Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.03.2010., 11:40   #1
Dado1977
Premium

Datum registracije: Sep 2008
VOIP telefon

ne znam gdje staviti ovaj upit ali trebao bi preporuku za neki Voip telefon do cca 600 Kn...hvala
Dado1977 je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2010., 11:48   #2
chief_wolfinjo
Guest

dali baš mora biti telefon ili može recimo adapter
kao linksys pap2 , pa na njega prikopčaš bilo koji obični telefon.
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.03.2010., 21:12   #3
mali david
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Siemens ti ima dobre uređaje, mogu se naći na više mjesta i najjeftiniji model je oko 600 kn (A580IP)
mali david je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2010., 21:16   #4
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Autor chief_wolfinjo Pregled postova
dali baš mora biti telefon ili može recimo adapter
kao linksys pap2 , pa na njega prikopčaš bilo koji obični telefon.
Moze jedno pitanje od tom linksysu - jel on radi sa skypeom ili nekim drugim voip providerom? neki link za tutleke mozda? hvala
rendula je online   Reply With Quote
Staro 16.03.2010., 21:41   #5
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
A vidi ovu lisicu kak glumi nevinašce
http://en.wikipedia.org/wiki/Linksys_PAP2
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2010., 21:49   #6
chief_wolfinjo
Guest

Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
Moze jedno pitanje od tom linksysu - jel on radi sa skypeom ili nekim drugim voip providerom? neki link za tutleke mozda? hvala
tu se more kupiti : http://cgi.ebay.co.uk/2-Port-LINKSYS...item19b97bc758

a može raditi na svim voip operatorima.
a na skype nemre raditi

Reply With Quote
Staro 16.03.2010., 21:56   #7
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Staro 16.03.2010., 21:57   #8
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Stari lijeni lisac zahvaljuje i baca se na citanje
rendula je online   Reply With Quote
Staro 16.03.2010., 22:31   #9
azzaman77
Ređistred Juzer

azzaman77's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
smijesno pitanje: taj telefon se onda moze samo koristiti za voip,, ako je spojen na taj adapter??
mislim, ne postoji takav adapter da se u njega osim network kabela spoji i linijski,, pa da se moze i telefonirati i putem fiksne linije ??
imam dobar telefon,, pa ne bih kupovao bezveze i nesto slicno ovom siemensu iz 3. posta.. ako se naravno moze nesto iskemijati s tim adapterima,, uostalom, gdje se oni mogu nabaviti i po kakvim cijenama (mislim kod nas, ne na Eyeb-u i drugdje )..
azzaman77 je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2010., 08:28   #10
bojler
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
Stojim iza preporuke malog davida. Siemensovi telefoni iz IP serije su super jednostavni za VOIP:uštekaš telefon u router uzmeš prepaid bon od npr. VoIPdirekta i peri-deri. Ako imaš i analognu liniju mužeš je isto ubosti u njega pa birati kako će zvati. Plus sve još je i bežični i prilično pouzdan, a ima ih nabaviti kod nas.
bojler je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.03.2010., 08:41   #11
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Za te "kombinirane" varijante moraš koristit routere (moguće da postoji nešto slično a da nije router) kao ST780, TG782, SX763 i slične koji unutar sebe imaju jednu vrstu centrale (znam da je krivo rećeno ali je ovako lakše za razumit) pa ovisno o postavkama i funkcijama koristiš analogni telefon na klasičnoj tel. liniji i VoIp - u jer u uređaj priključuješ net, tel. liniju, kompove i klasični telefon.
Staro 17.03.2010., 09:30   #12
mali david
Premium

Ako netko želi koristiti "svoj" telefon, najjednostavnija varijanta (ako je recimo u T-comu) uzeti router siemens sx763 ili thompson 780, ako ga već posjeduje, još bolje.
Na ovom forumu su sve informacije kako promijeniti firmware na tim routerima i konfigurirati voip.
Osobno sam isprobao oba, i dobro rade. Dakle, router ima ulaznu telefonsku liniju i izlaz za 2 telefona. Siemens ima više opcija za podešavanje i može imati više voip providera, dok Thompson može imati samo jednog. Može se podesiti da recimo samo pozivi van države budu preko voipa, da samo jedan telefonski port ima odlazne voip pozive...

Što se tiće Siemensovih telefona, koliko sam proučavao, svi imaju istu bazu, dakle iste mogučnosti voipa (i najjeftiniji je jednako dobar za voip kao i skuplji). Kod kuće sam imao jedno 4-5 različitih bežičnih slušalica (različitih proizvođača) i sve su se uspješno registrirale na Siemensovu bazu. Osnovne funkcije rade na svima: prikaz broja, intercom... no jedino siemensova slušalica ima "dvojnu" funkciju - sa istom tipkom za poziv se može pozivati preko voipa i preko telefona, zavisi koliko dugo se stisne. Ako je podešeno da primarni poziv bude voip, onda nakon unosa broja stisne se samo kratko "zelena tipka", a za poziv preko telefonske linije stisne se dugo "zelena tipka"
Staro 17.03.2010., 09:42   #13
mali david
Premium

