|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Artefakti na desktopu
Pozdrav svima, Imam problem sa displayom. Sve je normalno radilo do prije sat vremena,kad su mi se odjedanput počeli pojavljivat kvadratići pri prikazu desktopa i aplikacija. Prilikom gledanja nekog videa,pojavljuju se nekakve zelene crte. Firefox mi recimo normalno radi,osim gornje trake prozora gdje se pojavljuju ti kvadratići. Mislio sam da je problem u driverima,pa sam uninstalirao ove pomoću catalyst uninstallera i stavio 10.2 legacy (graf.kartica je X1600XT). Nije pomoglo. Drugo sam mislio da je pregrijavanje,da je možda krepao hladnjak od grafičke. Nije,a kućište je otvoreno i upravo ga još hladi jedan veliki ventilator sa strane. Temperaturu grafičke mi hardware monitor neće očitat,al na opip nije "kipuća". Ne znam što da dalje radim,pa vas molim za pomoć...jel grafička gotova ili što? ![]() Konfiguracija je: Gigabyte K8 Triton MBO AMD Athlon 64 3000+ Powercolor ATI X1600xt grafička 1300 MB RAM KINGMAX HDD MAXTOR 320 gb WINDOWS 7 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Dobro jebiga,mislio sam da će odma bacit error,pošto je cijelo vrijeme ovakva situacija,a ne kad se grafička zagrije u igri ili nešto.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
bok Kak izgleda situacija u dos-u??? ajde probaj neki boot cede.. nekaj live.. linux i tak to... pa ako je i tamo ista stvar.. onda Skini Vbios i flashaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
isto ovakve kvadratice je frend imao na 1950pro, ne svugdje. konkretno u wolverinu igri, ali cim ude u nju i to konstantno bez pomicanja i pravilnoj formaciji. u resident evil 5 mu je prolazio intro, pucala igra i letilo van cim treba bas poceti igrati. bf2 je sve islo bez problema........ uglavnom, sada ima 4670 i sve sljaka 5/5. do drivera jako tesko da je stvar, do OSa takoder, jer sam frendu ja slagao os+ostatak nakon formatiranja. ja sam pretpostavio da je do memorije na ovoj 1950pro, nebi se kladio, ali lako vjerovatno i kod tebe. rjesenje; probati sa drugom ati karticom, a ovu svoju na drugoj kanti. ako druga kod tebe radi kako treba, a na drugom kompu ova i dalje sere - znas sto je krivac.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
@ asdf123 U dos-u je normalno,bez grešaka koliko sam primjetio. U windowsima isto normalno mogu koristit recimo firefox,messengere i takve stvari...igre,filmovi,kursor,start menu i slično imaju te greške... @ burko Izgleda da ću morat to napravit,nema mi druge... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
hladnjak od grafe je čist??? ugl. stvar je ta da ti se vbios corupta i onda imaš artefakte... Dovoljno je samo re-flashat vbios. Ako u dosu vidiš sva slova normalno.. onda sve pet, onda mozes , ali ako ne onda je teško isfleshati (dok nist ne vidis).. uglavnom prouči na netu i probaj.. možeš samo osposobiti karitcu ( a ovak si ju skoro več otpisal ) Imaš iskustva s flashanjem normalnog biosa??? ako da ovo je isto! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
...ili spusti taktove memorije pa vidi onda jel' šta bolje...i meni se čini da je mema, sada kada vidim sliku ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Instaliraj Everest pa pogledaj malo kako se kreću temperature grafe uz sve spomenuto gore, iako ja mislim da je ovo klasičan slučaj krepane memorije...
![]() |
#12 |
Premium
|
U everestu ne piše temperatura grafičke,ne znam zašto. Nisam joj dosad nikad pratio temperaturu,al kolko znam ima senzor. Probat ću još kod nekog drugog,pa flashat...ak niš,nova ide nutra.... ![]() Fala svima na odgovorima! ![]() EDIT: @asdf123 Nisam još nikad flashao bios,al guglat ću. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|