|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Maxtor HDD 80GB na izdahu?
Pozdrav! Kupio sam prije par mjeseci na trznici HDD 80GB, stajao je u kompu i evo sad se bas mucim s instalacijom. Kad sam ga dobio, stavio sam na njega XP Pro i prebacio neke podatke kod frenda. Od pocetka je bio uzasno spor, nekad nebi bootao do kraja, ili sl (nisam ga puno koristio), odlucio sam na njega staviti WIN XP MCE, i prosiriti D particiju. Stavim Puppy LiveCD, GParted, smanjim sda1, povecam extended i sda5, sve je OK. Malo mi se cini da je dugo trajalo ali OK. Restart, i meni od prije poznata poruka; A disk read error has occured. Sad instliaram MCE, cudno sto me 2 puta trazio CD2, instalira se, ide check diska D, boota se xp, instaliram hd tune, health kaze da je OK, restart, ide check diska C, sam se restarta i od tad nakon Win XP boot splash screena, samo crni ekran. Kad zelim u safe-mode, zapne kod: giveio.sys. Znace li ovi simptomi da je disk neispravan a novci baceni u vjetar? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Ako ti je to onaj tanki crni Maxtor, hiti ga u kantu. Nisu nikad ni valjali.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ovakav kao sa slike je, samo 80GB: http://www.datasoftware.org.uk/maxtor.jpg Imao sam neki "tanki" 20GB (spomenuti problemi oko XP i instalacije na forumu), nije mi se dalo igrat s tim, dao sam ga frendu a sebi ugradio 3.4GB. A imam i 40GB isti kao taj od 20GB pa radi bez problema... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Maxtor je bio poznat po visokoj stopi rikavanja. Kasnije ga je preuzeo Segate pa imaš Seagate-Maxtor. Nažalost, Maxtorov virus neispravnosti se prenio i na Seagate hardove. Vjerojatno je tvoj otišao u vječna lovišta.
![]() |
#8 |
Premium
|
Sto fali Codegenu 300W? Evo i detaljnija konfa: MBO: Epox EP-8RDA3I CPU: AMD Athlon 1333Mhz Thermaltake Orb 3 7000RPM@5V GPU: ATI Radeon 9200 128MB HDD: Maxtor 80GB LiteOnIt CDROM 40× (neispravan, za ukras) LiteOnIt CDRW 48× LiteOnIt CDRW 52× LiteOnIt DVDROM 52× 3.5" Floppy 2× Epox ATA 100 round cable CODEGEN P4 300W Sharkoon 80mm sistem FAN S (u napajanju) Sharkoon 40mm sistem fan M (na grafickoj) 2× Revoltec Alu 80mm blue led fan PRO ThermalTake 120mm Blue LED fan@5V Neon 30cm BLUE 80mm Spire blue LED fan + pot. USB & FireWire bracket Sound & game PCI card Serial port bracket USB PCI Card WinFast DV2000 blue atx midi tower + pleksiglass a bas razmisljam da stavim ON/OFF prekidac za CCFL (neonke) zajedno s serial portom, a na mjesto gdje je bio taj prekidac stavim 56k modem... Zadnje izmijenjeno od: Computer_Modder. 25.05.2010. u 23:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
Nadam se da nece ovaj tako brzo riknuti... Sad se bas XP instalira, valjda ce sve raditi sad kad sam maknuo RAM. Svakako cu probat, ukoliko se problem ponovi. Hvala na savjetu, tj podsjeti. Bas sam ga cistio i unutra je samo par komadica zice, hladnjaka i miniaturni trafo. Cak sam nasao i 2×3cm praznog prostora na PCB, nema elementa zalemljenih ![]() Valjda ce radit normalno, za vikendicu tek tolko da imam pc malo, net i pokoja igrica... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Instalacija i sve proslo bez problema, driveri, i sve instalirano. 2 restarta isto OK. Vjerojatno je sve u redu, no to ce vrijeme pokazat... Sad mi samo preostaje pronaci jos RAMa ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|