Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.04.2005., 00:36   #1
Blade
Registered User

Blade's Avatar

Datum registracije: Jul 2003
paljenje na kurblu

ovako, imam AMD athlon xp 2500+ 2.2GHz, Abit AN7, 2x256 mb ddr TwinMos 400MHz, Radeon 9600XT, seagate barracuda 80, 20 GB (ide), asusov dvd rom, pioneer dvd palionica... odspojio sam gore navedeni asusov dvd-rom i spojio od buraza maxtorov hard da bi prebacio muziku sa njega i formatirao da mi bude za prijenos podataka i tu su se očeli javljati problemi...
Lijepo ja stavim jumpere na slave, prikopčam sve upalim komp i kad ono CRNI EKRAN. mislio sam da sam nešto sjebao, pa stavio sve nazad kako je i bilo, palim opet, opet neće; resetiram bios, opet neće, insert pa start, neće, odspojio sve atx kablove, ugasio napajanje, isključio kabel od napajanja, izvadio bateriju iz matične, resetirao ios, start i vidi čuda; opet NIŠTA. sav taj trud koristan kao prdac u vjetar! I krenem ja redom, iskušavam sve metode koje mi padnu napamet, drugačiji raspored rama, sve rastavit pa spojit, provjeriti sve spojeve, očistiti, prijetiti mu, moliti ga, ignorirati... neće i neće pa da mu je... mater! Vidio sam malo niže u jednoj temi kolega ima sličan problem, ali on barem može ući u bios i ima drugu matičnu. Ako neko ima kakav pametan savjet neka slobodno javi...
Blade je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2005., 03:43   #2
Chuby
Premium
Moj komp

Chuby's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
zvadi van memoriju i/ili graficku pa upali komp i vidi jel ploca ispusta kakve zvukove. ako suti postoji dobra sansa da je nekaj roknulo na ploci (ako ne i sam proc). ak pisti probaj nabavit bep kodove za bios koji imas.
nije bas nesto ali mozda pomogne
BTW jel se vrte ventovi? i ima li kakvih znakov zivota od strane ploce kakva led dioda ili tako nesto da nije moza otislo napajanje.
takoder neke ploce imaju kontrolne diode kod proca, memorije, graficke itd. ako vidis da je dioda prisutna a ne svjetli vjerojatno si nasao krivca
Chuby je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.04.2005., 11:52   #3
Blade
Registered User

Blade's Avatar

ploča ima 2 diode; crvena-dobiva struju, zelena-upaljen je komp.
Također ima i mali dislej na kojem je kod 90 (Complete uGuru initial process; AWARD BIOS take over booting job). Probao sam izvaditi grafičku i ram pa upalit, bezuspješno, al ne želim se previše oslanjat na pištanje jer je matična pištala od kad sam ju dobio, ni na servisu nisu znali šta joj je, al probat ću...

edit:
Svi ventovi se vrte, hardovi, optički uređaji, al neće ga dizat. Jasno bi mi bilo da je nešto otišlo jer sam overkloko, prćkao po procu, al od harda???
Staro 03.04.2005., 21:45   #4
Chuby
Premium
Moj komp

Chuby's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
hmmmm jesi siguran da nema diodu kod procesora i kod memorije?
hebi ga cudne stvari se desavaju, jednom frendu je ploca pocela palit procesore, naravno kad ti prasne proc stavis drugi i dovidenja ali dok otkrijes da ploca pali proceve spalis dosta procesora.......
po ovome kaj kazes najprije mi pada na pamet crkotina od ploce ili procesora tak da bi ugasena dioda pored proca puno toga objasnila
javit ce ti se valjda netko tko je ubio vise hardwarea od mene, pun ih je forum
Chuby je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2005., 22:43   #5
Blade
Registered User

Blade's Avatar

spojio sam zvučnik od matične, sad imam simfonijski orkestar u sobi, pišti matična, pišti aerogate. Di bi mogao nabaviti one kodove pištanja, pretpostavljam na sajtu od abita...

P.S.
imao sam prije asus a7n8x i amd 2500+ pa je proc spalio soket, al matična je i dalje šljakala, stavio novi proc koji je matična onda spalila, al sam dobio novi jer je bio pod garancijom i kupio sam sadašnju matičnu...
Staro 04.04.2005., 02:20   #6
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
2 opcije od mene

Ili nisi dobro spojio vent za CPU pa ne zbog toga neće bootati ili je BIOS rekao pa-pa.

U oba slučaja promijeni servis ako to nisu skužili.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke