|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
![]() Pozdrav, zanima me kako izgleda tekućina unutar heath pipe-a jer mi se čini da je ne kraju (ili početku) puknuo heath pipe i sad mi se grafa pregrijava. Tekućina se već osušila (tko zna prije koliko se to dogodilo) a izgleda smećkasto crna, pomalo ljepljiva i gusta, slično kao motorno ulje prije izmjene ![]() To je ova grafička: http://www.gigabyte.com.tw/products/...px?pid=2226#ov http://www.hardwarezone.com.au/revie...883&cid=3&pg=1 Da li je moguće popraviti heath pipe ili da tražim neku alternativu za hlađenje? EDIT: Evo slike: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HVALA Zadnje izmijenjeno od: gnjepar. 29.06.2010. u 17:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Master of the VCR
Datum registracije: Oct 2007
|
pa to je samo bakrena cijev koja provodi toplinu do radijatora, nema tu nikakve tekućine... ako misliš da ti se pregrijava, prikelji gore jedan ventilator... to je max ulaganja u nju a da se isplati...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Pero_Snajper
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Da, to je tekućina iz heat pipe-a. Teško je da će se to moći popraviti, s obzirom na to kako treba napraviti vakuum u cijevi, napuniti tekućinu i zatim je zatvoriti. Improviziraj i stavi 80 mm ventilator na bakreni blok iznad GPU-a, možda ju tako uspiješ adekvatno hladiti.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
Čim ti se heatpipe bar malo otvorio (iscurila tekućina ili ne) sigurno je zrak ušao. Tako da kao takav više nije u funkciji. Možeš bacit u smeće praktički. |
![]() |
![]() |
#7 |
Split resist itself!
|
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Zalman FC-ZV9 Fatal1ty Arctic Accelero S1 CoolerMaster Cool Viva Pro CoolerMaster Cool Viva Z1 Zalman VF1000 LED Zalman Z-Machine GV1000 Pogledaj si third party coolere, ovi navedeni su kompatibilni sa x1300.
![]() |
#9 | |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
Jedino isplativo je staviti nekakav vent na karticu ili iskoristiti cooler od neke neispravne kartice ako paše. Ostalo je sve neisplativo.
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
U karticu je puhao 12 cm ventilator i tako je radila jedno vrijeme. Morao sam nešto staviti da puše jer sam ju kupio takvu neispravnu od nekoga tu sa foruma tko je to prešutio. Ne znam da li je već tada bio procurio heath pipe ili se to dogodilo prije tjedan dana kada ni sa tim velikim ventom nije mogla biti ohlađena. Tako da ovo stavljanje venta na ovakav pokvareni hladnjak ne će uroditi plodom jer je tako već isprobano i ne radi. Možda je grafa skroz otišla pa novo hlađenje nema smisla. Događa mi se da kad komp palim ili kad već radi par minuta zamrzne mi se slika i pomalo onako trza u donjem lijevom kutu ekrana, i tako nekih 3-7 sekundi i onda se ili reboota komp ili bude crni ekran i tako stoji. Znam da previše kompliciram sa grafom od 50 kuna (ako i toliko ![]() Uglavnom, hvala koji su se potrudili staviti ovdje svoje mišljenje ![]() EDIT: E da, i ne mogu pratiti temperaturu grafe zato jer je niti jedan program ne može pročitati (speedfan, mbm5, everest....). Tražio sam po forumima kažu da je to normalno, nešto je sjebano kod prozvodnje ![]() Ako netko ima za prodati pci-e grafu jefino sa dvi izlazom neka se javi na PM ili gnjepar@gmail.com EDIT 2: Iskombinirao sam nekakvu zamjenu sa kolegom [GOW]nec za hladnjak pa kad isprobam vidjeti ću da li je do hlađenja ili je ipak grafa riknula tako da za sada ipak ne kupujem grafu. Zadnje izmijenjeno od: gnjepar. 30.06.2010. u 17:19. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Stavio sam hladnjak koji mi je kolega dao, komp radi kratko i opet isti simptomi. Stavio sam Ceramique pastu, hladnjak nije vruć tako da je 99.99% grafička riknula. Hvala svima koji su pomogli, pogotovo kolegi [GOW]nec-u. Što se mene tiče ovo može lock. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Kad si ju več otpisal... onda probaj ju još fleshati.... nije joj nist... Probaj ako mozes zac u dos... .. i ako mozes skini atiflash i prepeglaj ju! Sada kad si riješil hlađenje dalje će raditi samo moraš izbugirani bios maknuti... nemaš što izgubiti! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
Mogu probati kad budem imao malo više vremena sljedeći tjedan. Koji da bios stavim gore? Da li je bitno koji je proizvođač kartice (pretpostavljam da je ![]() Zadnje izmijenjeno od: gnjepar. 02.07.2010. u 19:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
A poigraj se... kaj da ti velim... ako ti fleshanje prođe... onda imaš opet karticu //*Najvjerovatnije :-)*// ako ne... imaš kaj i sad.. par rezervnih dijelova... ![]() Uglavnom! imaš etiketu na kartici... prepiši si to.. i vodi se po tome! Čini mi se da baš nema više od jednog biosa na raspolaganju.. ali zna se.. staviš najnoviji... osim ako baš bude stalno restartirala... onda nemoj floashat.( onda ju ubij u revni... ![]() ![]() Ajde.. sretno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Varilnik
Datum registracije: Jan 2008
|
imam ja nekog zalmana ako ti treba vent, poklonit cu ti ga ako mislish spasiti grafu i ako ti pasu rupe samo izmjeri razmak rupa pa da vidimo dal pashe inace je vent sa krepane gigabyte 8800gt ova http://www.overclockersclub.com/revi...t/images/5.htm |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ne kužim zašto bi ju flešao? Može pak totalno izgubiti karticu...ovako barem ima neku sliku na monitoru.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
||