|
![]() |
#1 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Kablovi za ADSL modem?
Dakle cekam T-Comovce da mi dodju "uvesti" ADSL. Uzeo sam verziju sa LAN modemom. Pitanja: 1. kakav kabel ide od splitera to modema? Obican telefonski? 2. isto pitanje od modema do mrezne na PCju? Obican UTP kabel. 3. Da li T-Comovci npr. donesu kolut kablova pa mi sprovedu kabel kroz vec probusene rupe u zidovima i krimpaju na licu mjesta ili to moram sve sam. Koje oni uopce isporuce kablove. Pretopstavljam da ce mi ovaj kabel od spllitera do modema biti problem. 4. Da li sa njima dodje i neko tko se razumije u software ili da pripremim sve sa neta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
1.Obični,da. 2.Da. 3.Bit če dosta kabla al neče ti ono to kroz zidove,samo če spojiti da radi a kasnije ti slaži. 4.Donesu i CD od modema,s driverima i onda ti to instaliraš,oni ti govore što da stisneš ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Administrator
|
Kao prvo zaboravi na onaj njihov CD. Ne treba ti. Samo pokreneš wizarda za konkeciju na net, odabereš opciju za DSL i to je to. NE TREBA ti nikakv driver niti ništa sa njihovog CD-a. Kabel pripremi običan UTP, koliko dug zavisi gdje ćeš smjestiti modem u odnosu na comp. Ako ti je telefonska utičnica daleko, ili ćeš razvlačiti telefonski kabel ili UTP, pa biraj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Pa mora instalirati modem,al ne sa njihovog CD-a nego s onog originalnog baš od modema.Onaj njihov cd je totalna katastrofa,vidio sam kod lege,meni su dali samo ovaj od modema,onda valjd nije bilo još tog sranja njihovog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
mrežni modem se nema kaj instalirat Citiraj:
__________________ |
![]() |
#8 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Veki, citaj malo... ![]() Decko je bio pametan pa uzeo LAN modem a ne ko mi, zaletili se ko guske u maglu pa uzeli ovo smece od USB modema, ne kazem da je los al onaj bi mi bio korisniji.
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
A kad smo vec kod pitanja jel ih se moze trazit za jos jedan splitter? ![]() Naime imam 3 telefona u kuci, sve na istoj liniji i sad 2 bi nekako mogo (odnosno jesu) spojit preko splittera al taj 3. nemogu jel mi je predaleko i zbog njega mi nekad puca veza, u biti svaki put kad se neko javi na njega.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
KAko sada napraviti (tj nagovoriti T-Comovce da mi to naprave) da iz splitera sa telefonskog dijela opet mogu iskoristiti ove vec provucene kablove? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
Citiraj:
Na tel.liniji imam spojena dva telefona i veza mi jos nikad nije poknula kad bi netko digao slusalicu(jedan telefon zicni i jedan bezicni). Sve radi za pet. P.S. Pogi ako ti dodje jadan visoki sa naocalama neces imati frke,s njim se sve da dogovoriti
![]() |
![]() |
#16 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
Ako je tako onda cu i ja tako napraviti, samo mi se cini da je to po onoj sto se babi snilo.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
Ne telefoni su spojeni nakon splitera,jer da spojis telefon direktno u zid bez splitera ako se ne varam ne bi mogao razgovarati jer bi ti se samo culo sustanja(jer ti vise ne dolazi klasicni tel signal neko ajmo reci mijesani(tel+dsl) a spliter razdvaja te signale).
![]() |
#18 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
![]() Uostalom pricekati cu da dodju majstori pa cu vidjeti. |
|
![]() |
![]() |
|
|