|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
usb switch
ljudi izludit ću više od muke... naime imam usb tast i usb miš i trebam najgluplji usb switch za to dvoje na dva kompa. u čipoteci imaju neke printer splitere, međutim prodano + koliko sam skužio morao bi 2 komada kupiti, a komad je 250-300kn. htio sam napraviti diy, ali su imali samo 3 usb a-a kabela... faaaaaak. ovo ak kupim opet trebam 2 komada i na svakom stiskat da prebacim posebno miš, posebno tast + još 4 kabela me izađe 400kn. znači trebam najgluplji, naj-low-level rješenje di ću gurnut 2 usb uređaja nutra i izać van sa 4 usb kabela, za svaki komp po par, i prebacivati ih preko preklopnika koji će se zvat PRVI i DRUGI ![]() zapravo jel mogu ja polemit te sve kabele i spojiti paralelno kabele bez da oba kompa budu istovremeno upaljena (ali pod naponom)? ima tko iskustva? p.s. vga mi nije bitan, ps2 ne dolazi u obzir |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
da i ja malo monologa povedem ako netko treba ovakvu stvar da ne baca 400+kn. baza projektića je stari 2/1 paralelni preklopnik koji obično skupljaju danas prašinu, a dobar je iz razloga što se od njega (točnije njegovog selektora) može napraviti negdje 5 usb inputa i 10 usb outputa (5 jedan kanal, 5 drugi)... znači u startu bi takav gotov uređaj koštao valjda 1k kn, da ne kažem kako mi je na pamet palo napraviti 3 inputa 3+3 outputa i kupit neke male usb spikerz... iz očitih razloga ![]() daklem išao sam ponovo okušati sreću sa usb a-a kabelima i sa 3 komada su pali na 2 komada ![]() ništa idem kupit muške konektore za output, kadli ono ima 3 kompletna muška konektora... majku ti više tvoju... i ajde nekak skompletira i četvrtog i krene sve. za input sam orginalno kupio žensku kockastu dual on-board verziju koju sam ili spalio sa lemilom ili je treš... uglavnom sve se iznutra po prespajalo i bacio sam ga u smeće. suma sumarum oko 3 sata posla, sve skupa izašlo 65kn bez svičera i asus usb karticu za input sam imao u ladici... naravno može normalni ženski konektor doći gore što podiže cijenu na 75kn ![]() ![]() masakrirana žrtva. ![]() postavljeni kabeli na drvenu podlošku da dođu u vagu i lagano zaliveno sa vrućom plastikom. ![]() zaliveni dobrano svi konektori i postavljena asus usb kartica kojoj sam odrezao krajeve pci bracketa, ovo desno crveno su mase koje su zalemljene na vanjski dio svakog konektora. ![]() izvedba je kaos, ali je već bilo 11 navečer i ono... nisam više pitao za ljepotu. muški konektori su uglavljeni na prozirnu plastiku, koja je zapravo izrezana prednja plasitka od cd hard case-a, prišarafljena sa šajbicama da ne pukne i onda sve skupa zaliveno u vruću plastiku. ovaj čveger kod inputa je bilo rezano za ženski "kockasti" dual input koje nalazimo na mbo, međutim eto propalo je sve. ![]() eto that's how i roll now ![]() uskoro će sve to skupa se opiturat u mat crnu (zar postoji kakva druga boja za takve kutije) da se prikriju nedostatci izrade i na onaj ručni printer isprintat labele da se označi prednja i stražnja strana. peace. p.s. mislio sam provući i power switch za komp, međutim predivna opcija biosa wake on usb insertion mi je omogućila da je dovoljno samo odabrati taj komp kao source i on se odmah digne sa standby-a... mastrubacija se desila kad sam shvatio da to sve radi dobro ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|