|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2010
|
(riješeno) Hladnjak + ventilator = prašina
CPU:AMD Athlon II X3 425, 2.7GHz, 1.5MB, 95W MBO: Asus M4A785D-M PRO RAM: Kingmax Mars DIMM 2GB DDR-2 800MHz HDD: WESTERN DIGITAL Caviar Blue 7200 (3,5", 250GB, 16MB, SATAII-300) VGA: ATI Radeon HD4200 (integrirana na matičnoj) NAPAJANJE: Seasonic SS-430GB, 430W MONITOR: AOC LCD 22,00" Wide OS: Win 7, x64 VGA: ATI Radeon Sapphire HD 4670 - zamjena za integriranu - 512 mb Imao sam problem sa blue screen, mislio sam da je problem do grafičke jer nisam točno znao kako isključiti integriranu, ali nešto sam proprčkao po biosu i valjda je isključena. Testirao sam i grafičku i napajanje i RAM i sve je prošlo, ali i dalje mi se komp zna ugasit. Otvorio sam kutiju i očistio prašinu sa hladnjaka, koja je bila doslovno zapečena.(pa mislim da se zbog toga pregrijavao procesor i gasio komp) Želio bi spriječiti ponovno nakupljanje prašine ali neznam kako..dali da kupim jači ventilator ili cijeli hladnjak?? i koji hladnjak mi vi možete preporučiti.. puno hvala. |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Koji BSOD si dobivao? S cime si testirao doticne komponente? Sta kazu logovi u event vieweru? PS. Naslov ti je odlican! |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
črna jetra
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
ako ti se komp vise ne gasi nakon ciscenja prasine, onda je logicno zakljuciti da se pregrijavao. prasina ce uvijek uc unutra, mozes smanjit s nekim dust filterima i to je to, par puta godisnje otvori kantu i usisaj/ispuši, druge nema. sto se tice cpu coolera, valjda imas stock kad nisi naveo drugacije, ako ne mislis nista rigorozno klokat i kajtijaznam kaj, dovoljan je i on ali ako zelis bit ziher uzmi npr scythe katanu 3, mislim da je cca 150kn, bit ce i hladnije i tise a i mozes se bez brige poigravat s taktovima...
![]() |
#4 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Neznam cemu ovaj thread ako je problem rijesen, imas temu vezanu za hladjenje i hladnjake pa si malo procitaj. Ovo kljucam.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|