|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
![]() Uglavnom, monitor iz naslova. Oko 5 godina star. Simptomi: gašenje ako duže radi, nekad odreže sliku na pola pa ga se mora ugasit i upalit, nekad se neda upalit uopće. Raskopao sam jer sam mislio da je pun prašine, pa je to razlog gašenja, zbog pregrijavanja. Ali nije baš tako. Našao sam ovo: ![]() Ova 2 rastopljena čipa gore. Kako saznat koji su da ih mogu zamijeniti? Prije 3 godine ga je potepo grom dok je grmilo, od onda su problemi s rezanjem slike.
![]() |
#2 |
Zvoni. Kucanje ne radi.
Datum registracije: Sep 2008
|
ovaj veliki chip ti je inverter/oscilator chip a ta dva mala su ti pn-mosfeti koji tjeraju trafo od napajanja,odi bilo gdje gdje u blizini tebe gdje mozes kupit to i kupi! ili ak mozes iscitat oznake gore to daj prodavacu ili googlaj datasheet pa vidi koliko ti ampera treba i koji je pinout pa kupi neki slican! malo ih je teze nabavit,ali se da..da je obican p ili n mosfet onda ih imas u drugom kucistu,kao obicni tranzistori,al ovak su kao chipovi u kucistu..
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Kaže gospodin iz RTV servisa da nije do toga i da njima ništa nije. To je samo lak na njima u banani. Rekao mi je da zamijenim elektrolitske kondenzatore (s druge strane pločice) i da bi trebalo radit onda (prema simptomima), makar nisu procurili ni ništa, da su vjerojatno otišli.
![]() |
#4 |
Zvoni. Kucanje ne radi.
Datum registracije: Sep 2008
|
mjenjaj onda! mozes stavit bilo koji kondic samo pazi na napon!!! ako ti je ovaj originalni npr 35V,moras i ti stavit minimalno 35V!!! a mozes i bilo koji jaci,moze i manjeg kapaciteta,ali ne sad ono mali neki 50V 3.3uf koji sluzi kao filter ![]()
![]() |
#7 | |||
Premium
|
Citiraj:
Osim toga kod switch napajanja često znaju probleme raditi i "mali" kond. npr 1-10uF kojima kapacitet zna pasti za recimo 20% pa onda nekad ovisno o temp. u sobi nekad hoće startati switch a nekad ne ili se počne gasiti. Svakako, komplet svih kond. ne vjerujem da će prijeći 100Kn pa ti je moj savjet (ako ih nemaš čim prekontrolirati - bar kakav multimetar) promijeni sve kond u mreži. Citiraj:
Servis manual: http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=32280 Možda nije isti 100% ali je vjerojatno sličan. Usporedi shemu i to što imaš. ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Jeli LG 1750H ili LG L1750H? ako ima ono L vidi ovdje http://www.fixdevice.com/smanuals/file/39083.html Ako ni ovo nije tvoja shema vidi točnu oznaku ili pogledaj negdje po ploči oznaku šasije. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|