Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.06.2010., 12:13   #1
dxer
Premium

Datum registracije: Jul 2005
Kakav patch panel

Trazim nekakav patch panel Cat 6 sa 16 portova . To mi treba za mrezu koju radim za privatnu kucu. Postavljen je FTP kabel Cat 6. Bilo bi dobro sada kada se radi da i uticnice i taj patch panel budu zasticeni.

Sto odabrati, koje marke, koje tipove, modele..... Takodjer bi mi trebao podatak koje su mjere i posebno bas dubina tih panela, jer ja sam sve kablove doveo u jednu veliku razvodnu kutiju na/u koju bih montirao taj panel.
dxer je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2010., 16:12   #2
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor dxer Pregled postova
Trazim nekakav patch panel Cat 6 sa 16 portova . To mi treba za mrezu koju radim za privatnu kucu. Postavljen je FTP kabel Cat 6. Bilo bi dobro sada kada se radi da i uticnice i taj patch panel budu zasticeni.

Sto odabrati, koje marke, koje tipove, modele..... Takodjer bi mi trebao podatak koje su mjere i posebno bas dubina tih panela, jer ja sam sve kablove doveo u jednu veliku razvodnu kutiju na/u koju bih montirao taj panel.
Ima ih brdo, u pravilu su svi 19", visina 1U, dubina cca 10-15 cm. Ako nisi napravio takvu pripremu, bolje ti je možda staviti neki slijedni modul. Proizvođača ima raznih, ja sam ljubitelj kvalitetnijih, ali je pitanje koliko ćeš ti moći sebi priuštiti i da li ima smisla.
Oglas

Oglas
Staro 14.06.2010., 16:21   #3
dxer
Premium

Dubinu sigurno nemam, nego sad vidim da nemam bas ni sirinu jer ako je
Kazem, stavio sam Cat 6 FTP kabel , a planiram sve lijepo to jednog dana umreziti po kuci kako treba. Istina, ne treba mi nesto preskupo jer ne gradim datacentar, ali opet nisam niti ja za neke jeftikanere sa kojima cu imati problema. Preporuci mi nekoliko modela pa da vidim kakve su cijene.
Sta mislis o ovome:
http://www.transmedia-germany.com/19...ls-p-2118.html
Pitao sam i kaze da je shielded., a dubina je 5 cm sto je ok, samo sto ta sirina me sada malo muci, ali iskemijat cu nesto.

Nego, kako se uopce kabel spaja na te panele. Jel to oznaceno po bojama pretpostavljam ?

Nego, daj mi malo vise informacija o tom slijednom modulu. Gdje da to pronadjem, kako to izgleda i sl. ?

Zadnje izmijenjeno od: dxer. 14.06.2010. u 16:26.
Staro 14.06.2010., 16:43   #4
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Sta mislis o ovome:
http://www.transmedia-germany.com/19...ls-p-2118.html
Pitao sam i kaze da je shielded., a dubina je 5 cm sto je ok, samo sto ta sirina me sada malo muci, ali iskemijat cu nesto.
Nego, kako se uopce kabel spaja na te panele. Jel to oznaceno po bojama pretpostavljam ?
Nego, daj mi malo vise informacija o tom slijednom modulu. Gdje da to pronadjem, kako to izgleda i sl. ?
Po ovoj slici, puno je dublji od 5 cm, preko 10 cm (ne računajući da i kabeli idu iza).
Sve je označeno bojama, ne znam kakav način spajanja preferiraš, ja bi išao (tj, išao sam) na utičnice slične ovima. To bi se trebalo dati naći kod svih većih prodavača pasive.
Staro 14.06.2010., 16:46   #5
de.fang
Premium
Moj komp

de.fang's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Citiraj:
Kako si se samo sjetio to radit po kuci, al dobro , inače ti 19" paneli idu u komunikacijski ormar koji si ti previdio, uglavnom kabal nabacuješ po boji na panel, izolaciju i metalni plašt skidaš što manje odnosno tek onoliko koliko ti treba da bi žicu nabacio. btw trebat će ti krone punch...
Staro 14.06.2010., 16:47   #6
dxer
Premium

Kako se nazivaju takve redne utičnice i da li ima oklopljenih , koje marke da gledam? To je onda ustvari isto sto i patch panel , samo sto je on ocito dimenzioniran za te posebne ormare, ne ?
Staro 14.06.2010., 16:59   #7
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Kako se nazivaju takve redne utičnice i da li ima oklopljenih , koje marke da gledam? To je onda ustvari isto sto i patch panel , samo sto je on ocito dimenzioniran za te posebne ormare, ne ?
Oklopljeni su konektori, ne paneli. Patch paneli su dimenzionirani za ormare, nisu baš pogodni za ovakvo što.
Staro 14.06.2010., 17:06   #8
dxer
Premium

@ Old Iggy ....Treba mi naziv za ono sto si mi poslao sliku, naziv prema kojem to mogu potraziti kod nas.

@ de.fang14....U svaku sobu sam doveo najmanje 2 zasebna FTP kabela. Buducnost to trazi. Recimo da je na jedan prikljucen tv ili neki media player, na drugi Dreambox i tako to. I onda lijepo centralni router, switch, diskovi i u svakoj sobi ce se moci doci do snimljenog materijala recimo, fotografija ili bilo cega sto je na tim diskovima + naravno internet.
Ali izgleda da necu stavljat patch panel jer mi to ne paše, nego me sada zanimaju ti slijedni moduli koje je Old Iggy spomenu, samo ne uspjevam to pronaci na netu kod nas.
Staro 14.06.2010., 18:30   #9
Veky
...
Moj komp

Veky's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Pogledaj ovdje: http://assmann.hr/ i http://www.schrack.hr/

Google će ti dati još rezultata.

Ono bi bila nadžbukna priključna kutija. (sa osam mjesta / modula)
Veky je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2010., 21:07   #10
dxer
Premium

Kako se spajaju kablovi na te panele. Koliko vidim svi imaju nekakve alate za to.

I jos nesto da pitam za uticnice.....jel ima netko konkretnu preporuku za te uticnice . Trebala bi biti oklopljena STP Cat 6.....ali koja marka, da ne kupim nesto bugarsko/tursko
Nego, te uticnice koje su dvostruke, jel to bas za dva zasebna kabela ili ? jer ja bas tako trebam da svaki taj port ima svoj kabel.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.06.2010., 21:28   #11
Veky
...
Moj komp

Veky's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Citiraj:
Kako se spajaju kablovi na te panele. Koliko vidim svi imaju nekakve alate za to.
Većina proizvođača ima svoju varijantu "tool-less" spajanja (znači bez nekog posebnog alata). Isto vrijedi i za patch panele.

Citiraj:
I jos nesto da pitam za uticnice.....jel ima netko konkretnu preporuku za te uticnice . Trebala bi biti oklopljena STP Cat 6.....ali koja marka, da ne kupim nesto bugarsko/tursko
3M, Legrand, Panduit su ok. 3M je prilično jednostavan za montažu.

Citiraj:
Nego, te uticnice koje su dvostruke, jel to bas za dva zasebna kabela ili ? jer ja bas tako trebam da svaki taj port ima svoj kabel.
Uglavnom jesu, ali za svaki slučaj prije kupovine priupitaš prodavača.

Zadnje izmijenjeno od: Veky. 15.06.2010. u 00:46.
Veky je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2010., 23:23   #12
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
@ Old Iggy ....Treba mi naziv za ono sto si mi poslao sliku, naziv prema kojem to mogu potraziti kod nas.

@ de.fang14....U svaku sobu sam doveo najmanje 2 zasebna FTP kabela. Buducnost to trazi. Recimo da je na jedan prikljucen tv ili neki media player, na drugi Dreambox i tako to. I onda lijepo centralni router, switch, diskovi i u svakoj sobi ce se moci doci do snimljenog materijala recimo, fotografija ili bilo cega sto je na tim diskovima + naravno internet.
Ali izgleda da necu stavljat patch panel jer mi to ne paše, nego me sada zanimaju ti slijedni moduli koje je Old Iggy spomenu, samo ne uspjevam to pronaci na netu kod nas.
Kao što je Veky rekao, traži nadžbukne priključne kutije za 6 do 8 modula.
Citiraj:
Ima ih i za spajanje bez alata.
Citiraj:
Svaki je kabel za sebe. Traži kvalitetnije, neću u imena jer bi mogao ići u reklamu, neka mjesta su ti navedena.
Staro 15.06.2010., 09:51   #13
dxer
Premium

Što mislite o ovoj firmi i konkretnom panelu:
http://www.equip-info.net/equipcroat...kat=23&id=1065
Staro 15.06.2010., 11:46   #14
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Moglo bi biti preskupo obzirom na namjenu, nisam tražio cijenu.
I ovi imaju (pretpostavljam jeftiniju varijantu) PVC kutija u koju stavljaš do 12 Keystone utičnica: http://www.equip-info.net/equipcroat...kat=24&id=2497 + x utičnica: http://www.equip-info.net/equipcroat...kat=24&id=2179
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2010., 10:09   #15
dxer
Premium

Pronašao sam na ovoj stranici
http://www.assmann.hr/index.php?opti...=549&Itemid=16

to je znaci okvir za 8 modula. E, sad, jel to dovoljno samo taj okvir da se na njega popikauju moduli.....iako mi to izgleda nekako prejednostavno i bojim se klimavo
Ne znam kako su ti moduli uopce standardizirani i da li svi odgovaraju svakom okviru. Jer kupio bih Keystone toolless module i tu ih popikao.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno