|
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2010
|
prašina? i da ti nije neka žica unutra se pomjerila na ventilator, pa "cvrči" |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Čvrči kažeš??? ajde. molim te probaj jednu metodu: kakav je ventilator??? jel je jedan?? 2 žice , ima li dolje na ploči konektor??? ako da otpoji ga. skini poklopac, i uzmi mikrofon "štap" ako imaš.... ( oni jeftini.. po par kuna ) i uštekaj ga u komp i slušaj na zvučnike.. i probaj locirati odakle dolazi zvuk... ( nekak smanji na kompu mikrofon.. kaj ja znam ,,, i miči ga blizu komponenti) e dok otkriješ element .. poslikaj ili objasni pa ti mogu reči.. dalje može čvrčat transformator... ili eventualno ulazni filtar. .. ma nije bitno.. samo napravi kaj sem predložil.... i ![]() ![]() P.S - A razumiješ li se šta u elektroniku??? ja bi ti trenutno samo pomogao da otkriješ problem.. a za dalje još neznam... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
iVar
Datum registracije: Nov 2009
|
Ak si siguran da je ventilator,ocisti ga i podmaži,al nakon toga ostavi malo sastrane da radi u slucaju da si previse podmazao pa da se to nerazleti po ostalim djelovima. <<<zanemari ovo ak si rjesio>>>>
Zadnje izmijenjeno od: Luce. 05.07.2010. u 19:27. Razlog: rjesen problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
bok ok.. ako "glazba" izvire iz transformatora.. jasno je o čemu se tu radi.. Ajde ovako.. kažeš preopterečeno... pa lako se to provjeri odspoji sve kaj ima veze s napajanjem. Uštekaj dva diska.... i s komadom žice spoiji da se napajanje upali.. i slušaj dal zuju... ako zuji... ali malo tiše. onda ti se jezgra trafoa odljepila... ( zub vremena ) to se može riješiti... odvojiš E E dijelove jezgre i staviš friško ljepilo... i to riješi problem čvrčanja... e a ako niš ne čvrči .. znači da je ipak preopterečeno.. onda žica zuji -> nabavi novo! ali ne preporučam ti da ga popravljaš .. da sam ja na tvojem mjestu ja bi.. ![]() Poz! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|