|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Disk u laptopu polako odlazi ili...?
Kratki opis problema, tijekom rada lap baci plavi ekran i restart poslje toga. Winsi se ne učitavaju stoji poruka da nema diska. Nakon par minuta probam ponovo i sve radi kako treba. No idem sa sea toolsom proći disk čisto da vidim kako stvari stoje. Rezultati su uppani da ih možete vidjeti. Dakle disk ne prolazi testiranje. Skinuo sam i sea tools za dos ali čekam možda i ostale prijedloge da ne bih zeznuo disk. Također garancija ne igra jer sam van HR još cca 2 mjeseca. Trebam li se zabrinuti za podatke na disku i sve prebaciti na neki vanjski (kojeg bih sada morao i kupiti)? ![]() ![]() ![]() ![]() Hvala na pomoći
![]() |
#2 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
1. inace slike stavljaj na npr. www.imagesforme.com i tu samo stavi link na slike. dobit ces kvalitetu i neces nepotrebno ubijat link nekome ko se spaja preko 56k (malo ih je al ih ima) 2. prebaci podatke na vanjski disk (bilo koji). imao sam nedavno taj problem isto na svom laptopu. ispostavilo se da je kontroler na ploci poceo zezat, al za svaki slucaj uz plocu su mi zamjenili i disk. tako da znas sta otprilike mozes ocekivat. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
Budem podatke prebacio na vanjski disk. jbg lap je tek 6 mjeseci star a već problemi. Koliko si čekao na popravak? Isplati li mi se zezati sa sea tools za dos? EDIT: sve testove ali na short prolazi i iz winsa.
7 slova 2 točke Prenosni kalkulator: HP Elitebook 8540W WD928EA Zadnje izmijenjeno od: gums. 11.05.2010. u 10:47. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
ja sam cekao oko 2 tjedna jer se ipak ploca morala narucit (a laptop je dosta star pa treba vremena da se to nabavi). inace ako ti je samo disk otisao vjerujem da bi moglo bit za 2-3 dana gotovo, ovisno koji je servis u pitanju i dal su u guzvi. nemoj se zayebavat sa seatoolsima u dosu, radije ga odnesi kad budes u hr na popravak pa da si miran, a u medjuvremenu podatke spremaj na ext. hard i po mogucnosti na jos neki medij jer nikad nisi siguran (ext disk ti padne na pod pa imas veselje) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
![]() |
#8 |
|
skini si besplatni hdtune pa s njime poskeniraj disk, ali odaberi detaljni scan, ne quick. ako ti on ne izbaci errore u vezi diska, btw snimi i smart, onda je disk ispravan. onda jedino preostaje ploca, tj kontroler na njoj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
moj prijatelj je imao sličan problem sa diskom odjednom mu je na laptopu acer aspire 5737z izbacio plavi ekran reko pao sistem pokušao instalirati nove Winse ali opet plavi ekran u toku instalacije istestirao memoriju i Hdd (Segate HDD) sa boot Cd sve ok temperature sve ok kad provjerom u biosu kontroler prebacio sa ide u ahci to podesio i ostalo prošlo ok sa instzalacijom i opet nakon mjesec dana ista stvar sam od sebe prebacio sa ide na ahci samo sam ponovno vratio na ide i uredu u zadnjih 2 mjeseca jel bi to kod njega mogao biti problem sa matičnom pločom i kontrolerom Hdd |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ostaje još taj nesretni kontroler. @ glama: Moguće. Meni se to dogodilo jednom. Poslije toga sve radi ok, no i dalje samo sea tools ima nešto protiv diska, testiranje ostalim prog. prolazi. Nek izdrži dok se ne vratim u hrv pa mijenjam lap i sve 5.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
|
@glama - nek jos malo vidi dal ce se blesirat ploca tj dal ce se postavke u biosu sta mjenjat same od sebe. ukoliko bude tako nek nosi na servis @gums - onda je vjerojatno ploca gecrkt |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Na svu sreću od prijašnjeg incidenta sve radi ok. Bez obzira dok se vratim uzimam drugi lap a ovaj ide na servis.. Hvala i pozdrav
![]() |
#14 |
Premium
|
No da samo mali update. Pred par dana je opet odbio bootati. No sada niti optika nije htjela (možda je i ona na tom sata kontroleru? to ne znam). Sa USB je normalno bootalo recovery CD od win backupa te sam bio u mogućnosti vratiti image sa win gore i za sada opet radi. Izgleda da kada ga uhvati žuta minuta mogu samo tako doći do win. I još jedna nuspojava (ne znam koliko je povezano) događa se da se pogotovo odmah nakon paljenja sve radnje vezane za disk odvijaju iznimno sporo i tako nekih cca 10 minuta. Jbg zbilja je ovo čudno...
![]() |
#16 |
Premium
|
Ma servis nije upitan, men je frka što me nema u hrv. do kraja srpnja a do tada se moram zezati sa ovim drekom. U svakom slučaju valja se samo nadati da ne bude do kraja krepo do tada. Kao što bi ljudi rekli bolje bez 'urca nego bez sreće, pa ni forecebook nije radio probleme u prvoj godini korištenja. Hvala na pomoći i savjetima.
![]() |
#17 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Da lap je taj iz siga, kupljen u Konikomu. No nemam uz sebe original računa i garancije, imam samo skeniranu kopiju. Mislim da bum poslao mail HP-hrv pa pitao ako može tako. No i dalje ostaje problem što mislim da u krugu od parsto km nema servisa ovlaštenog? Jedva sam disk našao u ovoj zabiti a a da je većeg kapaciteta od 250GB. No hvala na savjetu budem i to pokušao realizirati.
![]() |
#19 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Možeš ga popraviti u bilo kojem ovlaštenom servisu, nije bitan račun jer sve ide preko serijskog broja. Na HP stranicama možeš pronaći koji je najbliži servis.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
A da testiraš RAM..? Nedavno sam ovdje na forumu naletio na sličnu stvar, dečku je problem na kraju bio u memoriji. Ništa te ne košta da probaš.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|