|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
SX 763 (iskon) LAN konektor -> WAN konektor
ovakva je situacija, imam duo.carnet, telefon mi ne treba. da bi kod sx763 osposobio route mode, odradio sam hackovu kuharicu. sad pocinju problemi, sx763 ima lose parametre veze i duplo manji upload (a upload mi je jako bitan). vadim zyxel koji ima super parametre veze (malu atenuaciju, odlican upload), no u route modu se blesira i puca. dakle, dobitna kombinacija je zyxel u bridge modu i sx763 koji radi sve ostalo, pa mi treba nesto ovakvo, WAN port na ST780, al naravno za SX763. interesantno je da takvu funkcionalnost SX763 'nativno' ima (pise u pdf manualu), ali kad to poklikam u prefsima od internet connection type, SX763 ode u reboot i vrati se sa difoltnim iskonovim postavkama di se ne moze ostvarit carnet konekcija putem ADSLa. razultat je da nikak ne mogu dobit da mi internet connection type bude ethernet, zakeljen je na ADSL i ni sa iskon config fileom, ni sa hackovim config fileom ne mogu dobit connection type ethernet. zivo me interesira jel to mogu t-com ljudi koji imaju SX763. sad, moje je pitanje jel je neko uspio upogonit wan konektor, ko kak je to napravljeno za ST780. sa iskonovim postavkama, ja imam SSH access, al bez cli guide-a, pojma nemam di kaj i kako jer je jako puno opcija. Hackov config file nema SSH access. nasao sam neke firmware fajlove na gigaset sajtu, ali kad ih pokusavam ubacit u ruter, on ih ne prima. razmisljam da mozda i iskonov config file moze ostat gore pa da se wan port moze nekak upogonit putem cli, jer konekcija ce se radit putem etherneta, a ne putem adsla, a mozda to ekipa iz iskona nije blokirala. dakle, mozda duo.carnet credentials prima i sa iskon config fajlom jer konekcija nije adsl, nego ethernet. vezano za WAN port na ST780, zanima me ukoliko to napravim na ST780 (hipotetski primjer da imam doma ST780), jel ST780 moze radit PPPOE konekciju prema tom WAN portu i bit normalan ruter (dakle, DHCP, NAT...). jer ako ne uspijem sredit to sa SX763, alternativa je zamijenit se sa nekim i dobit ST780. hvala! trazim savrsen setup za 0kn, recesija je... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Kako si sam skužio, problem je de_branding procedura koja nije 100% kompletna i kao posljedicu imaš da kad odabereš "zabranjenu" opciju uređaj ide u reboot sa pozivom Iskon default postavki. Istu stavar je napravio i T-Koma. Oba provajdera (zapravo isti gazda) guraju isti konfig (ulaz via adsl, Internet via Lan1,2 Wlan, IpTv via Lan3, 4) pa se ti slikaj. Da, uređaj može biti konfiguriran sa WAN priključkom na Lan4 i takav konfig stavljaju kada ga uparuju sa optikom. Na žalost neki CLI manual ili konfig builder je za sada nedostupno i namjerno skrivaju kao i admin ili root pass. Kažeš da imaš SSH access onda nastavi "istraživat" u tom pravcu, možda nešto iskopaš. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Nikky, vidim da je hack za LAN4->WAN za ST780 tvoj, pa bi te samo molio potvrdu ako si testirao je li se onda ST780 ponasa i ima funkcionalnosti ko normalan ruter. dakle, kroz Ethernet konekciju (NE kroz adsl) on fino mene autorizira kroz PPPOE i od ruter funkcija mi treba DHCP, staticko dodjeljivanje IP u lanu, NAT (port forward), DynDNS. i da stvar jednom konfiguriram i da zaboravim da postoji ![]() inace, gledao sam SSH na SX763 i problem je da se ne mogu logirat ko administrator, root pass ne znam, a kaj god radim sa subscriber ili operator ovlastima, ruter na kraju ne spremi iako lupim 'commit' i 'save'. tu se bas treba pojavit neki vanilla kernel za taj device... hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
"Hack" nije moj, samo sam iskopirao iz druge teme da bude na okupu u velikoj temi o ST780. Kolega je spomenuto napravio i kaže da njemu radi, ja nisam provjeravao jer i nemam ST780, isti info se može naći na netu. Na tvom mjestu ja bi krenio malo dužim ali boljim putem, kompletni de-branding ubacivanjem origigi univerzal fw pa tek onda ova modifikacija Lan4 u WAN. Tako si se rješio ISP konfig balasta i imaš full ovlasti. Ima negdje na forumu kuharica. Obrati pažnju da se opisano odnosi za ST780 porjeklom od T-Kome i da je uređaj za Annex B |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
e, super. to mi sve odgovara. hvala na info! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
lar~
Datum registracije: Jan 2007
|
Pa zapravo ne, kod iskona ti bilo koji port moze biti IPTV. Automatski (prema mac adresi pretpostavljam) ti iskonfigurira port kad ustekas motorolu a ostala 3 porta mogu biti za kompove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
Nisi pažljivo pratio kuharicu ili si previdio detalj: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |