|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
restartanje...
znam da je uobičajen naslov, ali probal sam sve uobičajene probleme eliminirati, al još nisam našel rješenje... Naime, komp se pregrijaval, (bil je puknuti držač hladnjaka na matičnoj) jednostavno je stal u radu. To sam riješil, bušenjem ruba na nosaču i vezivanjem plastičnim vezicama (držač je dio matične). Osim tog problema nije bilo problema. Nadalje sam reinstaliral windowse, jer su bili neki prastari gore (čak i bez SP2). Instalacija uspješna (winxp SP3) medij provjeren na drugim računalima prije toga. Driveri svi generički, rade kak spada, uvijek prije su radili. Instaliram AV, office, winamp i par programčića i komp više ne pali, tj dođe do startup ekrana od winxp i restart... i tako u nedogled. * Provjeren RAM (ima 3 modula x 256) probano više kombinacija. * Provjeren HDD - nema bad sektora * Sve suvišne kartice vani * Ploča uredna, nema napuhnutih kondenzatora... * Svi kablovi uštekani... EDIT:uspio dici windowse ![]() s drugog pokusaja su se jednostavno digli. Dok ih digne onda je sve ok. Sasvim pristojno radi! Event viewer kaže: Product:Windows Operating SystemID:1003Source:System ErrorVersion:5.2Symbolic Name:ER_KRNLCRASH_LOGMessage:Error code %1, parameter1 %2, parameter2 %3, parameter3 %4, parameter4 %5. Explanation A blue screen (Stop error) was reported. The message contains details about the error. A matching event with Event ID 1001 might also appear in the event log. This matching event displays information about the specific error that occurred. ima ko kakvu ideju kaj je moglo poći po zlu? Napajanje možda, mada mi je čudno pošto stalno u istom trenu ide restart ( u safe mode se može ući...) hvala, pozz Zadnje izmijenjeno od: vlovrec. 05.07.2010. u 17:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
1. Cemu ostavljanje generickih drajvera, nebitno totalno sto to "radi"? 2. Iskljuci u safe mode "automatically restart", pa vidi koji BSOD dobijes.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
Ta tri modula rama su od istog proizvođača, i isti moduli?? Meni su u ovoj priči oni sumnjivi. Jesi li probao sa memtestom provjeriti rame, i pojedinačno keks po keks na matičnu ubosti? Može biti da je riknuo jedan od modula. Isto tako dobro provjeri kako leži kuler na procu? Optereti proc i onda provjeri temperaturu na njemu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
A s driverima jos nisam na čisto, budem još to probal. Al nebi mi onda u event vieweru napisalo nešto za drivere? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|