| 
 | |||||||||||
|  05.04.2010., 22:29 | #1 | 
| Premium Datum registracije: Mar 2007 Lokacija: Čakovec 
				 | 

(riješeno) Komp se sam pali i nema slike
			 Pozdrav grupi! Imam problem z kompom. Naime komp se odma pali bez da pritisnem gumb prilikom uštekavanja u mrežu, no na ekranu nema slike. Probao sam bez baterije biosa upaliti, memoriju van izvaditi, grafičku ponovno uštekati, ali nije pomoglo.. Nije problem u napajanju, jer kad odštekam ATX onda se ne pali samo.. Je li možda grafička ili proc otišao? Konfiguracija je: MBO: Gigabyte P35 DS3 CPU: Intel Dual core E4500 VGA: Gigabyte 8600 GTS RAM: 2 x 1 GB DDR2 Kingmax PSU: Tagan 420 W EDIT: Evo, sad sam probao sve dolje s matične ploče skinuti (RAM, CPU, VGA, sve kartice) i ostavio samo ATX zaštekan, ali komp se i dalje počinje sam paliti.. Je li možda onda greška u matičnoj ploči? Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 05.04.2010. u 22:59. | 
|   |   | 
|  06.04.2010., 14:54 | #2 | 
| freak Datum registracije: Aug 2006 Lokacija: Osijek 
				 | Iskljuci u BIOS-u Wake on LAN opciju. Jel' komp normalno radi kada ga upalis "rucno"? 
				__________________ | 
|   |   | 
|  | |
| 
			Oglas
		 |  | 
|  06.04.2010., 20:12 | #3 | 
				 | Problem je što ga ne mogu upalit "ručno" jer ne reagira upoce na gumb za paljenje, nego se sam počinje palit odmah kad ga priključim na struju i ne mogu do BIOSA doći, jer mi nema slike na ekranu.. Mislim da je matična otišla ipak, al nema nikakvog vidljivog na oko oštećenja na njoj.. | 
|   |   | 
|  07.04.2010., 02:28 | #4 | 
| N00B Datum registracije: Oct 2006 Lokacija: Split 
				 | Ajde ti to sve izvadi vani na stol, napravi ccmos i probaj neki drugi PSU umjesto toga Tagana. Inace je li ploca beepa ili ne? | 
|   |   | 
|  07.04.2010., 10:39 | #5 | 
				 | Probao sam povaditi sve doli sa nje i van ju izvaditi i reset CMOS. Probao sam napanaje prikljuciti na mrezu bez svih prikljucaka i onda se ne pali samo, a kad prikopčam ATX na matičnu, onda se počinje samo palit.. Oke, probat ću danas s drugim napajanjem.. | 
|   |   | 
|  09.04.2010., 01:08 | #7 | 
				 | Hvala na odgovoru! ..ali riješio sam problem.. Nije niti u prekidaču fora, sve sam odštekao sa nje.. Kupio sam novu matičnu i sad je oke.. Nije mi jasno kako sam uspio izgorit ovu matičnu, radio sam neki sklop sa ledicama i kondentazatorima visokog kapaciteta, da mi se ledice polagano pale i gase (Fade in i fade out, ali dugi) i nešto pošlo po zlu i otišla matična.. Hvala svejedno svima na odgovorima.. Zadnje izmijenjeno od: mujo-007. 09.04.2010. u 01:58. | 
|   |   | 
|  09.04.2010., 01:57 | #9 | 
				 | Da, ponadao sam se da postoji rješenje, pošto nema vidljivog oštećenja na njoj, ali otišla matična, probao sa novom i sad sve radi oke.. | 
|   |   | 
|  | |
| 
			Oglas
		 |  | 
|  | 
| 
 | 
 |