|
![]() |
#1 |
Sruk
Datum registracije: Sep 2004
|
random freez pa posle nece bootat
konfa asrock k7s41gx 2x256 ddr400 rama isti 3200+ 9600xt i hd 3650 fortron 350W hitachi hard od 80gb ajde dajte,probao sam sve kaj mije palo na pamet tak da sam otvoren za ideje.... ugl, ovak stvari stoje, kad mi je u plocu stavljena samo jedna plocica rama i radi na integriranoj grafici radi sve super stabilno....vrtim stari 3dmark il igrice i sljaka kad stavim drugu plocicu, random freez, pa posle nece boot kad stavim grafu, isto random freez pa nece boot propuhao sam agp utore i ram utore....cistio sam cmos, postavio def grafiku na agp, palio gasio fast write... ti random freezovi, nastupaju uglavnom dosta brzo, a nekad potraju nesto duze.... i to je uvijek freez u windowsima....iako su frisko instalirani....sad cu ih staviti ponovo instalirati i sve formatirati..... ploca je 939,agp....i brijem da je moguce da ona ne sljaka, a sad kad nema trznice fakat sam u banani pa probam to nastimat da sljaka, pa makar sam sa jednom plocicom rama, samo da radi i mir...al vec sam bez ideja kaj bi moglo zafrkavat tak da sam zahvalan za bilo kakav savjet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Bok bilo je puno puta pa evo opet.. Pogledaj KONDENZATORE , e ali ne samo da ih gledaš već trebaš ih i pocimati.. ako se lagano klimaju.. za zamjenu su... Treba imati neš alata za taj pothvat.. i znanja.. ( javi mi se na pm) Al ugl.. kažeš da ti radi kada je jedna pločica rama.. e, sada probaj to kak radi... i onda seli pločicu u ostala tri utora.. i ako je baš svugdnje dobro.. onda može biti da dual chanel ne radi.. pa onda probaj staviti drugu pločicu da bude i da nebude u duall chanell modu... očito neš nevalja.. Drugo, koliko ti je stara ploča??? Stvar je ta. da Elektrolitski kondenzatori iimaju očekivani vijek trajanja 1 godinu. ( Valjda rada ) e sad.. kvalitetniji imaju to (malo cca pol godine ![]() Ako ploča radi.. znači da su zdravi Aktivni ( mosfeti.. ) elementi.. onda eto ostaje samo da su pasivni poput kondenzatora krepali, ili krepavaju pomalo.. ![]() Usput ako nema garancije otvori napajanje, i zaviri paucima..i usput provjeri elektrolite.. ali samo optički.. ne diraj niš!! klimanje.. probaj što nježnije obaviti.. da ne uništiš dobre.. ( ako ne budeš mijenjao sve) jer ako se klima kondenzator. znači da ima dolje rupu.. a to pak znači da ni ne može explodirati ni nabubriti.. kada se sva para prošulja uz noge kondenzatora van.. pa je mali suh.. a da ni ne znaš.. ( Ovo nije precizan opis pa nemojte ga uzeti za ozbiljno, ali otprilike bi to moglo se tako reći. ) Lijek jednostavan.. odeš u dućan , kupiš par kondenzatora.. samo da je isti kapacitet.. i napon isti ili viši kao što je to na starima i zamijeniti ih..( ako je bal nek je maskenbal.. zamijeniš odmah sve..) i onda si teoretski godinu dana miren, sve dok ne dojde srtiček grom , pa te oslobodi od kompa.. ![]() Poz! Zadnje izmijenjeno od: asdf123. 21.05.2010. u 14:47. Razlog: Pravopis |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Cek jesi ti 100% siguran da kondezatore treba mijenjat svako godinu dana (odnosno da traju godinu dana)? Kako objasnjavas masine koje imaju po 10 godina a rade ko "sat", tada nije bilo problema sa kondezatorima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
To kaj rade mnoge konfiguracije rade več dugo.. ne znači da nevaljaju kondenzatori... kad bi ih mogao pratiti i mjeriti.. vido bi na čemu si. a ovako.. raditi će sve dok ne dođe do havarije! i nije svejedno tko radi kondenzatore.. jasno da će oni kvalitetniji japanski , sa boljim elektrolitom potrajati dulje a da ne pričam o ovim solid.. koji bi morali trajati 4-6 puta dulje od elektrolita.... Elektroliti budu s vremenom gubili kapacitet, ( eletrolit ) i sve to bude radilo.. e a jednoga dana .. doje nekaj prek mreže.. mali prenapon ili ko zna kaj.. možda mail prek utičnice i .. onda lančano porikavaju svi.. a nekad stradaju i neke komponente.. različito je od slučaja do slućaja... Zapravo kondenzatori dosta pate pri paljenju računala.. i pri gašenju... a najmanje u radu,, odnosno još manje u smeću.. e pa ti godinu dana uzastopno pali i gasi komp i mislim da će ti puno prije od jedne godine krepati.. i to naj vjerovatnije jedan od čimbenika budu loši kondiči... pošto oni služe pretežno za stabilizaciju i peglanje napona.. pa su večinu vremena skoro puni.. i po malo se prazne.. pune.. e a najviše pate kada se prazne/ pune do kraja A u računalu pri niskim naponima znaju biti podosta velike kratkotrajne struje.. Griješim? ispravite me! Siguran sam da će zdrav kondenzator preživjeti koješta.. osim previsoki napon od maximalnog i krivi polaritet (ac) i da bolesnika treba ukloniti.. i da time broj čimbenika za prestanak rada opada znatno! Zadnje izmijenjeno od: asdf123. 21.05.2010. u 22:35. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Da griješiš. Citiraj:
Tj, hoćeš reć da ovaj kondenzator ne valja sa potonje fotke?: ![]() Reklamiraš se ili? Citiraj:
Nisam znao što posebno odvojiti. Al ga kenjaš gospon, strašno nešto. Kondenzatori sa elektrolitom u sebi mogu raditi kolko ti srce poželi, pitanje je u kakvoj su upotrebi. Čovjek ima pomalo vremešnu konfu, moguće je da kondići ne valjaju ali ono, pitaj ga dal su nabubreni, ak nisu, neće prelemljavanje kondića pomoć. Kako ti uopće misliš da će čovjek moći znati dal mosfet radi? Da odlemi svaki i spoji ga u drugi, testni strujni krug? Već si ga poprilično nakenjo na ovom podforumu, moram priznat. JVC: ajd probaj šaltat memu po utorima pa javi dal se u svima isto ponaša, bez agp grafe. Meni zvuči da ti je neko operacijsko pojačalo krepucnulo, al tome ne bi bilo lijeka.
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Da, "nakenjo" sam svašta.. i nije da mene itko mora sluštati.. sve dok nije za ban je ok. To morate sami procjenti.. koliko ja istinu kažem a kolko lažem! ![]() Zato uvjetk,, dok netko ima neš za reč.. prvo na deset ili vište načina proupitajte... pa onda procjenite kaj dalje! EVO.. naj savjet. Baci to pokvareno u smeće i kupi novo.! ( posebno odlagalište.. za one kaj brine proroda i zlato ) Rezerva: odnesi u servis! a za one plićeg džepa , postoji verzija da se sami poigraju.. ali to nije za svakoga! Stvar je jednostavna . Sve se može popraviti samo je ponekad pitanje isplatili se zaista popravljati ! Zadnje izmijenjeno od: asdf123. 22.05.2010. u 15:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Istina Ali opet. zanimljivo kako se nekima da gnjaviti samnom! Istina je da ne pišem sažeto i precizno. da previše okolišam.. pa se smisao jednostavno utopi ( al isplivaju govniči.. pa me tu ljudi razapinju ).. ali, nekada i pomognem. pa nisam još za odstrijel?? ili vi mislite da jesam? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|