|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
Instalacija XP-a bez boot drive-a
Dakle imam prastari laptop koji nema ni cd-rom ni disketu, boot s usb-a ne podrzava, a windowsi uzasno stekaju. Zanima me imali spasa, tj da se instalira xp? E da nema ni mreznu (znam katastrofa je ![]() Laptop je ovaj :http://www.topmicrousa.com/delacpx50p35.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Jel misliš možda da je optika crkla? Ako je, radije traži novu (polovnu) optiku, trebaće ti opet. ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Da optika je crkla... Ma mislio sam ako ima nacina, nebi bas ulago u taj laptop... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Izvadiš HDD, ubaciš ga u drugi PC, instaliraš windowse i vratiš nazad u laptop. Kasnije ćeš imati malo zezanja s driverima ali bi u principu trebalo raditi. Druga metoda ne postoji. Ali bolje riješi optiku, kakvo je to ulaganje cca 100 kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
2,5" IDE pržu je malo teže naći, a nisu ni jeftine. Baš sam ovih dana gledao na ebayu za Asus A6R od kolege i cijene se kreću oko 30$+10-15$ poštarine. Definitivno neisplativa investicija. Osobno bi na taj lap radije stavio 98SE nego XP.
![]() |
#7 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
meni je nekako u glavi, sad jel to bilo za XP ili 98, da sam ja prije radio tako da sam na HDD koji sam izvadio van u neki novi folder kopirao kompletan sadrzaj windows CD-a pa onda dodao mislim u autoexec.bat da se pokrece setup iz tog foldera.... al trebalo bi to malo isprobat... EDIT: sad mi je palo na pamet... izvadi taj disk, nagruvaj gore bilo kakav DOS... kopiraj sadrzaj setup CD-a u neki folder i iz i386 foldera pokreni winnt.exe... samo pazi da prilikom setupa ne formatiras disk jer bus moral sve ispocetka.... eto, brijem da bi to trebalo radit... ali kao sto je neko rekao, obzirom na specifikacije, radje stavi 98 gore... ili zavrti kakav linuxoid Zadnje izmijenjeno od: perich. 14.09.2010. u 09:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
isprobat cu metode, ako ne uspijem koji linux preporucate da radi na toj konfiguraciju bez stekanja? THx |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Linuxi su općenito prilično nezahtjevni u odnosu na winse. Možeš si skinuti ubuntu ili knoppix. Oba mogu raditi live (bez instalacije) direktno sa cd-a ili usb, a po potrebi se mogu instalirati i na hard.
![]() |
#10 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ni Ubuntu ni Knoppix neće dobro raditi sa 128 MB RAM-a, pa čak ni Xubuntu neće dobro raditi sa 128 MB RAM-a. Probaj Puppy Linux ili nešto slično. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Uspio sam instalirat xp, ako neko treba detaljne upute posaljem mu na PM. P.S. sve ostane isto samo sto boot particiju od windowsa ne mogu mountat kao c, ja sam stavio X, meni to ne smeta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|