|
![]() |
#1 |
Magnum P.I.
Datum registracije: Jan 2009
|
(riješeno) Corsair 2 x 2 GB XMS3 1333 MHz ne radi
Danas sam sastavljao 2 računala: 1. Računalo AMD Athlon II x4 630 Asrock 880GM-LE Corsair XMS3 1333MHz 2*2GB kit (poslije zamjenjeno s istovjetnim kingston kit-om koji je bio namjenjen za konfu dolje (2*2GB 1333MHz DDR3)) FORTRON 400 napajanje Sve priključim, sve se fino pali, idem dignuti win7.... BSOD... pfff... probao još 2 put dođe do extending 15% i i bubne mi neki error sa nulama i osmicama. Reko dobro, izvadim memoriju, stavim 2*2GB Kingston, sve prođe, sve poinstaliro dok si reko britva, ostavim tako. XMS3 kit stavim sastrane za drugi komp. 2.Računalo Intel i5 760 Intel H55TC s1156 Corsair XMS3 1333MHz 2*2GB kit (od gornje konfe, za ovu je bio namjenjen gore navedeni kingston) SEASONIC SS-520GB POV GTX460 768MB Znači, sastavio komp, sada su mi ostali samo XMS-ovi, pa reko na ovoj ploči neće pravit probleme. Sve upalim, sve radi ultra brzo. Krenem s instalacijom Win7 x64, dođe do 1%, error s osmicama i nulama. Reko dobro, izvadim jedan keks van, ostane 2GB, sve prođe superbrzo. Poinstaliravam sve što sam trebao, napravim nabrzaka cable management. Izvadim keks s kojom sam sve poinstaliravao bez pol muke, stavim drugi keks, sve se digne super, puknem odmah memtest, radio je 25min, došao do 100% i krenuo novi ciklus, sve bez greške. Prekinem memtest. Razmišljam malo i ubodem i drugi keks u komp, sve radi super, idem instalirati neku igru, nađem pod rukom BFBC2 instaliram bez greške, pokrenem single player, sve radi super. hmmmmm, idem baš pogledat onaj smiješni windows expirience index i vidim memorija mi na 5.9, usporedim sa svojim, pod moj komp, tamo piše 7.4 za memoriju. Nešto ne valja? Instaliram CPU-z idem na memory tamo pod ''channels #'' piše Dual, ''DC Mode'' ne piše ništa (blank) i dolje frekvencija, mislim 2000 i nešto. Čudno mi je što je na DC mode ''bljedilo'', a na mom kompu (moj komp), piše uredno Unganged. Slučajno sam išao obnoviti već spomenuti windows expirience index i tada mi se dogodio još jedan problem. Neće ga obnovit, nakon cca 3-5min i kad zelenilo dođe do kraja izleti prozor i kaže da se dogodio neki error i da je nemoguće obnoviti pregled. Tu sam stao, rekoh gasim, palim svoj komp, idem napisat u PCekspert, pa da vidimo. Sutra ću probat sve moguće kombinacije s memtestom. Sada mi je ipak prekasno. Ako netko ima iz rukava rješenje naka javi, ja ću sutra istestirati memoriju uzduž i popreko, pa javim. Dajte i neke ideje, pitanja... Hvala Zadnje izmijenjeno od: Tomtam. 02.09.2010. u 14:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Magnum P.I.
|
Drugi dan... Pišem ovo s računala s problemom kojeg sam vidio samo pri instalaciji windoza Računalo je odradilo memtest sa 2*2GB XMS3-a. Memtest je radio nekih 2h, došlo je do 100 posto, krenulo u novi ciklus, ja prekinuo test. Prijepodne sam se zafrkavao s updateiranjem BIOS-a, koje me ubilo s ovom INTEL pločom, sad sam to riješio, sad nema nikakvih problema s tim. Kako da još testiram? Ram je iz ADM-a, u ponedjeljak ću ga odnijeti. Jel se može kako zamijeniti ram za neki drugi, budući da meni pravi probleme ili će ga oni istestirati i ako radi njima vratit mi ga. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Magnum P.I.
|
Keksi su u plavim utorima Channel A i B dimm 0. U crnima (dimm 1), ne rade, pišti matična ko da RAM-a ni nema. U ponedjeljak RAM ide na servis. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Magnum P.I.
|
Evo samo da javim kako je završila saga, ako je nekoga zanimalo... RAM je kako je i pisalo završio na servisu, tamo su ga testirali (nešto duže) ali za oko 2 tjedna, (ako se ne varam), javljeno je da se dođe po novi. Frend je to podigao u ZG, no tek danas došlo do mene. Stavio RAM. Sve radi super i uredno. Tako da se ovaj slučaj može zatvorit. Niste puno postali, no nije ni bilo potrebe kad se eto radilo o neispravnom proizvodu. Dakle RIJEŠENO. ![]() Htio sam još samo napomenuti, ako je off topic neka se briše, ali se ova tema ionako zatvara pa ajd... U prvom postu je napisano o kojoj se konfi radi. Gotovo kompletna je sastavljna ovdje s tržnice, a eto, RAM je bio novi iz dućana i baš on nije valjao. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|