|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2010
|
D-Link 2641b router ne da više od 1 Mb/s
Kupio sam d-linkov wireless router 2641b sa 4 switcha. Prije to nikad nisam koristio. Imao sam ADSL dial up modem i sve je bilo ok. Na Internet se spajam preko T-Com-ove konekcije FLAT sa 4 Mbit-a download. Konekcija sa d-linkovim routerom mi omogućava samo 1 Mbit i ne znam gdje se to mijenja. Prije sam imao 4 MBita i to mi je ovdje gdje se nalazim omogućeno i trenutno, odnosno znam da radi. http://yfrog.com/b8prikazj U START -> CONTROL PANEL -> NETWORK CONNECTIONS -> INTERNET CONNECTION (od Internet Gateway-a) mi isto piše 1 Mbit speed. Firmware je eu_4.01. Gdje se namješta brzina konekcije? Već sam pročitao i manual i njihove "web-based configuration utility", ali to ne mogu pronaći. Da li itko može pomoć? (Da, ovo je potencijalno ULTRA noob-ovsko pitanje sa vjerojatno-jednostavnim rješenjem, ali se ja inače ne bavim takvim stvarima tako da meni ne djeluje tako.) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Malo si nejasno postavio pitanje, jedno je brzina mreže (router - kompovi) a drugo je uspostavljena brzina adsl konekcije. Po slici se vidi da je router uspostavio konekciju 1024/192 Down/Up a kažeš da bi rebao imat 4096 Down ? Također se vidi da je router detektirao konekciju (modulaciju) kao G.DMT tip (čitaj ADSL vulgaris), pa probaj u Advanced > Advanced ADSL promjenit Modulation Type u Automatic ili ADSL2+ Mada ADSL vulgaris omogućuje konekcije do 8192 Down a ADSL2+ do 24 Mb. Još jedan bitan detalj, kada podesiš konekciju u routeru (njegov nativni Router mod rada - PPPoE) onda ne koristiš više PPPoE Dial-Up konekciju na samom kompu jer taj zadatak sada radi sam router, u "prevodu" samim startanjem IE ili FF si već na netu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Otišao sam na ADVANCED -> ADVANCED ADSL i promijenio "Modulation Type" u ADSL2+, ali je pod STATUS -> Connection Type i dalje ostao G.DMT kao i prije. Trebam li još što promijeniti? Ili da li se za tu izmjenu treba čekati određeno vrijeme? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Jesi odradio Save and Reboot (samim tim se uređaj ponovo konektira nakon boota) ? Provjeri na korisničkim stranicama kakav paket (brzinu) imaš / plaćaš i ako ima razlike morat ćeš zvat čuveni br. i traži da provjere / namjeste brzinu i flat promet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Otišao sam na T-Com korisničke stranice i piše mi ovo: Pod "Podaci o T-Com usluzi": Tip korisnika: MAXadsl Flat Pod "Status Modemske Veze": Tip veze: ADSL (i ništa više) Pod "Promjena MAXadsl paketa": Vaš trenutni MAXadsl pristupni paket: MAXadsl Flat Pod "Postavke modema": Biram vrstu modema: "Ostali" -> "Nastavak" i dobijem poruku: "Konfiguriranje postavki putem korisničkih stranica za vaš modem trenutno nije moguće. " Ne piše mi nigdje brzina, ali je općenito najsporiji maxadsl FLAT: 4 Mbit/s download i 256 Kbit/s upload. Na dial-up modemu mi se znao download bez problema popeti do 490-510 kB (skidanje jednog file-a), a od tada nisam ništa mijenjao na svom korisničkom računu. Otišao sam na "DSL-2641B" utility i pod ADVANCED -> ADVANCED ADSL probao sam staviti: "Autosense", "T1.413", "G-lite" i "Adsl2/2+". Svaki put nakon toga: "Apply Settings" i "Reboot". Pritom je opcija: "Bitswap Enable" - uključena, a "SRA Enable" isključena. Jedino mi se "T1.413" promijeni u "STATUS-u", ali mi je brzina i dalje 1024 Kbit / 192 Kbit. Za ostale opcije mi se u "STATUS-u" uvijek vrati G.DMT kao "Connection Type". |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Nema druge nego tel. u ruke i traži da provjere / isprave / postave max. brzinu. Očito je na DSLAM - u postavljen ADSL vulgaris (G.DMT), 1024/192 Down/Up. Konfiguriranje uređaja sa te stranice u ovom slućaju neće radit jer nije "njihov" i nemaju definirano za ovaj uređaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Poslao sam upit T-Comu i objasnio im situaciju. Kao što sam i mogao očekivati od njihove "korisničke helpdesk usluge" dobio sam odgovor "Ovo nije kupljeno kod nas - GFY. Vaš T-Com. " Iako vjerujem da dobro znaju kako riješiti problem jer i sami prodaju D-Linkove router-e (ali druge verzije) koji najvjerojatnije imaju isti konfiguracijski sistem u sebi, Budem se još raspitao kod osobe kod koje sam kupio uređaj. Možda on zna kako riješiti problem. Ako ne, budem morao kupiti D-Linkov uređaj sa zalijepljenom T-Com markicom koji je time postao "odobren za pomoć korsnicima". Hvala inače na svemu. Savjeti pokušavanja rješavanja problema veoma su mi dobrodošli i redovito ih isprobam pošto nisam ekspert u polju. Ovaj forum je poprilično koristan za rješavanje računalnih problema pa ga budem i dalje čitao jer vidim da mogu puno toga naučiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Drugo se nije ni očekivalo kad šalješ mail, rečeno ti je da sjedneš na tel. i direktno sa dežurnim pokušaš rješit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
I da ih nazoves i reces, navedeni uredjaj (koji nije iz njihove ponude), laganini ce te odyebat.. Tako da mozes slobodno zaboravit to, uzet neki uredjaj njihov (iz njihove ponude) i onda nazvat (ako je problem ostao isti kao i sa doticnim routerom) i onda ako se sredi prebacit se na tog non tekom delinka! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ne sjećam se da su mi ikad išta konkluzivno pomogli (telefon ili mail), osim "kupi novo" što mi nije baš neko osobito otkriće u rješavanju bilo kakvog problema. Formalna rješenja -> nula želje za pomoći -> TTJ i doviđenja. Uvijek isto. Da bar jednom nije bilo tako. Misliš da sam se sada nadao ičemu? Čim sam shvatio da to ne mogu sam riješiti - odmah sam počeo razmatrati koji novi router moram kupiti. Naravno njihov "T-Com valjda će mi putem njega stvari raditi" router. Nemam ti ja više živaca da idem kroz osjećaj "koji ste nas k**** uopće zvali" dok od njih tražim pomoć preko telefona. Toga sam sit, a i osjećam se ko naivna budala. Radije ću dat 800 Kn za novi router. To me manje košta. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Ne moras dat 800 kn za router novi od njih, kad vec mozes na trznici nac neki od njihovih uredjaja po 200+ kn.. ![]() Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 12.06.2010. u 20:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
A i nemoraš ga kupit (nebitno sad jel novi ili iz second hand), bitno je da s "njihovim" uređajem radi ono šta plaćaš (brzina/promet), npr. posudi DSL-G684T. Kada tako radi probaj ovaj novi uređaj. Prijedlog za DSL-G684T nije slućajan, isto je D-Link ali na njemu nemaju daljinski managment pa osim postavki na DSLAM - u (koje trebaju provjerit / postavit) za postavke u routeru ti trebaju usmeno reći (mada ovdje na forumu piše sve). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|