|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2010
|
wireless muka
Dakle imam sljedeci problem, wireless mi puca non-stop. Imam sljedecu konfiguraciju; dvije zgrade na cistini bez ikakvih prepreka udaljene oko 100m, dva AP-a marke Planet, dvije antene tipa riblja kost koje gledaju jedna u drugu.E sad AP je podesen u Wireless bridge modu al AP-i se ne vide. Neznam ni sam koj podatak bi jos trebao reci stoga molim za pomoc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Osnovno: -signal-smetnje(promijeni kanal- pazi na preklapanje kanala), antenski kablovi, priključci, ....ostali spojevi Ako ga ugasiš na recimo sat, radi li ok recimo 10-tak minuta i onda stane potpuno? -Probaj zamijeniti napajanje jednom po jednom AP-u Da li se AP reboota stalno? -napajanje ili elektroliti u njemu ili hladni lemovi u njemu... -temperatura okoliša-neki AP-i se znaju pregrijavati! Opiši ponašanje AP-a tj. detaljnije definiraj "pucanje" Ovo bi bilo osnovno. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2010
|
dnas sam ih gasio vise puta al nikak mi se spojit vise nece inace se ne pregrijavaju. NA svakog s njegove lokacije mogu uc i javlja da uredno radi kablove sam provjerio sve ok, a struja im je preko PoE |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
"riblja kost" - da li to znači doslovno TV riblja kost antena ili možda misliš na yagi antenu? ako je doslovno riblja kost onda ta antena nije za tog posla i radi veće smetnje nego što ima koristi. ako imate yagice onda je to izvrsno, provjeri sa netstumblerom jačinu signala, možda nisu dobro usmjerene |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Imaš li mogućnost da im dovedeš napajanje preko adaptera izvana Etherneta samo za probu? Daj link sa manualom i/ili modelom da malo proučim. Probaj im definirati AP mod pa sa kakvim laptopom testiraj jedan po jedan da izbaciš kvar transmitera i/ili prijemnika na nekom od njih. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|