Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.10.2010., 22:50   #1
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
HP 8710p i tamniji/svjetliji pixeli na ekranu

Dakle ovako :

Kao prvo 56k WARNING za slike

tek sad sam primjetio da na ekranu imam svjetlije i tamnije pixele

Ovi svjetliji se primjete ako gledam odozgor na ekran, a tamniji se vide kao konstantna "prašina/nečistoća/mrlja" na ekranu

Iskreno nebih mogao nabrojati koliko ih je ali rekao bih ovako zdravoseljački da je LCD na nekim mjestima odradio svoje odnosno da se istrošio na tim svjetlijim/tamnijim mjestima...ugrubo ja bi rekao da ih je preko 20 svjetlijih i tamnijih (reza je 1680x1050)

Da li s njim zbog ovog mogu na garanciju da mi zamijene ekran ili se mogu slikati i živiti sretno što mi nije crknuo u potpunosti. U slučaju da trebam na garanciju da li da izvadim svoj 128GB SSD i vratim 160GB HDD natrag ili nema veze ako mi je SSD u laptopu

Inače laptop je star ~3 godine i u 12.-om mjesecu mu ističe garancija...

P.s. Sorry na lošim slikama ali neznam kako bi drugačije slikao s mobitelom...

P.p.s. ako niste uočili na prvoj slici se radi o svjetloj crti i svjetloj točki, a na drugoj o tamnoj točki...relativno je mobitel dobro odradio makro pa se mogu praktički i pixeli izbrojati

Definitivno sam siguran da to dvoje nije do pozadine jer mi se isto to primjeti i kad otvorim chrome i bilo što što otvorim.dakle definitivno je ekran

Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 10.10.2010. u 22:59.
Red Dwarf je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2010., 20:23   #2
eKICh
Premium

Datum registracije: Dec 2009
odnesi na reklamaciju, morali bi zamijeniti ekran, ali vrati najprije onaj disk koji je orginalno došao unutra.
eKICh je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.10.2010., 20:42   #3
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Isti model, slično star (stariji mjesec dana) i ista stvar. (doduše, nisam ove "svjetle" primjetio)

Odavno je to tu i odavno me ne smeta, ekran je inače super (dobra matrica) i to me ne smeta ni najmanje.

Ako želiš, probaj na garanciju, mogao bi i ja ako prođe
Samo teško da je više imam nakon zamjene 2 diska, memorije i n čišćenja skidanjem tipkovnice
FitzTN je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2010., 20:47   #4
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Ma sve mi je super s laptopom i još uvijek vrti igre i sve samo eto otišao ekran (ne živcira ali već kad mogu dobiti novi zašto ne )

i naravno pohabali su mi se lijevi klikovi od "oba dva" touchpada (premekana guma)

Uglavnom definitivno nosim na garanciju. a gle...i ja sam mijenjao memoriju...trenutno je unutra 3GB umjesto 2 GB i 128GB SSD umjesto 160GB HDD-a...ali svejedno to su djelovi koji su praktički plug n' play tako da neznam zašto nebi uvažili...

neznam...budem nosio pa ću vidjeti :/ samo da sad stari disk izvadim iz ladice i stavim neku operativnu glupsot na njega...a i keks rama bi trebao izvaditi...o čuda...

a bio sam pitao recro i oni su mi rekli da bi za ~650kuna mogao kupiti produljenje garancije s 3 godine (originalno) na četvrtu...i sad baš neznam bi li si uzeo to ili ne...iako doduše osim riječi operatera nigdje to nisam vidio napisano...a svaki informatički dućan nudi s jedna na dvije godine produljenje...

a neda mi se nikako vaditi disk i rame...pogotovo još reinstalacija windowsa

Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 11.10.2010. u 20:54.
Red Dwarf je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2010., 20:53   #5
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Izvadi rame, vrati original disk unutra. Ne moraš instalirati nikakav OS na njega, ionako ti ne garantiraju za podatke i ostalo na njemu kada ga voziš na reklamaciju. Kad ti ga riješe, vrati SSD unutra, kao i ram i imaš sve po starom bez puno muke. I ne pričaj baš po servisu da si mijenjao disk ili memoriju, ne moraju oni to znati.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2010., 20:59   #6
[Psyho]Cox
Premium
Moj komp

[Psyho]Cox's Avatar

Datum registracije: May 2006
Ma to sve skupa sat-dva vrimena posla

Defintivno nosi na garanciju, a prije vrati u pocetno stanje, nije neki problem, a nece ti moc nista prigovorit (iako ne bi trebali, jer kako i sam kazes, memorija i hdd su skoro plug n' play).

Acer TimelineX 5830G
[Psyho]Cox je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno