|
![]() |
#1 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Eksterni USB HDD se ne gasi
Pozdrav. Zna li netko zašto se eksterni USB HDD ne gasi nakon gašenja računala (Shut Down ili Hibernate). Naime power LED i dalje svjetli i čuje se tihi konstantni spin. Kako ga natjerati da se ugasi kad i računalo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
ako nema on/off onda tesko ak nije tak konceptualno zamisljen, jer dok god ima napajanja na mbo i on ce radit, jedino da potpuno ugasis komp, tj istekas iz struje, to je mene mucilo na kompu i na wii konzoli kad nije ugasena skroz... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Provjeri daju li usb-i napon i nakon isključivanja kompa. Npr. kod Gb je to već godinama tako i ne može se isključiti dok kod nekih drugih imaš jumper na ploči kojim to onemogućuješ tj. po defaultu im je uključeno beznaponsko stanje usb-a.
![]() |
#4 |
"Samo vodu ne!"
|
Sve su mi ploče GB. Kućište za ovaj 2.5" HDD nema OFF. Ovo je drugi 2.5" HDD koji imam u tom kućištu. Prvi je očito bio toliko tih da nikad nisam skužio da radi. Ovaj se čuje. Vrlo tiho, ali se čuje. Ne muči me buka, nego eventualno štetno djelovajne konstantnog spina - habanje materijala!? Dakle ne može se nikako automatski gasiti? Koliko je štetno to što se stalno vrti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Naravno da nije poželjno da se stalno vrti. Može se napraviti da se disk zaustavlja, ali to zahtjeva lagani zahvat na elektronici kućišta hdd-a u vidu lemljenja dodatnog releja. Tom_Ri je to napravio i svoj pothvat dokumentirao slikama pa malo potraži ako ti se da zezati s time.
![]() |
#6 |
"Samo vodu ne!"
|
Oprosti na neznanju, ali tko je Tom_Ri? Ne pronalazim ga medju korisnicima, pa ne mogu ni njegove postove. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|