|
![]() |
#1 |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Non-emulation booting?
Ovo mi se pojavi kad hoću instalirati win xp pro SP2 na jedan laptop. I ne ide dalje, neće ni početi bootati s cd. Ako netko zna kak to riješiti - super. Ili onda kako instalirati uz pomoć diskete, znači da mi boota s diskete pa da se ja prebacim na cd -->ovo nisam nikad radio pa ako može netko pobliže objasniti. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Jesi probao pritisnuti Enter ili Y kad ti to izbaci?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
Da bi Windows CD bio bootabilan on se snima sa opcijom "bez emulacije". "Non-emulation booting?" je pitanje zar ne? Sad vjerovatno te BIOS pita da li zelis boot sa CD-a i moguci odgovori su Y ili Enter. Mozda to sve nije tako ali ne kosta te da probas. I btw je li taj CD boota regularno na ostalim kompovima? A za floppy boot install pogledaj ovdje
![]() |
#7 |
Premium
|
Sjebana disketa?
![]() |
#8 |
.....
|
Probao s više njih i neće. Ovaj cd je sa SP2 - napravio sam slipstreaming, a čitao sam po forumima da ljudi imaju problema, istih ko i ja, na nekim laptopima i to s kopijama windowsa. Kad stavim original nema problema-kaže press any key to continue, ali to je backup cd od drugog laptopa pa su na njemu i driveri i ostala sranja pa neću tog instalirat. Kupit ću nove diskete i probati ponovo. I to s nekim win sa SP1. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
.....
|
Nije disketa nikaj kriva - kod mene radi odlično - ubacim, brzo očita i traži drugu disketu, dok na tom laptopu očitava dugo, oko minutu i više. Uz to je i USB floppy - možda je tu problem? Posudit ću drugi i probati. E da, i USB miš nekad radi, nekad ne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
.....
|
Probao sam i s drugim USB floppyjem i ništa opet ista stvar... Možda je problem u samom USB-u?? ne znam, to sam pomislio i zbog miša koji tu i tam ne radi. mislio sam mu možda flashat BIOS, ali kad je tak s ovim disketama pa me strah da ne ode sve. Jer neki su s flashanjem BIOSA na laptopu riješili taj problem s bootanjem. Ljudi, ak još neko ima koju ideju pomorite meni jadniku... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|