Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.04.2010., 14:03   #1
cavu
Registered User

Datum registracije: Apr 2010
Question spojiti 2 dvb-t uređaja wirelessom??

da..
dakle, točno to što piše u naslovu..

situacija je slijedeća:

imam OptiTV u svojoj sobi,
i stara me maltretira da bi i ona gledala u svojoj sobi, al je bed kad je soba na totalno kontra strani stana..
eh, sad..
vjerojatno se može povući kablom, ali ono.. neću kupovati 30-40 m kabla i zezati se s provlačenjem po cijelom stanu, pa me zanima da li je to moguće napraviti wirelessom??

naravno, na moj ADSL modem (D-link) je spojen optiTV (dvb-t) uređaj.
stara ima svoj dvb-t uređaj,
i dal je moguće da onda ako nabavim još 1 adsl modem i prištekam ga na njen dvb-t da će to raditi ili kako već?
ako da, kako postaviti to?

znači da "njen" modem se lovi na moj i da ona može onda gledati optiTV neovisno o programima koje ja gledam.
Znači, ako ja upalim Discovery da se ne "prešalta" i njoj na Discovery, već da ona gleda svoje proklete sapunice ili kog vraga..

eh,ono...
to bi bilo pitanje...

ako mi netko može pomoći kako da to napravim,
bio bih vrlo zahvalan!

+ bonus pitanje, da li mogu prikopčati svoj eksterni hard na taj ADSL modem da mi funkcionira a da ga ne moram stalno seliti i prikopčavati na komp? ... i naravno, kako da to napravim?

i naravno, unaprijed zahvaljujem na Vašim odgovorima!! Jea!!
cavu je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2010., 17:05   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Uh, uh, svašta si tu smješao, amo redom:
- ovo je tema za OptiTV, neznam jel ima prikladnije mjesto na forumu
- OptiTV je zapravo IpTv (koji signal / program dobiva preko mreže tj. adsla) i nema nikakve veze sa dvb-t - om (koji signal / program dobiva iz "zraka") osim šta se oboje gleda na telki
- na jednoj adsl liniji može biti samo jedan modem / router (u tvom slućaju "D-link"
- za sada (na bakrenim paricama) radi / prolazi samo jedan IpTv uređaj (često i taj jedan jedva) šta znaći da odmah zaboraviš na drugi IpTv box
- bonus pitanje obrazloži sa punom oznakom externog harda, koje priključke ima i punom oznakom postojećeg adsl modema

Moguća tješenja su:
- definiraj tko šta gleda i šta je od toga dobavljivo preko IpTv (OptiTV) a šta preko dvb-t - a (4 nacionalna + lokalni)
- onome tko treba / želi gledat IpTv dovlačiš mrežni kabel od routera (postojeći) do tv gdje stavljaš IpTv set-top box (postojeći), s njega u tv je jasno
- drugu lokaciju rješavaš prijemom dvb-t signala (na samom tv ili kupovinom dvb-t prijemnika), o tome imaš informacija u drugoj temi
- kao alternativa za drugu lokaciju (pazi, samo alternativa) je nabavka kućne verzije mini predajnik - prijemnik (video sender ili sl.) s kojim bi bežično "poslao" signal sa IpTv set-top boxa illi TV - a prema drugoj lokaciji, tada oboje gledate isti program = mjenjanje kanala treba usaglasit / dogovorit

Istina je da ti pitaš a mi odgovaramo, ali probaj se najprije informirati, barem o osnovnim pojmovima.
Nikky je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.04.2010., 18:21   #3
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

Mogu se imat dva IpTV boxa na jednom modemu, samo je propusnost parice glavna. Kod T-coma je mislim pretplata za drugi uređaj 40 kuna.

Mislim da je propusnost potrebna za TV oko 5 Mbita po uređaju, znači za dva uređaja trebaš 10Mbita propusnost i naravno + brzina neta koju imaš na kompu.

pinkskin je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2010., 18:30   #4
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Ja bi ovako na prvi pogled, na sva njegova pitanja odgovorio sa NE-Nemoze.

3 put sam citao i nejde...

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2010., 19:29   #5
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Eh, nino, imaš (pre) kratak fitilj. Znaš kako se ovakva pitanja čita? Spremiš u buffer, čitaš u slow motionu sa pretumbacijama napred - nazad
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 27.04.2010., 19:34   #6
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Ok, znam da starim, ali...potpuno me sjebao kad je u text ubacio pojam "dvb-t", tu sam skrenuo.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2010., 20:12   #7
cavu
Registered User

a ono... sorry što sam n00b a vi ste almighty kraljevi informatičkog svijeta..

samo sam htio pitati da li je moguće gledati 2 različite stvari/programa na 1 iptv uređaju a nisam znao kako objasniti situaciju..

+ hvala Nikky što si mi razjasnio neke stvari!
Staro 27.04.2010., 22:56   #8
Hackerivs
Premium

Datum registracije: Aug 2009
dvb-t je ono šta se na tv reklamira, a to bi značilo Digital Video Broadcasting TERRESTRIAL (zemaljski), napaja se prek obične antene a sve pokreće dvb-t set top box
ovo što ti imaš je IP- set top box (over Internet Protocoll)
btw jel ona te sapunjare gleda na tim zemaljskim ili?
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2010., 08:16   #9
cavu
Registered User

ma i na zamaljskim i na iptv-u...
+ još neke programe, nemam pojma..

da, sad mi je definitivno jasna razlika između to dvoje (hvala Nikky i Hackerivs)
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno