|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2007
|
DDR2 1066 vs 800 MHz problem
Pozdrav dakle imam Asusovu ploču Rampage formula, na kome su bile uparene dvije plocice po 1GB - DDR2 Corsair Dominator CM2X 1024-8500C5D, latencije 5-5-5-15, e sad izgorila je jedna plocica RAM-a i jedan slot DDR2 za uparivanje!! Dakle mogu li ja sad na isti plocu staviti jednu karticu od 1Gb ili od 2Gb ali memoriju koja radi na manjoj frekvenciji - 800MHz? Ukoliko moze raditi kompjutor sa jednom plocicom RAM-a od 800MHz i jednom od 1066MHz, da li treba mijenjati kakve postavke u BIOS-u, ili sto drugo? hvala pozz Zadnje izmijenjeno od: kbelcar. 13.09.2010. u 15:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
možeš. no, raditi će ti prema sporijoj varijanti, dakle, 800MHz. i nemoj ih piknuti u DC mod. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Dc mod - neznam sto je to! Dakle imam dva plava i dva bijela utora! Do sad su bili i plavima - znaci upareni, ali jedan plavi (upareni) utor je neispravan - izgorio je zajedno sa memorijom, znaci funkcioniraju samo jedan plavi i dva bijela utora! pozzz, hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
DC = dual-channel ilitiga kada staviš memu u slotove iste boje. Znači, jednostavno stavi jednu memu u preostali plavi slot, a drugu u neki od bijelih slotova, i onda će ti raditi u single-channelu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
E.. bas vam hvala na informacijama!! pozzz |
![]() |
![]() |
|
|