Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.04.2010., 14:56   #1
optimus
Banned
Moj komp

Datum registracije: Apr 2010
Komp, TV, gašenje

Bok,

dakle imam produžni kabel sa zaštitom,

koji izgleda ovako:

LINK na sliku

Dakle problem je sljedeći:

Kada je sve spojeno ovako kako je spojeno, kada ugasim računalo automatski mi se ugasi i televizija i nemogu je ponovo upalit, osim ako isključim računalo iz mastera na produžnom i stavim tv tu.
PROBLEM 1: Zašto je to tako?

Dalje što me zanima je, dali je uredu da svijetli dok je sve prikopčano kao na prethodnoj slici SLAVING lampica, i što ona znači:

LINK na sliku2

Thx

Zadnje izmijenjeno od: optimus. 03.04.2010. u 18:19.
optimus je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2010., 15:42   #2
taip@n
Master of the VCR
Moj komp

taip@n's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
to je izgleda "pametni" produžni koji daje napon na slave utičnice (plave) samo ako ustanovi trošilo na master (crvenoj) utičnici. recimo, upravo kako ti imaš - na master komp a na slave monitor, zvučnici, eventualno printer, skener itd.... kada isključiš komp, produžni obustavlja isporurku napona na slave utičnice pa ne moraš gasiti ostala trošila jedno po jedno... vrlo pametno...

e, sad, ima li taj produžni i neke druge "modove", to je vjerojatno pisalo u uputama, jel...

no, kaži što piše kod onog malog (što je to - trimer?) ispod lampica surge i slaving - možda se time može podesiti neki npr. "setup" produžnog?

a lampica slaving vjerojatno označava da je neko trošilo priključeno na slave utičnice...

valjda...
Oglas

Oglas
Staro 03.04.2010., 17:58   #3
optimus
Banned
Moj komp

Da, mora biti tako, ispitao sam, kada prebacim komp na jedan od pomočnih ulaza neradi ništa.
Sve skupa sviđa mi se to.

Nisam dobio upute s njime nažalost.

Dolje piše sljedeće:

Switching Treshold

lijevo +80W desno -8W unutar je kontroler koji se može onda vrtjet lijevo ili desno

Zadnje izmijenjeno od: optimus. 03.04.2010. u 18:14.
Staro 03.04.2010., 19:00   #4
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
A onda ove primarne potrošače stavi preko drugog produžnog ili T utikača na tu crvenu utičnicu, a periferiju i ostalo na plave. Gdje si kupio to čudo?

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2010., 19:02   #5
taip@n
Master of the VCR
Moj komp

taip@n's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
ma to sam i ja pomislio, samo mi baš nije najjasnije kako bi to čudo reagiralo u takvoj situaciji... tko zna kakva je "pamet" ugrađena u njega...
Staro 03.04.2010., 20:37   #6
optimus
Banned
Moj komp

Ma paše mi i ovako.
Chipoteka
Staro 07.04.2010., 17:15   #7
Mario2010
Premium

Datum registracije: Jan 2010
Thumbs up

Citiraj:
Autor taip@n Pregled postova
to je izgleda "pametni" produžni koji daje napon na slave utičnice (plave) samo ako ustanovi trošilo na master (crvenoj) utičnici. recimo, upravo kako ti imaš - na master komp a na slave monitor, zvučnici, eventualno printer, skener itd.... kada isključiš komp, produžni obustavlja isporurku napona na slave utičnice pa ne moraš gasiti ostala trošila jedno po jedno... vrlo pametno...

e, sad, ima li taj produžni i neke druge "modove", to je vjerojatno pisalo u uputama, jel...

no, kaži što piše kod onog malog (što je to - trimer?) ispod lampica surge i slaving - možda se time može podesiti neki npr. "setup" produžnog?

a lampica slaving vjerojatno označava da je neko trošilo priključeno na slave utičnice...

valjda...
svašta,vidis za ovo nisam znao da postoji...doduše i nepratim bas tu tehnologiju....tnx na infu
Mario2010 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Oglas

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno