Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.09.2010., 02:25   #1
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
(riješeno) Corsair 2 x 2 GB XMS3 1333 MHz ne radi

Danas sam sastavljao 2 računala:

1. Računalo
AMD Athlon II x4 630
Asrock 880GM-LE
Corsair XMS3 1333MHz 2*2GB kit (poslije zamjenjeno s istovjetnim kingston kit-om koji je bio namjenjen za konfu dolje (2*2GB 1333MHz DDR3))
FORTRON 400 napajanje

Sve priključim, sve se fino pali, idem dignuti win7.... BSOD... pfff... probao još 2 put dođe do extending 15% i i bubne mi neki error sa nulama i osmicama. Reko dobro, izvadim memoriju, stavim 2*2GB Kingston, sve prođe, sve poinstaliro dok si reko britva, ostavim tako. XMS3 kit stavim sastrane za drugi komp.

2.Računalo
Intel i5 760
Intel H55TC s1156
Corsair XMS3 1333MHz 2*2GB kit (od gornje konfe, za ovu je bio namjenjen gore navedeni kingston)
SEASONIC SS-520GB
POV GTX460 768MB

Znači, sastavio komp, sada su mi ostali samo XMS-ovi, pa reko na ovoj ploči neće pravit probleme. Sve upalim, sve radi ultra brzo. Krenem s instalacijom Win7 x64, dođe do 1%, error s osmicama i nulama. Reko dobro, izvadim jedan keks van, ostane 2GB, sve prođe superbrzo. Poinstaliravam sve što sam trebao, napravim nabrzaka cable management.
Izvadim keks s kojom sam sve poinstaliravao bez pol muke, stavim drugi keks, sve se digne super, puknem odmah memtest, radio je 25min, došao do 100% i krenuo novi ciklus, sve bez greške. Prekinem memtest. Razmišljam malo i ubodem i drugi keks u komp, sve radi super, idem instalirati neku igru, nađem pod rukom BFBC2 instaliram bez greške, pokrenem single player, sve radi super. hmmmmm, idem baš pogledat onaj smiješni windows expirience index i vidim memorija mi na 5.9, usporedim sa svojim, pod moj komp, tamo piše 7.4 za memoriju. Nešto ne valja?

Instaliram CPU-z idem na memory tamo pod ''channels #'' piše Dual, ''DC Mode'' ne piše ništa (blank) i dolje frekvencija, mislim 2000 i nešto. Čudno mi je što je na DC mode ''bljedilo'', a na mom kompu (moj komp), piše uredno Unganged. Slučajno sam išao obnoviti već spomenuti windows expirience index i tada mi se dogodio još jedan problem. Neće ga obnovit, nakon cca 3-5min i kad zelenilo dođe do kraja izleti prozor i kaže da se dogodio neki error i da je nemoguće obnoviti pregled.

Tu sam stao, rekoh gasim, palim svoj komp, idem napisat u PCekspert, pa da vidimo. Sutra ću probat sve moguće kombinacije s memtestom. Sada mi je ipak prekasno.

Ako netko ima iz rukava rješenje naka javi, ja ću sutra istestirati memoriju uzduž i popreko, pa javim. Dajte i neke ideje, pitanja...

Hvala

Zadnje izmijenjeno od: Tomtam. 02.09.2010. u 14:56.
Tomtam je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2010., 16:13   #2
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

Drugi dan...

Pišem ovo s računala s problemom kojeg sam vidio samo pri instalaciji windoza
Računalo je odradilo memtest sa 2*2GB XMS3-a. Memtest je radio nekih 2h, došlo je do 100 posto, krenulo u novi ciklus, ja prekinuo test.

Prijepodne sam se zafrkavao s updateiranjem BIOS-a, koje me ubilo s ovom INTEL pločom, sad sam to riješio, sad nema nikakvih problema s tim.

Kako da još testiram?

Ram je iz ADM-a, u ponedjeljak ću ga odnijeti. Jel se može kako zamijeniti ram za neki drugi, budući da meni pravi probleme ili će ga oni istestirati i ako radi njima vratit mi ga.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.09.2010., 17:19   #3
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Sad su u 1. i 3. slotu, jesi li ih probal stavit u 2.i4. slot?

Jer ni meni rami ne žele radit u prvo navedeno.
danc00 je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2010., 23:19   #4
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

Keksi su u plavim utorima Channel A i B dimm 0. U crnima (dimm 1), ne rade, pišti matična ko da RAM-a ni nema. U ponedjeljak RAM ide na servis.
Staro 01.10.2010., 00:40   #5
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

Evo samo da javim kako je završila saga, ako je nekoga zanimalo... RAM je kako je i pisalo završio na servisu, tamo su ga testirali (nešto duže) ali za oko 2 tjedna, (ako se ne varam), javljeno je da se dođe po novi. Frend je to podigao u ZG, no tek danas došlo do mene. Stavio RAM. Sve radi super i uredno. Tako da se ovaj slučaj može zatvorit. Niste puno postali, no nije ni bilo potrebe kad se eto radilo o neispravnom proizvodu. Dakle RIJEŠENO.

Htio sam još samo napomenuti, ako je off topic neka se briše, ali se ova tema ionako zatvara pa ajd... U prvom postu je napisano o kojoj se konfi radi. Gotovo kompletna je sastavljna ovdje s tržnice, a eto, RAM je bio novi iz dućana i baš on nije valjao. Pomoću tržnice uštedio sam cca 1500kn u odnosu na najpovoljnije web shopove. Tako da bih tu svakako htio pohvaliti poštene trgovce (koje sam imenovao tamo gdje to već ide) i potaknuti na korištenje tržnice, naravno uz puno opreza i odgovorno ponašanje prema kupcima/prodavačima.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno