|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2010
|
(riješeno) BIOS ne prepoznaje novi HDD
radi se o western d. 500gb sata disku. disk je ispravan, istestiran u drugom kompu. formatiran je i na njega sam instalirao windows 7. ploča koja ga ne prepoznaje je gigabyte ma770ga. bios je flešan na najnoviji,probao sam staviti jumper na disku pinovi 3-4 i 5-6. probao sam zamijeniti kablove, neznam više šta da radim. |
![]() |
![]() |
#2 |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
Ubost na drugi SATA port na ploci?
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
probano! |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
riješeno! satelitska kartica je zezala. bez kartice prepoznaje hard bez problema mada neznam zašto. |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Jesi probao u drugi PCI slot? Skystar 2 je u pitanju? Ako je, vidio sam negdje na forumu da imaju problema sa odredjenim chipsetima i PCI verzijama. Skystar2 je od verzije 2.3 do 2.6 samo 5V kartica, dok je ver. 2.7 za 3.3V i 5V PCI kompatibilna... A pretpostavljam da je na tvojoj ploci PCI 2.3 utor, koji je samo 3.3V. |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Da, skystar2 je u pitanju. Znam za taj problem iz prve ruke, čak sam i skurio jednu gigabyte m61p-s3 ploču s njom ali nije to. Kartica najnormalnije radi na toj matičnoj ploči sa ide hard diskom(na njemu su bili windowsi). Problem je samo što ne prepoznaje sata disk. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|