|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2010
|
![]() bok, imam problem koji nemogu vec duže riješit.do prije 3 mjeseca sam imao od t-coma internet pa sam se nedavno prebacio na b.net... dok sam bio na t-comu igrao sam football manager 2010 s frendom preko networka i spajali smo se bez problema...ušao sam u igru pa otišao na status i dao mu ip adresu na koju se on spojio.ali od kad sam dobio b.net od tada se nikako nemožemo spojit...prva star je u IP adresi, na t-comu sam imao 2 ip adrese u igrici i na jednu smo se uvijek spojili a preko b neta mi pokazuje samo jednu i na to se nemožemo spojit...molim vas pomozite bilo kako neznam u čemu je problem...preko hamachija pe brutalno sporo i nije igrivo...puno vam hvala !!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Novi uređaj od Bnet - a (nisi napisao koji) vjerojatno radi u Router modu rada sa aktivnim NAT - om, trebaš napraviti slijedeće: - utvrdit koje portove treba "otvorit" za tu igru, potraži na netu, ovo sam našao: TCP i UDP - 9920 (Login), 9990 - 9999 (Game) - na kompu postavit fiksne mrežne postavke - u uređaju podesit PortForward funkciju i time otvorit gore otkrivene portove - istu stvar treba napraviti i u firewall - u na kompu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
nikky fakat si čudesan,ovo si majstorski napisao ali sam se pomalo izgubio...scientific atlanta se zove...na firewallu isključim da mi ne blokira a ovo prvo nisam skužio, neznam kak to napravit...hvala ako ti nije problem da mi malo pojasniš i navedeš di i kak...nisam baš retardiran za kompiće, dosta znam toga samo se oko mreže nikad nisam volio zekat da ne zeznem i više nemrem na net..pa ako imaš vremena i živaca da mi pojasniš di i kaj trebam podesit... Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 20.07.2010. u 10:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Koja scientific atlanta (napiši punu oznaku) jer ih imaju više a po tome možemo zaključit jeli radi u gore spominjanom Router modu ili Bridge modu. Firewall nemoj isključivat jer ćeš napravit sr * * * e zbog blesave igre, treba u postavkama omogućit promet za spomenute portove, koji je firewall u pitanju ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
scientific atlanta , model EPC2203 CABLE MODEM / EMTA ANTIVIRUS MI JE AVG A FIREWALL OVAJ OD KOMPIĆA , IMAM WINDOWS 7 !!! e a dal se može na ovaj način kaj promjenit...da promjeni ip adresu.... na t-comu sam ulazio preko 192.168.nekaj.nekaj uvijek sam na takvu adresu ulazio a sad tog nemam.pa me zanima ako imaš minutu da pogledaš filmić koji ću ti poslat pa da kažeš dal se može na ovaj način kaj napravit... http://www.youtube.com/watch?v=B2yvL...eature=related Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 20.07.2010. u 10:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Znam da se nitko nije naučen rodio ali si mogao pročitati pravila, nemoj dodavat dva (ili više) posta nego koristi edit funkciju i uredi / dopiši. Spomenuta procedura (filmić) u tvom slućaju ne igra, plus tome ako staviš krive podatke nećeš moći ni na net. Mogao si malo potražit po forumu i naučit da je jedno javna ip adresa a drugo lokalne ip adrese u tvojoj kućnoj mreži. Prva se mijenja prilikom prekidanja / ostvarivanja konekcije ili gašenja / paljenja uređaja (u tvom slućaju). Kod većine cab. modema kod nas web konfig je na 192.168.100.1 s tim da najčešće nemaš ovlasti za ikakve promjene osim pogleda na status uređaja i konekcije (linije). Kako se radi o uređaju sa VoIp funkcijom vrlo vjerojatno radi u Router modu i zbog toga aplikacije koje zahtjevaju omogućen promet na određenim portovima "ne rade". Obzirom da sam nemožeš ništa napraviti, zovi teh. podršku ili pošalji mail istoj službi i traži da konfiguriraju uređaj tako da otvore (PortForward funkcija) gore navedene portove. Ranije sam napisao da na netu provjeriš / utvrdiš jeli gornji info ispravan. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|