Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.07.2010., 14:46   #1
markocr9
Registered User

Datum registracije: Jul 2010
Smile pomoć oko fm 2010 network

bok, imam problem koji nemogu vec duže riješit.do prije 3 mjeseca sam imao od t-coma internet pa sam se nedavno prebacio na b.net... dok sam bio na t-comu igrao sam football manager 2010 s frendom preko networka i spajali smo se bez problema...ušao sam u igru pa otišao na status i dao mu ip adresu na koju se on spojio.ali od kad sam dobio b.net od tada se nikako nemožemo spojit...prva star je u IP adresi, na t-comu sam imao 2 ip adrese u igrici i na jednu smo se uvijek spojili a preko b neta mi pokazuje samo jednu i na to se nemožemo spojit...molim vas pomozite bilo kako neznam u čemu je problem...preko hamachija pe brutalno sporo i nije igrivo...puno vam hvala !!!
markocr9 je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2010., 08:39   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Novi uređaj od Bnet - a (nisi napisao koji) vjerojatno radi u Router modu rada sa aktivnim NAT - om, trebaš napraviti slijedeće:
- utvrdit koje portove treba "otvorit" za tu igru, potraži na netu, ovo sam našao: TCP i UDP - 9920 (Login), 9990 - 9999 (Game)
- na kompu postavit fiksne mrežne postavke
- u uređaju podesit PortForward funkciju i time otvorit gore otkrivene portove
- istu stvar treba napraviti i u firewall - u na kompu
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.07.2010., 10:20   #3
markocr9
Registered User

nikky fakat si čudesan,ovo si majstorski napisao ali sam se pomalo izgubio...scientific atlanta se zove...na firewallu isključim da mi ne blokira a ovo prvo nisam skužio, neznam kak to napravit...hvala

ako ti nije problem da mi malo pojasniš i navedeš di i kak...nisam baš retardiran za kompiće, dosta znam toga samo se oko mreže nikad nisam volio zekat da ne zeznem i više nemrem na net..pa ako imaš vremena i živaca da mi pojasniš di i kaj trebam podesit...

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 20.07.2010. u 10:39.
Staro 19.07.2010., 13:31   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Koja scientific atlanta (napiši punu oznaku) jer ih imaju više a po tome možemo zaključit jeli radi u gore spominjanom Router modu ili Bridge modu.
Firewall nemoj isključivat jer ćeš napravit sr * * * e zbog blesave igre, treba u postavkama omogućit promet za spomenute portove, koji je firewall u pitanju ?
Staro 19.07.2010., 16:35   #5
markocr9
Registered User

scientific atlanta , model EPC2203
CABLE MODEM / EMTA
ANTIVIRUS MI JE AVG A FIREWALL OVAJ OD KOMPIĆA , IMAM WINDOWS 7 !!!

e a dal se može na ovaj način kaj promjenit...da promjeni ip adresu.... na t-comu sam ulazio preko 192.168.nekaj.nekaj uvijek sam na takvu adresu ulazio a sad tog nemam.pa me zanima ako imaš minutu da pogledaš filmić koji ću ti poslat pa da kažeš dal se može na ovaj način kaj napravit...
http://www.youtube.com/watch?v=B2yvL...eature=related

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 20.07.2010. u 10:41.
Staro 20.07.2010., 10:43   #6
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Znam da se nitko nije naučen rodio ali si mogao pročitati pravila, nemoj dodavat dva (ili više) posta nego koristi edit funkciju i uredi / dopiši.

Spomenuta procedura (filmić) u tvom slućaju ne igra, plus tome ako staviš krive podatke nećeš moći ni na net. Mogao si malo potražit po forumu i naučit da je jedno javna ip adresa a drugo lokalne ip adrese u tvojoj kućnoj mreži. Prva se mijenja prilikom prekidanja / ostvarivanja konekcije ili gašenja / paljenja uređaja (u tvom slućaju).

Kod većine cab. modema kod nas web konfig je na 192.168.100.1 s tim da najčešće nemaš ovlasti za ikakve promjene osim pogleda na status uređaja i konekcije (linije).
Kako se radi o uređaju sa VoIp funkcijom vrlo vjerojatno radi u Router modu i zbog toga aplikacije koje zahtjevaju omogućen promet na određenim portovima "ne rade".

Obzirom da sam nemožeš ništa napraviti, zovi teh. podršku ili pošalji mail istoj službi i traži da konfiguriraju uređaj tako da otvore (PortForward funkcija) gore navedene portove. Ranije sam napisao da na netu provjeriš / utvrdiš jeli gornji info ispravan.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno