|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2010
|
Asus 8600GT odjednom ne radi na Asus M2N matičnoj ploči
Pozdrav svima! Eh problem je sljedeci: Konfiguracija je: AMD 64 X2 4200+ Asus M2N 2 GB Takems 667 MHz Asus 8600 GT silent DDR3 650w napojna (ne znam koji model, ali kvalitetnije je napajanje, nije neko jeftino) Sve je radilo kako treba do prije nekoliko dana, a onda racunar nije htio da POST-a, samo se culo beep-anje maticne, i na osnovu beep-ova zakljucio sam da je problem do graficke, ubacim neku staru grafulju 7300 GT i radi sve normalno. Ajd kontam kupit cu neku novu i bice ok sve, medjutim probao sam ovu 8600 GT u frendovom racunaru, i on se ukljucio normalno, sve radi kako treba. Isprobavao sam sve cega sam se mogao sjetiti (pokusavao sa drugim napajanjem, sa jednom plocicom RAM-a, update BIOS-a, update BIOS-a na grafickoj, sve je bilo bezuspjesno)! Na kraju sam mislio da je do maticne (mozda nesto do utora za graficku) i kupio sam M2N68 maticnu, i opet se pojavio isti problem, zna li neko mozda sta da uradim, kako da natjeram ovu 8600 GT da radi na ovoj maticnoj, jer radi na drugim racunarima, a kod mene nece!!! Molim vas da mi pomognete ako mozete, jer ne znam sta vise da radim!!! Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
isti problem sam imao kod jedne zenske, na n6100 (neka ECS) bila 8600GTS, radila 5/5 skoro godinu dana. samo jednog dana nema slike, crno, cak niti beep-anja. ja kod nje, integrirana radi 5/5, bilo koja druga graficka radi 5/5, ta 8600GTS radi kod mene 5/5... ali natjerati nazad, da 8600GTS radi na ECS-ici, nisam uspio. rjesenje u mom slucaju (nazalost) - kupovina druge graficke, ATi-ja, koji radi mjesecima 5/5. mislio sam da je izolirani slucaj i nisam se "hvalio", ali ocito sada vidim da nije. bojim se da ce i kod tebe biti prebacivanje na ATi.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2010
|
Probao sam ATI 4670 na svojoj ploci (M2N) i radio je normalno, ali ipak mi nije jasno kako da mi sad na novoj ploci (M2N68) 8600 GT ne radi, mozda su slicne ploce ili sta vec... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
mozda bude, mozda ne bude. namjerno sam napisao ati, jer ipak nesto su jeftiniji od nvidije (polovno naravno pricam, ali i novo), plus cesce ati dolazi sa garancijom (neda mi se objasnjavati od kad do kad je koja graficka, i najcesce dvije godine gare, itd bend). ali isto tako - nvidia je tu, slobodno uzme nju i proba. samo kazem da ocito nesto se kolje sa necim, smijesno je sto nvidia nece raditi na nvidia chipsetu ![]() ![]() ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guest
|
Citiraj:
Vjerojatno je neki krkrljanac nastao s tim nvidia 6xx0 i 7xx0 pločama. |
|
![]() |
![]() |
#7 |