|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Maticna ne pali (s.370), jumperi?
Maticna je ova: (Tekram S3-PRO-M) http://www.motherboard.cz/mb/tekram/S3Pro-M%28u%29.htm Ram: imam vise plocica, 32,64 mb, 66, 100mhz Cpu: Celeron 700/733 Problem je u tome sto komp uopce ne pali, odnosno, upale se samo ventilatori. Prijasnji vlasnik je rekao da je ploca htjela radit samo s Celeron 600Mhz. Kako na ploci ima tona jumpera, ne znam da li je do njih? Ovako, procesor koji je trenutno gore je Celeron 700Mhz/66Mhz, ram je 64MB/66Mhz CPU Clock ratio je x5.0 (to mogu promjenit, 2.5-8.0). FSB je postavljen na Auto (promjenit mogu na 133,100 ili 66mhz). Pa me sad zanima, da li je ploca mrtva, ili su samo jumperi krivo postavljeni? Spojen je samo PWRON, tako da ne cujem nikakve beepove i sl (nije spojeno). |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
pa....... da spojis kojim slucajem sistemca? mozda bi saznao da li ploca svira ![]() inace, moze biti svasta. pucas na 66MHz sve jumpere (posto ti je procesor i ram 66MHz), i ako je ploca ispravna (i napajanje, i ram, i procesor) - trebao bi dobiti neki znak preko sistemca. probaj sa drugim komponentama (osim procesora i rama), ne znam kako drugacije pomoci.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Osobni opis - pitaj me
|
otkud mu manual za tekram socket 370 maticnu? ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
odtud? http://www.elhvb.com/mobokive/Archiv...ManualV101.pdf edit: istina da je moja maticna nesto novije revizije, ali sve je to isto... edit2: kako kaze ovdje; http://www.cpu-world.com/CPUs/Celero...700128%29.html cpu clock bi trebao biti 10.5, a za 733mhz procesor 11. Ja imam samo do 8. U manualu kaze: 700mhz: 7.0 cpu clock i 100mhz fsb. A moj procesor je fsb 66mhz, mogu manualno staviti na 100mhz? ili? Zadnje izmijenjeno od: Computer_Modder. 05.06.2010. u 16:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Osobni opis - pitaj me
|
? jesi ti spojio zvucnik vise? kakvih 100MHz, ako je FSB procesora 66MHz, onda ces najvjerovatnije ubiti procesor ako puknes na 100MHz. totalno si nepovezan. kakvih 7, 10.5 mnozitelj? jebo te ploca takva, teski srot koji drzi pentium dvice, ne trice sudeci po ovome sto si napisao. inace, nema veze ako je bus cpua na 100MHz, upalit ce on i na 66MHz. tako da je ploca vjerovatno u klincu. i da, dizel - isprika, ipak postoji manual. no kao da ne postoji.
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
cpu je fsb 66mhz a na ploci moram manuelno podesavat cpu clock ratio, 2.5 do 8. znaci i mnozitelj i fsb podesavam manuelno jumperima koliko mi se cini, ova ploca nemoze pokrenut celerona 700Mhz? da je p3 733 mhz, ok onda, namjesti se (133*5,5) postavit cu fsb rucno na 66mhz, samo me zanima, ako je mnozitelj manji, nema to veze s radom OSa i svim, trebalo bi ga pokrenut? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Osobni opis - pitaj me
|
uf. bus speed * mnozitelj = brzina procesora. ploci je "tako" svejedno, stavi mnozitelj 8, 66MHz i pali pilu vise.
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
8×66mhz, nema slike graficka je neka SIS pasivna, sumnjam da je do nje jer sam i drugu prije isprobao (ATI Radeon VE). spojio speaker, u oba smjera, nema zvuka... jeidno mogu probat graficku van ili sl. sto predlazete? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Osobni opis - pitaj me
|
na zid s plocom, ili salji meni da ti ju provjerim (ako zelis, ti placas postarinu).
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
mozda ploca ne podrzava taj proc, lako moguce, imo ja slucaj bio proc 1900+, i kada sam ju cistio i sve vratim nazad nece (upali ventilatore i nista drugo) ni u bios, a ti izgleda bar to mozes pretpostavio riko proc i na kraju dobio 6 drugih i od tih 6 2 su radila koja po uputstvima uopce netrebaju radit(nisu podrzani) uglavnom probaj jos koji proc nac pa probat |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|