barica
pozdrav lose, lose... idem ja kopirati nesto sa jednog hard diska na tu baricu i vidim da jako dugo kopira fajl od 700mb.. wtf? idem u nero (znam da je lame, ali nemam neki program) i stavim da provjeti brzinu diskova. I dobim ja za ovaj disk 2,5 kb/s dok za ostale dobivam vise od 40. I sto sad ne valja? pa tesko je reci. Kupio sam ga pod kraj prvog mjeseca u Linksu i radio je ok. Ali nije htio raditi pod slave. Onda sam reinstalirao win i radio je na slave-u, sve do sad. Sad, ako je na slave onda su crappy rezultati, a ako je master onda je speed 52kb/s. Nevjerojatno.. Probao sam kablove i ok su. Windows je nedavno reinstaliran. Isao bih ja odmah u Links (odnosno kad frend ide u ZG) ali sto ako je sve ok pa cu na kraju placati i servis? Stavio bih i ja na secondary master, ali tamo je przilica i sad dolazi jos dvd-rom. pomoc molim p.s. jedino sto nisam probao je defrag, ali sumljam da ima veze kad radi na masteru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Koji ti je disk na master ako je Barica Slave? Jesi provjerio da ne radi u PIO modu?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
eXe
|
imam ti ovako: 60GB PATA Barica IV kao primary master taj famozni 160GB kao primary master 160GB SATA Barica i za sad samo NEC na secondary masteru, btw nisam pogledao za PIO mod, ali sam mislio da nebi smjela raditi ako na masteru radi ok... bas sam glup, budem pogledao pa javim zacas. btw svaka ti cast na brzini, I love this forum, everyone is so friendly ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Feldwebel
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#5 |
eXe
|
sorry, zabunio sam se... radi potonji na primary slave. ALi bio si u pravu, PIO mode je kriv. Ubit cu se!!! nego koje je najlakse rjesenje da se vrati UDMA? ja idem da uninstaliram kanal u device manageru. Ima li neki bolji i jednostavniji? jer sad mi kaze da je neki error, zuta ikona u device manageru. Sto trebam instalirati? probao sam staviti default microsoft drivere ali nece. To nije u agp driverima, zar ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Feldwebel
|
To je u chipset driverima. Ne znam koji je chipset. nForce, VIA 4in1, SIS ili tako nešto? Uglavnom je u tim paketima IDE driver.
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Jel ne možeš tu namjestiti na Dma if avaible?Jebi ga,sad si sve deinstalirao al jesi li prije to mogao,jel ti nudilo tu mogučnost i jesi li probao? Zadnje izmijenjeno od: Veki-os. 09.06.2009. u 01:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Feldwebel
|
Odem na google i pogledam koji je chipset. I kaže Ne trebaju ti driveri za to. dovoljno su Microsoft. Ubij taj uskličnik sa uninstall i restartaj komp. Još je jednostavnije i manje bolno rješenje da se ne kupuju ASSRock ploče.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
eXe
|
@Veki-os, nije bilo moguce.... sad sam skinuo sa SISove stranice neki ide204a, ali mi windows kaze da nije provjereno i da moze ostetiti disk. Nikad nisam to radio pa ne znam... @Rak -lako je sad biti pametan, a nisam ni to kupio nego zamijenio za ECS sa KT400 cipsetom jer mi je trebala SATA... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
eXe
|
uninstalirao sam vec deset puta i svaki put kad dode u windows ponovno instalira primary kanal ali ne moze dobro jer javi da ima nekih problema... sto trebam instalirati, cak sam i onaj sisi ide drivere skinuo ali nista od toga... pomoc!!! kad mu stavim da instalira windows drivere javi: There was a problem installing this device: IDE Channel. Driver is not intended for this platform. wtf??? Zadnje izmijenjeno od: eXecutioner28. 26.04.2005. u 14:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
eXe
|
hvala mailman sto si barem nesto odgovorio... mislio sam da ce ekipa u vecem broju odgovarati. To nije rjesilo problem, forsao sam drivere iz tog sis ide drivera ali nista, sve po starome... sad cu vratiti sa acronisom imaga i basta. Samo me zanima ubuduce kad bude u PIO modu sto onda napraviti? zna li netko? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ma mislim da si ti pustio da on automatski odabere prikladne drivere. Napravi ovako. Desni miš na IDE kanal reinstal driver i kad god te pita očeš ručno ili automatski odaberi ručno. Onda ti on ponudi stare drivere od SIS-a i defaultne od M$, ti izabereš te od M$ (standard DUAL IDE kontroler ili tak neš) i to je to. Ili, u driverima od SISA potreži opciju DMA, tamo gdje ti pokazuje PIO mod. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
eXe
|
sorry, ali ne kuzimo se... svaki put kad pokrenem windows, on automatski nade disk i primary kanal i pocne instalirati, te na kraju izbaci tu blesavu poruku koju sam prvi put vidio. I sad idem u device manager i tamo imam pod IDE ATA/ATAPI controllers; zutu ikonu IDE Channel, Secondary IDE Channel i SIS 5513 IDE UDMA Controller. I ako idem na onu zutu pod update driver, da ja sam odaberem sto da instalira, pokaze m:i Primary IDE Channel i Standard IDE/ESDI Hard Disk Controller i koji god da od tih odaberem uvijek ona poruka. A neznam odakle bih jos mogao uzeti drivere pa da idem na onaj have disk. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Feldwebel
|
Imaš iznad toga odabira kvačicu. Isključi je. On ti pokazuje samo drivere koji su WHQL. Vidi što onda nudi.
![]() |
#19 |
Feldwebel
|
Probaj reinstalirati kompletan kontroler i staviti onaj "Standard..." Ne samo Primary i Secondary kanal.Zato te i "zeza". Nr bi se ja patio uz postojeći image diska. Osim ako stvar nije čisto zbog istraživanja.
![]() |
#20 |
eXe
|
pa to bas, istrazivanje... da skuzim kako in the future... ali sad me pocelo sve zajeb.... cak i windows ne loada ako ne idem na "last know configurtion that worked" inace stalno resetira kad dode do boot ekrana. Uopce ne kuzim zasto |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|