|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
(riješeno) Komp se sam pali i nema slike
Pozdrav grupi! Imam problem z kompom. Naime komp se odma pali bez da pritisnem gumb prilikom uštekavanja u mrežu, no na ekranu nema slike. Probao sam bez baterije biosa upaliti, memoriju van izvaditi, grafičku ponovno uštekati, ali nije pomoglo.. Nije problem u napajanju, jer kad odštekam ATX onda se ne pali samo.. Je li možda grafička ili proc otišao? Konfiguracija je: MBO: Gigabyte P35 DS3 CPU: Intel Dual core E4500 VGA: Gigabyte 8600 GTS RAM: 2 x 1 GB DDR2 Kingmax PSU: Tagan 420 W EDIT: Evo, sad sam probao sve dolje s matične ploče skinuti (RAM, CPU, VGA, sve kartice) i ostavio samo ATX zaštekan, ali komp se i dalje počinje sam paliti.. Je li možda onda greška u matičnoj ploči? Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 05.04.2010. u 21:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Iskljuci u BIOS-u Wake on LAN opciju. Jel' komp normalno radi kada ga upalis "rucno"?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Problem je što ga ne mogu upalit "ručno" jer ne reagira upoce na gumb za paljenje, nego se sam počinje palit odmah kad ga priključim na struju i ne mogu do BIOSA doći, jer mi nema slike na ekranu.. Mislim da je matična otišla ipak, al nema nikakvog vidljivog na oko oštećenja na njoj.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Ajde ti to sve izvadi vani na stol, napravi ccmos i probaj neki drugi PSU umjesto toga Tagana. Inace je li ploca beepa ili ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Probao sam povaditi sve doli sa nje i van ju izvaditi i reset CMOS. Probao sam napanaje prikljuciti na mrezu bez svih prikljucaka i onda se ne pali samo, a kad prikopčam ATX na matičnu, onda se počinje samo palit.. Oke, probat ću danas s drugim napajanjem.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Hvala na odgovoru! ..ali riješio sam problem.. Nije niti u prekidaču fora, sve sam odštekao sa nje.. Kupio sam novu matičnu i sad je oke.. Nije mi jasno kako sam uspio izgorit ovu matičnu, radio sam neki sklop sa ledicama i kondentazatorima visokog kapaciteta, da mi se ledice polagano pale i gase (Fade in i fade out, ali dugi) i nešto pošlo po zlu i otišla matična.. Hvala svejedno svima na odgovorima.. Zadnje izmijenjeno od: mujo-007. 09.04.2010. u 00:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Da, ponadao sam se da postoji rješenje, pošto nema vidljivog oštećenja na njoj, ali otišla matična, probao sa novom i sad sve radi oke.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|