|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
Thompson 780i WL od Metroneta na T-com liniji
Pozdrav svima, kao novi član i totalni laik za mreže, molim iskusnije članove da mi odgovore na par pitanja, a da ne moram prelistavati milijun postova napisanih do sada. Naime, trenutno imam na t-comu maxtv i internet preko Kasde i sve funkcionira OK. Pošto sam na drugom računalu (u sobi na katu, glavno računalo mi je laptop u dnevnom boravku) htio internet, od burajza sam dobio Thompsona (da vidim šta se može s tim uređajem) koji je on koristio na metronetu. U međuvremenu sam "skontao" da na taj uređaj može ići voip, ali sam mislio da ne može ići maxtv, dok nisam naišao na ovaj forum. Pa nakon podužeg uvoda i želje da izbacim Kasdu tj. da mi sve ide preko Thompsona, slijede pitanja uz još jednu napomenu o totalnom neiskustvu: 1.kako naštimati da mi radi maxtv 2.kako naštimati da mi radi voip 3.da li je dovoljno imati "obični" telefon za voip 4.da li će mene moći ljudi normalno zvati ako koristim voip sa direktno "uštekanim" telefonom u Thompsona 5.kako se onda koristi "normalna" telefonska linija preko t-coma 6.da li računalo mora biti upaljeno kada koristim voip npr.preko nonoha 7.kako naštimati da mi Thompson bude AP za računalo na katu i pitanje malo izvan ove teme, a opet jako srodno 8.pošto imam na krovu 3 logaritamske antene i 1 satelitsku preko kojih gledam među ostalim i DTV, da li je moguće iste koristiti i spojiti na mrežnu karticu na računalu na katu, pošto trenutno na laptopu koji ima integriranu bežičnu karticu, ne mogu naći niti jednu mrežu u blizini 9.registrirao sam se na dyndns (iz drugih razloga), pa me zanima šta uopće imam od tog accounta tj. za šta mi može poslužiti pitanja puno, znanja vrlo malo, molim vas pomagajte i unaprijed vam se zahvaljujem Zadnje izmijenjeno od: echo.sb. 15.03.2010. u 09:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Prvi i najvažniji blem je da utvrdiš jeli ST780 od buraza njegov (sada tvoj) ili ga mora vratit, neka detaljno pročita ugovor da nebi bilo za x mjeseci kako ga mora vratit / platit kad se sjete tražit. Ako ispadne da je ST780 libero i tvoj najpametnije rješenje je da napraviš firmware update sa čime ćeš se "oslobodit" svih bisera i postavki prethodnog ISP - a. Možeš ubacit i T-Koma verziju fw samo tada radi njihov remote pristup (ako ga ne isključiš i promjeniš njihov pass) što nebih preporučio. U jednoj drugoj temi smo potvrdili da fw ver. 6.2.29.2 ispravno radi VoIp tj. može se ok podesit. Ostalo: 1 i 2 - zavisi koju verziju fw budeš "ubacio" u uređaj koliko ćeš se morat potrudit još da oboje naštimaš 3 - da 4 - da, na ST780 spajaš i tel. liniju pa uređaj glumi jednu vrstu centrale 5 - vidi prethodno, pronađi na netu full user manual (po mogućnosti za istu / približnu verziju fw) 6 - ne 7 - normalno, podesiš wireless opcije 8 - ne, te antene su za druge frekvencije i nemaju veze sa wireless - om, jel na laptopu uredno instaliran wireless, uključen, . . . 9 - dyndns ti za sada netreba obzirom da neznaš ćemu služi |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|