|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2005
|
![]() pozdrav ekipi imam jedno pitanje na koje sam vec dobio kontradiktorne odgovore pa ga postavljam na ovom forumu jer mi se cini da su ovdje ljudi koji ipak nesto vise znaju! dakle, zanima me da li mogu staviti celerona 1.2GHz sa tualatin jezgrom(znaci 0.13mikrona i 1.47V) na sloket (slot1->socket370), konkretno slocket se zove RISER 370 i na njemu je oznaka PGA/370 i to sve upiknut u slot1 na maticnoj P3B-F i da to radi? muci me to sto sam cuo da je raspored pinova kod coppermine i tualatin procesora razlicit iako idu u "isti" socket! jos me muci i radni napon tualatin jezgre (1.47V) pa e cimam da se ne skuri proc cim ga tavim i ukljucim komp! inace ova maticna podrzava coppermine a dalje nemam pojma! molim vas pomozite. hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
http://forum.pcekspert.com/showthrea...&threadid=8403 ovo ti je thread koji je malo stariji, ali se odnosi na tvoje pitanje, ja sam isto htio staviti p3 celerona tualtina na maticu plocu koja ima slot 1... mislim da ce tu naci odgovor... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
hvala ti na informaciji, no sad me zanima di bi ja mogo nabavit taj fcpga2 adapter?jel ima toga opce u prodaji jos? pokusao bi ovo: slot1->(riser 370)=socket370->fcpga2 u tom threadu rijec je o P2B-F ploci a moja je P3B-F.ima li veze? vidim da je to tvoj post pa me zanima jesi li uspio, a isto tako me zanima jel imas mozda te adaptere za prodat ili barem taj fcpga2 adapter? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
evo super link sa odgovorima na moja pitanja!!! http://gnjilux.srk.fer.hr/~calypso/F...tsFAQv1.2a.doc prema onome sta pise u tom dokumentu socket 370 je fizicki istovjetan fcpga-u i fcpga2-u! jedina razlika je u naponu na kojima rade jezgre proceora koji idu u te sockete. eh sad, posto P2B-F nije imala podrsku za coppermine procesore-socket370-FCPGA(0,18mikrona-1,6Vcore) a da bi na nju utaknuli tualatin socket370-FCPGA2(0.13mikrona-1,5Vcore) morali bi se koristiti ogovarajuci adapteri koji su prilagodjavali napon jer je PGA(za mendocino) bio na 2,0Vcore a ta razlika bi vjerojatno naskodila procesoru(bijeli dim,miris kalofonija i karboniziranog silicija ![]() posto P3B-F ima podrsku za coppermine procesore to znaci da je za koristenje tualatin procesora potrebno imati samo adapter za prilagodjavanje sa socket370 na slot1 no ne i adapter za prilagodjavanje napona jer je to vec ucinjeno na samoj ploci!!! TOOOOOO!!!!! sad jos samo cekam pare i uzimam si jednog celerona na 1.2GHz i peri burke!!!! hvala ti masni!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
![]() |
#6 |
Premium
|
imas na njuzima par ljudi koji ti prodaju te adaptere... brijem da to ne mozes kupiti kod nas novo, samo od nekog preko oglasnika ili newsa... ja sam na kraju odustao od kombe za p2b, jel nisam nigdje mogao nabaviti sve dijelove, a nije mi se dalo cekati neznam koliko... davor.hanzevacki@bj.htnet.hr Subject: P: slot1 na s370 PGA adapter "Nema nikakve regulacije. Saljem sliku koga zanima. 40kn Davor" to ti je sa newsa... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
... glede adaptera onaj zakon ASUSov sam već davno poklonio ili trampio za neš kao i onaj QDI 5.0 ... sada imam ti tu neki NN ali ima regulaciju FSBa od 66 - 133, Jumpere zatim ima za intel ili cyrix CPU, i ima za sing ili dual CPU ,,, zadnje je unutra radio neki celić na 600 MHz di je proc završil ne znam ali adater skuplja prašinu u mojoj ladici ... trebao bi raditi (barem je radio prije nekih 4 - 5 mjeseci kada je zadnji put bio u upotrebi). Cijena ... kada sam ja u prolazu od neke točke A do B (u Zagrebu živim) javim ti se na tel. i da u tolko i tolko me pičekaš na nekom dijelu tog pravca A i B i ja ti to dam ti meni hvala i to je to ...
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
osim onog gore pogledaj i ovo ...
![]() |
#10 |
Registered User
|
cuj, blackD, ja zivim u rudesu i ako tebi nije bad mozes mi reci di zivis pa ja dodjem po to tak da ti nemoras hodat okolo i tak to...ipak ti meni radis uslugu i barem to mogu ucinit! dobar link, al am vec vidio takva rjesenja i to mi se bas i ne svidja-jedini put kad sam lemio po maticnoj je bilo kad sam krivo spojio usb na svojoj staroj vx-ici pa je jedan vod toliko izgorio da se skroz odljepio i pocrnio!!! ![]() ovu sad koju imam p3b-f kupio sam od frenda prije 4-5 dana i neda mi se bas experimentirat a o procesoru da i ne pricam(ipak sam student i nemam para za takve stvari ) ![]() jos jednom ti zahvaljujem na usluzi BD, a i tebi masni-vidim da kuzis kako me to sad pere ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Ja sam ti u Dubravi ... imaš mob na PM pa me zvrcni (ne prije 10:00 do tada sam ti ja u nigdjezemskoj) ... BTW ja sam danas bio na Rudešu ) tamo di je ona AutoPraona uličica desno od Getroa/McDonaldsa ![]() ![]()
![]() |
#12 |
Registered User
|
ha! ne mogu vjerovati, sta ti je sudbina, haha!!:clap: ja zivim,ma ni 5min od tamo(pehaka)! cujemo se onda sutra. uzivaj! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|