|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Pojasnjenje o hardwareu za home network?
Znam da se home network pravi preko rutera ili AP-a, ali ne mogu pronaci da li je ovo moguce. 1. PC je preko adsl rutera spojen na internet 2. kupim wireles network karticu za PC ili onaj usb wireless dongle 3. Preko svog laptopa se spojim na PC preko te kartice i idem na net Ako je ovo moguce, je li PC moram napraviti da bude kao gateway ili postoji jednostavniji nacin? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Moguće je, ali zašto komplicitat i ulazit u x blema (da ih sad ne nabrajam). Fino staviš adsl wireless router i na njega se svi spajaju šta žicom šta bežično. Za pametniji savjet detaljnije opiši situaciju sa točnim oznakama uređaja. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Da, spojis lap i komp putem wireless ad hoc veze, i na kompu oznacis u propertisima od wirelessa da se moze dalje na net i to je to. Radio sam doma to vec samo se nemrem sjetit dal sam ovo dalje za net stavil na wirelesu ili lanu, proprckaj, to ti je minuta posla. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
ADSL ruter nije wireless. Obicni kasda ruter. Kako onda sada ide procedura? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
O joj, i vama su uvaljivali to smetje ![]() Opcije su: - nabavka wireless routera s wan priključkom na ulazu - u njemu podesiš PPPoE konekciju - nabavka adsl wireless routera - za ovo a prije kupovine uređaja trebaš provjerit adsl standard na tvojoj liniji (najčešće Annex A ili B) šta možeš vidit u web konfigu Kasde, kao i parametre konekcije |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Uf, mislio sam da postoji jeftinija varijanta tipa wireless kartice za 100kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nikkyjeva varijanta 2 ti je najjednostavnija opcija. Polovni wireless routeri/modemi se kod nas prodaju za 150-200kn. Imaju 4 utora za lan kabele, od toga 2 za lan (tebi dovoljno), a 2 za iptv. Ovi za iptv se mogu 'prebaciti' da postanu lan konektori. Kupi si takav modem/router u nekom oglasniku i imaš sve potrebno. Ne znamo kojeg ISP-a imaš da bi ti mogli reći imaš li Annex A ili B. Kod nas svi ISP-ovi osim Optime imaju Annex B.
![]() |
#8 |
Premium
|
hvala pokusat cu tako, ako zapnem javim se |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ja sam se mučio sa adhoc bridganjem i odustao jer je bilo dosta problema, nabavio ruter za 150 kn i sve pet. Usput, ne mora mi komp konstantno bit upaljen da bi išao na net s laptopom. To je popriličan plus u odnosu na bridganje veze sa desktopa na laptop. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|