Stranica na kojoj možete vidjeti puno voip opreme http://www.voip-shop.com.hr/index.php
Staro 17.03.2010., 11:03   #14
Dado1977
Premium

samo još jedno pitanje. Imam neki simens adsl router noviji....
mrežni kabel ide iz adsl routera u telefon pa iz telefona u komp?
jer imam već 2 kompa na tom modemu onda mi treba nekiroutera ako idu 3 kabla u modem...
Staro 17.03.2010., 11:09   #15
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Bemu miša, opet uređaje opisuju ko jabuke (lipa, crvena, okrugala > neki simens adsl router noviji), ako trebaš spojit više od 2 kompa žično onda nabavi 5 ili 8 portni mrežni switch (spajaš router > switch > kompovi).
Staro 17.03.2010., 11:55   #16
azzaman77
Ređistred Juzer

azzaman77's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor mali david Pregled postova
Ako netko želi koristiti "svoj" telefon, najjednostavnija varijanta (ako je recimo u T-comu) uzeti router siemens sx763 ili thompson 780, ako ga već posjeduje, još bolje.
Na ovom forumu su sve informacije kako promijeniti firmware na tim routerima i konfigurirati voip.
Osobno sam isprobao oba, i dobro rade. Dakle, router ima ulaznu telefonsku liniju i izlaz za 2 telefona. Siemens ima više opcija za podešavanje i može imati više voip providera, dok Thompson može imati samo jednog. Može se podesiti da recimo samo pozivi van države budu preko voipa, da samo jedan telefonski port ima odlazne voip pozive...

Što se tiće Siemensovih telefona, koliko sam proučavao, svi imaju istu bazu, dakle iste mogučnosti voipa (i najjeftiniji je jednako dobar za voip kao i skuplji). Kod kuće sam imao jedno 4-5 različitih bežičnih slušalica (različitih proizvođača) i sve su se uspješno registrirale na Siemensovu bazu. Osnovne funkcije rade na svima: prikaz broja, intercom... no jedino siemensova slušalica ima "dvojnu" funkciju - sa istom tipkom za poziv se može pozivati preko voipa i preko telefona, zavisi koliko dugo se stisne. Ako je podešeno da primarni poziv bude voip, onda nakon unosa broja stisne se samo kratko "zelena tipka", a za poziv preko telefonske linije stisne se dugo "zelena tipka"
hvala kolega,, budem malo "prosrčao" forum kasnije !!
azzaman77 je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2010., 12:14   #17
Dado1977
Premium

još samo da vas pitam koja je raazlika u tim provajderima Betamax (nor Voipstunt) i voipdirekta. da li je to ista stvar? jer koliko vidim puno je jeftinije Voipstunt barem za pozive u HR. Da li uz Simens Gigaset A580 IP rade Betamax provajderi jsu li oni SIP provajderi...
Sori na ovoliko pitanja ali pokušavam to sve povezati...
Staro 18.03.2010., 00:11   #18
mali david
Premium

sve o voipu i betamaxu na ovoj stranici

"neki noviji siemens" ako ti ne treba maxtv, promijeni firmware i imat ćeš 4 porta na routeru
Staro 20.03.2010., 10:34   #19
Dado1977
Premium

baš sam sada malo gledao to mijenjanje fw čini mis e to jako komplicirano
Staro 20.03.2010., 17:27   #20
bojler
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
Ma kakvo mijenjanje firmware-a. Kao što ti je Nikky rekao, kupi switch (npr. ovaj) i u njega možeš ubosti još 4 kompa
bojler je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2010., 20:11   #21
Dado1977
Premium

imam jedno pitanje, kako funkcionira pozivanje preko betamax iz hr u inozemstvo ako imam onaj kredit. da li samo nazovem traženi broj ili moram zvati taj access broj (to ne kužim čemu služi)
one objavljene tarife se odnose na zvanje u inozemstvo isto?
Staro 22.03.2010., 08:38   #22
mali david
Premium

Citiraj:
Autor Dado1977 Pregled postova
imam jedno pitanje, kako funkcionira pozivanje preko betamax iz hr u inozemstvo ako imam onaj kredit. da li samo nazovem traženi broj ili moram zvati taj access broj (to ne kužim čemu služi)
one objavljene tarife se odnose na zvanje u inozemstvo isto?
Prvo odabereš koji proizvod ćeš koristit: NONOH, VoipDiscount, 12Voip...
Kreiraš account na stranici proizvoda: naprimjer, NONOH
Uplatiš 10€ (taj iznos ne propada, normalno se troši, samo je potreban da se dodijele besplatne minute - NONOH: 200min tjedno) tamo pogledaj detaljni cijenik prema svim državama.
Zatim podesiš u uređaju sip postavke: user name, password, postavke providera (recimo NONOH, sip.nonoh.net)
Ipak se tu radi o korištenju voipa bez računala pa treba jednom podesiti da sustav radi.
Primjer poziva ako je podešen router: prikopča se telefon na jedan od dva izlazna porta (može, naravno, biti i baza za bežični telefon) bira se broj s kim se želi razgovarati (ako je postavljena država Croatia i pozivni za Hrvatsku, onda se ne mora birati pozivni države za pozive u Hrvatskoj)
Ako se spoji telefonska linija na router, onda se mogu pozivi i primati.
Acces broj služi da se poziva bez opreme. Prilikom registracije mora se unijeti neki broj na koji dolazi sms sa kodom za registraciju. Taj broj se poslje može promijeniti u fiksni broj i sad primjer: samo sa tog broja koji je u listi na tvom accountu se može zvati acces broj i ostvariti voip poziv. U ovom slučaju plača se poziv prema acces broju i to je tarifa prema fiksnoj liniji. Dalje ide voip tarifa prema broju koji se zove.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno