|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2005
|
Q-Fan issue
..kupio sam pred par mjeseci novu p5gd1-vm mobo i u pocetku nije bilo nikakvih problema do prvog odlaska u servis..then all the hell broke loose.. ![]() ..ploca ima q-fan feature koja dize ili spusta okretaje vent. ovisno o opterecenju i na pocetku sve je to radilo kako treba..na full load vent se vrtio oko 4500 i to se cijela soba tresla ali cpu temp. nije isla preko 55C..cpu je prescott 3.0.. ..posto je meni komp stalno opterecen valjda se od te silne treskavice cooler malo pomaknuo nije se cpu hladio kako treba pa mi se komp stalno gasio jer bi postigo preveliku temp.. ..nosio sam ga u servis posto je pod garancijom i u servisu su rekli da su namjestili cooler i da sad nebi trebalo bit problema.. ..doma sam isprobao dali sve radi ali pri punom opterecenju bi dolazio na 68-70C a cooler bi se vrtio na 2220-2400 bez obzira na opterecenje.. ..opet sam tako 3x isao u servis ali svaki put bi rekli da su oni vrtili bench. i da se njima zagrijava max. do 60C..meni doma vrti bench. na 68-72C.. ..svaki put sam im rekao da cooler radi na istim okretajima i da tako to u pocetku nije radilo ali izgleda da sam govorio zidu.. ![]() ..u biosu je sve namjesteno kako treba, q-fan je enabled, temp. ratio je na auto..i bez obzira ako se sta mjenja okretaji su isti.. ..mene sad zanima ima li mozda nesto sto su oni predvidjeli a da je potebno na normalan rad coolera (da opet taj fuckin`q-fan radi kako treba)..??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
mozda su ti namjerno prespojili vent da radi na const okretajima |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
a da nadjes nekoga ko ce ti za ![]() BTW koja firma ?
![]() |
#4 |
Registered User
|
..ma ne vjerujem da su ista mogli prespajat jer nema drugog nacina da se spoji cooler na plocu.. ..cini mi se da je u samom cooleru nesto sjebano..vjerovatno taj potenciometar.. ..ja drugog objasnjenja nemam.. ..a pizde se ogradjuju od svega toga jer, citiram: "to je cooler koji propisuje intel i oni ga ne mogu zamjenit, ali da mogu ja kupit novi cooler o svom trosku i da ce ga oni onda zamjenit"..i da njemu je normalno da radi na 68-70C..AL ZASTO JE ONDA PRIJE NORMALNO RADIO, je bilo moje pitanje, al nisam dobio konkretan odgovor.. ..mislim come on, ko koga ovdje drzi za budalu.. ..kupljen je u ventexu i jos je pod garancijom inace bi ja to vec malo prostudiro.. ..i sad vidim da nema druge nego uzet novo hladjenje jer cemo se ovako ganjat dok ne prodje garancija a onda pojeo vuk magare.. ..pa sad molim ako mi neko moze dat neki pametan savjet koje vodeno hladjenje bi bilo najbolja solucija za hladit CIJELI sistem jer sam kopo po netu al toga ima ko pljeve i jednostavno neznam sta izabrat.. Zadnje izmijenjeno od: beatZ. 05.03.2005. u 10:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
@ beatZ najbolje bi ti bilo da si instaliraš Speedfan, i lijepo si postaviš da ti se cooler okreče na 50% do temp od neznam 55 C! nakon što pređe 55C cooler ide automatski na 100% opterečenje! Po meni je to puno bolje od Q-fana! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
matroxfanatic
Datum registracije: Nov 2001
|
Moja iskustva s Q-Fanom na Asus plocama su svakakva, ali ono sto sam primjetio da Q-Fan ne radi na svim verzijama BIOSa na raznim plocama. Npr. na mojoj P4P800 doma ne radi sa zadnjom revizijom BIOSa (1.15 ili 1.16, tko bi vise pamtio). Iskreno, na Prescottima i nije neka korist od Q-Fana jer ce ventilator u najboljem slucaju raditi na 90% svoje brzine, i to potpuno neopterecen. To sto se prije "servisa" proc manje grijao bi moglo biti povezano s pastom koju su metnuli ili maknuli, ali isto tako moze biti vezano uz reviziju BIOSa. To sto se kod njih u servisu manje grije nego kod tebe doma, hm, moglo bi biti da je kod njih u servisu znacajno manja temp nego di stoji kod tebe doma. Npr. moj komp doma stoji bocnom stranicom na 15cm od radijatora, i grije se poprilicno vise nego kada ga odnesem kod sebe u firmu. To sto se kod tebe kuler otkvacio, to samo govori o ozbiljnosti pri slaganju samog kompa (ako nije pukla neka od kopci, sto se desava, iako jako rijetko), jer se kod LGA775 treba dobro provjeriti dali je kuler dobro sjeo na plocu. Inace, za efikasnije hladjenje Prescotta se vise isplati uloziti u kuciste koje je osmisljeno za kvalitetno hladjenje Prescotta (bez suvisnih ventilatora), nego investicija u novi hladnjak za proc.
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
..ugradili su jos jedan dodatni vent. na kuciste i misle da su s time rjesili problem..sad sam otvorio jednu stranicu i sad je kakav-takav protok zraka.. ..neznam samo sta ce bit na ljeto kad u sobi bude 30C..:confused: |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|