|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
SDHC kartica 8 GB - Device media is write-protected
Pozdrav, prije dva dana sam kupio sandisk SDHC karticu od 8GB class 4 i radila je super taj jedan dan. Slijedeći dan sam je stavio u komp i mogu samo čitati s nje. Probao sam micati "bravicu" ili gore ili dolje i opet ne radi. Probao sam je formatirati i u windowsima i u snow leopardu i oba mi izbacuju poruku "Device media is write-protected". Jel ima netko savjet ? Hvala !
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Mar 2010
|
imas na ljevoj ili desnoj strani nesto bijelo sto sluzi za zastitu pisanja probaj to povuci dolje ako je gore ili obratno vjerovatno se slucajno spustilo i tako se kartica zakljucala |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
hvala na pomoći ali nisam toliko zaostao, napisao sam da nije do te bravice jer sam probao je maknuti. Novi update, na fotiću sve radi i formatira, kad je stavim u bilokoji komp samo mi je read only...
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Probaj ju u neki drugi čitač kartica stavit, ako imaš prilike.. Ja sam imao isto jednu SD karticu po kojoj mi nikako nije htjel komp pisati, ali kad sam ju stavio preko printera (ima i na njemu čitač kartica) onda je sve oke bilo.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Da nije i kod tebe neki malware u pitanju?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Formatirana je Fat32 zbog toga što mi CD player koji koristim ne podržava NTFS. Probao sam je staviti u druge card readere i isto faila. Sumnjam da je malware pošto sam je prvi put formatirao na Macu i sve je radilo normalno. našao sam privremeno riješenje: na Sandiskovom troubleshoot dijelu piše da bravicu mičem triput dolje-gore te da je pri poslijednjem ostavim 30 sekundi na donjem položaju. To je riješilo problem, no često se ponovi pa moram tu proceduru ponavljati. Ako se ne riješi šaljem im u Sandisk karticu nek mi izvole novu poslati. hvala svima na pomoći
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|