|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Kako priključiti PCMCI karticu na laptop?
Otkako sam nabavio novi laptop susreo sam se sa malim problemom, a to je da laptop nema PCMCIA CardBus niti PCMCIA ExpressCard slot da priključim wlan karticu. Laptop ima wlan, ali bih htio imati i ovu karticu na njemu. http://en.wikipedia.org/wiki/ExpressCard Kartica je 68 pinska i 32 bitna. Da li postoji kakav adapter za priključivanje kartice preko USB-a?
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Vidio sam da postoji PCMCIA > PCI adapter, ali USB ne znam... Koja je to kartica, čemu služi? Ako se radi o nekom HSDPA modemu, imam ja nekoliko USB stickova pa se možemo mijenjati... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 07.06.2010. u 14:06. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Zar taj lap nema ugrađenu wlan kao i svi drugi proizvedeni u zadnjih 3-4g.? O kojem se lapu radi?
![]() |
#4 | ||
Moderator
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Daj mi samo objasni ovo na PCI adapter. Jer ako ima tak nešto vjerojatno bi se dalo onda još uštekat PCI na USB adapter. Mislim da sam tak nešto vidio. Iako je pitanje da li bi to uopće funkcioniralo,
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
Citiraj:
Vjerojatno ću morati odriješiti kesu i pljunuti cca 150$ ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
ako ti treba za wlan "na cesti" ![]()
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]() |
#10 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Od ova tri Proxim ORiNOCO 8494, TP-Link TL-WN821N, Ubiquiti SR71-USB uspio sam nabaviti TP-Link TL-WN821N i koštala je samo 170 kn. Radi ko urica. ![]() A D-Link DWL-G650 ostat će u starom lapu.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Teško je naći karticu koja ima "Packet injection". Nebitno je da li su Windwsi ili Linux, ako čip nije dobar. Pod Linuxom kartice prorade, ali im radi samo monitoring mod i moraš dugo čekati ako nema prometa. Sa pravom karticom ti sam napraviš promet i to radi puno brže. Za primjer jučer sam isprobavao na solo router bez ijednog wlan priključka i prosjek je bio 8 paketa u sekundi, a sa "Packet Generatorom" 260 paketa u sekundi. Za 2 sata skoro 2 milje paketa od čega je filtrirano 124.000 IVs korisnih paketa.
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
znam ja zasto tebi treba ta kartica ![]() asus wl 167g sam vidjao da je ima kupiti kod nas, edimax sa realteck-ovim chipom isto sam vidjao (ew7318usg) - ova ima konektor za externu antenu, imas ih jos par ne znam sad tocno modele, a sad vecina radi na BT4 tako da ti nebi trebao biti problem... ovo na pcmcia zaboravi...preko adaptera i te sheme...osim ako nemas drugi lap sa pcmcia, pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
Riješio sam problem. Uspio sam nabaviti TP-Link TL-WN821N, Ateros chip, radi iz windowsa. ![]() A na starom lapu koristim D-Link DWL-G650, tak da nemam potrebe dizati BT4.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|